Jak to má aktuální verze chmi netuším, ale předchozí web měl docela příjemně funkční mobilní zobrazení radarových dat. Nejednou pomohlo. B)Mau Loftin napsal/a:necháš si zobrazit například meteorologické snímky z radaru a ty jistě budou přesnější a budou mít mnohem pravdivější a přesně vypovídající hodnotu
Předpověď počasí v GPS
Publikováno 11 March 2011 - 8:47
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 11 March 2011 - 10:16
Geocaching je pro nás zábava, pěkný cíl výletu, žádná honička za body...
Publikováno 11 March 2011 - 10:53
Mau Loftin napsal/a:
Ad teploměr:
Garmin Colorado 300 má teploměr, ale je to opravdu jaksi na nic.
... tak s tím souhlasím. Teplotu při akci měříme buď na hodinkách, které jsou celou dobu někde na bundě nebo mám malou meteostanici, ketrou mám neustále přidělanou na batohu. ( teploměr, výškoměr, barometr, vlhkoměr, grafické znázornění počasí a je vodotěsná). Colorado umí i vykreslení atmosférického tlaku nezávisle na nadmořské výšce.( kdysi jsem s tím experimentoval a i to fungovalo). Odradilo mě neustálé myslení na nastavení a zapnutý záznam i při vypnutém přístroji.
Jako nejspolehlivější předpověď při našich několika denních výpravách je 100% mobilní telefon a radarová data. Mám udělanou svojí vlastní stránku, kde mám jak aktuální animaci tak předpovědní mapy na dva dny i v určitých hodinách. Jak ČR tak celou Evropu.
Není nad to, ležet pod širákem a vědět, že na 99% nezmokneme;)
Publikováno 11 March 2011 - 11:11
Publikováno 11 March 2011 - 11:31
Publikováno 11 March 2011 - 12:24
Publikováno 11 March 2011 - 13:03
Souhlasalkes napsal/a:
Ono bohužel to "online" není ideální vždy a všude ...
Hlavně není vždy kvalitní signál a možnost si mobil dobít ze zásuvky.
Stejný problém, GPS musí být neustále zapnutá. Nechce se mi tahat několik sad baterií, popřípadě nabíječku na AA akumulátory.alkes napsal/a:
... doufám, že se nebude zbytečně zapomínat i na ty "ne-online" funkce.
Proto volím buď zavěšené hodinky přes noc na větvi nebo přenosnou meteostanici na knoflíkovou baterii.
To už je, ale mimo téma.
Publikováno 11 March 2011 - 13:49
Něco to žere určitě, ale možná zas ne tolik, kolik myslíš.Tabi napsal/a:
Stejný problém, GPS musí být neustále zapnutá. Nechce se mi tahat několik sad baterií, popřípadě nabíječku na AA akumulátory.
V tom módu, o kterém jsem psal několik příspěvků výše, není zaplý celý přístroj, jen se v určitém intervalu (desítky minut) zapisuje do paměti údaj z barometru.
Je ale asi pravda, že mít nějakou malou přenosnou meteostanici je ve finále stejně nejlepší.
Publikováno 11 March 2011 - 14:57
Publikováno 13 March 2011 - 15:36
Publikováno 13 March 2011 - 15:57
WinD3 napsal/a:
jen tak trošku mimo téma .. kde v oregonu najdu teploměr ?
možná v servisním menu
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 13 March 2011 - 20:34
Publikováno 13 March 2011 - 20:41
Určité úpravy fw už proběhly (třeba hacknutí birdseye demo módu u Oregonů, šedesátdvojek a sedmdesátosmiček, nebo různé customizace obrázků pozadí a textů u šedesátek), ale mám obavu, že s nějakými komplexnějšími změnami to vůbec tak jednoduché nebude. Přeci jenom se jedná o dost jiný systém než třeba Windows mobile v telefonech.Gorole napsal/a:
Se celkem divím že se nenašla nějaká banda lidí co nevytvoří custom FW.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů