Bivakování v CHKO? Povoleno!
Publikováno 15 March 2011 - 18:18
Publikováno 15 March 2011 - 20:39
Publikováno 15 March 2011 - 23:38
Publikováno 15 March 2011 - 23:52
ty ole :-( Žďárák je slengově Žďárského pytel nebo moderněji vak. Hledem šmudlo...VendulaCZ napsal/a:
Přátelé, prosím, co je to ten "žďárák"? Díky Jinak díky za zprávu. už se těším na léto :-)
Publikováno 16 March 2011 - 0:38
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 16 March 2011 - 0:44
Stejně ho v CHKO nesmíš použít tak co...fremen.cz napsal/a:
já jsem našel a je to teda palba, ty ceny :|
Publikováno 16 March 2011 - 0:47
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 16 March 2011 - 2:53
ty ole :-( Žďárák je slengově Žďárského pytel nebo moderněji vak. Hledem šmudlo...
Omlouvám se, že jsem měla tu odvahu se zeptat Byla jsem na mobilním internetu a končí mi FUP, tak jsem nechtěla moc googlit. A když jsem za 3 roky strávené kdysi v turistickém oddílu výraz neslyšela, považovala jsem ho za nějaký těžší slang Každopádně díky za odpověď.
Publikováno 16 March 2011 - 6:41
Buď v klidu, to Sobík by jenom občas potřeboval lekci slušného chování.VendulaCZ napsal/a:
Omlouvám se, že jsem měla tu odvahu se zeptat Byla jsem na mobilním internetu a končí mi FUP, tak jsem nechtěla moc googlit. A když jsem za 3 roky strávené kdysi v turistickém oddílu výraz neslyšela, považovala jsem ho za nějaký těžší slang Každopádně díky za odpověď.
Publikováno 16 March 2011 - 6:44
Koukni i po armyshopech, tam se dají sehnat kvalitní žďáráky za slušnou cenu.fremen.cz napsal/a:
já jsem našel a je to teda palba, ty ceny :|
... a ještě mě tak napadá... smí se v těch CHKO teda spát aspoň ve spacáku, nebo to už je taky táboření?
Publikováno 16 March 2011 - 9:45
Publikováno 16 March 2011 - 10:01
Publikováno 16 March 2011 - 11:20
sobikovi napsal/a:
Bivakování je pobyt v přírodě bez použití (budování) neodstranitelných staveb... tedy jen s využitím přírodních materiálů, terénních tvarů atp. bez nevratného zásahu do přírody... Dá se na to najít řada článků přes strýčka Googla. Docela dobře je to popsané třeba tady http://www.velehory....kovani-v-horach - je potřeba samozřejmě z toho článku přeskočit táboření, tj. stany atp.
Už vidím, jak se dohaduješ s ochranáři, co jsi vytvořil přístřešek z větví nedalekého smrčku.
To si myslím, že uhádám spíše ten stan, než tohle :-D
Myslím, že karimatka a celta je jasný bivak, hlavně nepálit oheň.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 16 March 2011 - 13:13
Nikdy nebudu balit lock´n´lock krabičky do smradlavých igeliťáků.
Pakliže chcete strávit jedno odpoledne v přírodě, doporučuji Divoké údolí
Publikováno 16 March 2011 - 13:19
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 16 March 2011 - 14:30
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 16 March 2011 - 15:19
Pro zajimavost - koukal jsem na slovensky Zákon o ochrane prírody a krajiny a v CHKO tam taky zadna nocovaci omezeni nemaji, zato v NP, ktere se tam nebezpecne mnozi, je rovnou zakazano "táboriť, stanovať, bivakovať". Navic v prisnejsich zonach NP byva uplny zakaz pohybu po setmeni. Je fakt ze v turisticky oblibenych oblastech (hrebenovka Nizkych Tater) byva dost legalnich utulni k prenocovani.
Publikováno 16 March 2011 - 15:25
Citecka napsal/a:
... ale dobrý. Nejni každej trempík - veterán
Ad membránový žďáráky a cena: armyshopy, americkej goretex pod tři, ojetej i pod jeden tisíc, anglickej pytel (bez rozepínání) něco přes jeden. Fungujou. Mám ten emerickej do hor (u nás v lese ho FAKT nepotřebuju )
Doufám, že to nebude nikdo brát jako reklamu...: Armyshop v Holoubkově: US goratexový "žďárák" - nový 1.250,-Kč Koupil jsem jeden s (výrobcem profi opravenou) vadou za 850,-Kč. Funguje to a mohu vřele doporučit...
Publikováno 16 March 2011 - 15:37
Publikováno 16 March 2011 - 16:03
newhlavas napsal/a:
Doufám, že to nebude nikdo brát jako reklamu...: Armyshop v Holoubkově: US goratexový "žďárák" - nový 1.250,-Kč Koupil jsem jeden s (výrobcem profi opravenou) vadou za 850,-Kč. Funguje to a mohu vřele doporučit...
Hezký já mám svůj jakonový z druhý ruky taky za osm stovek, ale viděl jsem ho na netu pod tři litry. Odzkoušeno na Brdech venku asi v mínus sedmi (odhad podle přimrznutí ) a byl jsem naprosto překvapen, jak MOC je to znát. Dost dobrá teplá vrstva navíc a vítr, co hrozil kácet stromy, neměl šanci.
Berte! Doporučuje pět ze tří Petů od ČITEČKY.
PS: jen není uzpůsoben k zavěšení ve stěně!
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů