Finanční náročnost geocachingu
Publikováno 09 květen 2011 - 11:13
nejen GeoAlbum http://lukasludvik.rajce.net
Publikováno 09 květen 2011 - 11:14
k-lord napsal/a:
No radeji jsem nikdy nepocital na kolik me GC zatim vysel. To bych se asi poradne zhrozil a mohlo me to ze zavislosti vylecit. :D:D No mozna ze ani toto. :D:D
...ted sem to skusila spocitat a ne zavislost nepolevuje :oF
8k za mobil a nepocitam ze me to jeste mesicne stoji za datovej tarif
12k za 42 minci + ty dalsi mince co se ted osvedcili jako vanocni a narozeninove darky
lovim v Praze takze diky MHD nejsou naklady na dopravu (rocni tramvajenka taky neni levna ale tu bych koupila i bez GC)
ovsem lovim i mimo Prahu a to pak resim s pritelem ktery ma auto ... nebo cvakam za vlak/bus, ale zatim celkem male castky...
ale porad je to vlastne min nez me nektere jine konicky ...
LuLuk napsal/a:
Ale jak vsichni vime, tak zazitky jsou k nezaplaceni, tak osobne jsem nelitoval a ani nebudu zadne koruny, kterou udam B)
pod to se podepisu
Publikováno 09 květen 2011 - 13:45
Publikováno 09 květen 2011 - 15:45
Xork42 napsal/a:
k-lord napsal/a:
No radeji jsem nikdy nepocital na kolik me GC zatim vysel. To bych se asi poradne zhrozil a mohlo me to ze zavislosti vylecit. :D No mozna ze ani toto. :D
...ted sem to skusila spocitat a ne zavislost nepolevuje :oF
8k za mobil a nepocitam ze me to jeste mesicne stoji za datovej tarif
12k za 42 minci + ty dalsi mince co se ted osvedcili jako vanocni a narozeninove darky
no ja myslel trochu vetsi sumy. Treba desetinasobek souctu tech tvych sum jsem dal za vybarveni mapy USA. To by me ani ve snu nenapadlo utratit bez hrani GC. ;)
Publikováno 09 květen 2011 - 21:46
Vymítač napsal/a:
Tak já to nemám zas tak strašný
GPS Colorado 300 ---> Zadarmo přes tátu a firmu
Kolo ---> Rodiče
Tramvajenka ---> Rodiče
Mobil ---> Stačí GPS
PM ---> Nemám
Mince ---> nemám
A to je tak všechno
Poněkud mi připomínáš chlapa co popisuje jak porod jeho dětí byl v pohodě a jak si to užil.... :D
Publikováno 09 květen 2011 - 22:34
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 18 červenec 2011 - 22:04
Publikováno 18 červenec 2011 - 22:21
wertr napsal/a:
dobré zamyšlení,...
když jsem si já počítal, kolik by mě vyšlo základní vybavení pro geocaching, tak 10.000-15.000,- a to mi nikdo nedá... a sám na to nedosáhnu
geocaching je pro mě super hra, ale pravě moje finanční situace (a me rodiny/rodiču) mě nedovoluje si to "poradně užít".... jako 16-ti letý kačer na to prostě nemám....
ale mým snem je mít GPSku, s níž by to bylo úplně jiné a mnohem více by se to dalo "prožít", ale na tu si počkám ještě pár let....
Hloupost. Já si svou první GPS koupil čistě z kapesného za 800 kč... dodnes ju mám vedle sebe, ale už jen jako ozdobu...
Publikováno 18 červenec 2011 - 22:26
Publikováno 18 červenec 2011 - 22:36
wertr napsal/a:
dobré zamyšlení,...
když jsem si já počítal, kolik by mě vyšlo základní vybavení pro geocaching, tak 10.000-15.000,- a to mi nikdo nedá... a sám na to nedosáhnu
geocaching je pro mě super hra, ale pravě moje finanční situace (a me rodiny/rodiču) mě nedovoluje si to "poradně užít".... jako 16-ti letý kačer na to prostě nemám....
ale mým snem je mít GPSku, s níž by to bylo úplně jiné a mnohem více by se to dalo "prožít", ale na tu si počkám ještě pár let....
Nač čekat několik let? Když už nemáš na novou, tak se poohlídni třeba na aukru - chce to jen čas a trochu štěstí. Navíc první GPS vůbec nemusí být s vestavěnou mapou - stačí šipka směřují ke krabce...
Publikováno 18 červenec 2011 - 23:00
wertr napsal/a:
no to sice ano, ale....
nejlevnejsi GPS od garminu je za 2000,-
ale kdyz už tak bych rád třeba nějaký oregon 400 nebo tak, kde le už i wherigo...
a v te častce jsem pocital jeste vybavu na T5 (horolezeckou-zaklad) a nějakou obuv/oblečení...
Zkus to pro zacatek s levnou bez mapy a bez T5. Porad lepsi nez stavajici stav.
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 18 červenec 2011 - 23:06
Já začal s Garminem GEKO 201 za litr z frcu. A jak mě, pane, vyhovoval! Je lepší v nějakém koníčku začít od nuly a postupně se vybavovat než nakoupit krámů za 10 tisíc a pak zjistit, že mě to zas až tolik nebaví.wertr napsal/a:
dobré zamyšlení,...
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 19 červenec 2011 - 2:10
Publikováno 19 červenec 2011 - 6:42
Publikováno 19 červenec 2011 - 7:12
Jo, to by bylo hezky mit vsechno a hned ale na to proste kazdej nema - respektive na to ma malokdo. Pokud ti jde opravdu o to si zahrat, tak v zacatku se to da i bez GPS a bez jakehokoli dalsiho vybaveni, jen podle satelitnich map. Znam lidi, kteri takto odlovili i stovky kesi. No a pokud te to zacne opravdu bavit, tak si na to mezitim muzes zacit setrit ....wertr napsal/a:
no to sice ano, ale....
nejlevnejsi GPS od garminu je za 2000,-
ale kdyz už tak bych rád třeba nějaký oregon 400 nebo tak, kde le už i wherigo...
a v te častce jsem pocital jeste vybavu na T5 (horolezeckou-zaklad) a nějakou obuv/oblečení...
Publikováno 19 červenec 2011 - 7:29
Publikováno 19 červenec 2011 - 8:28
Publikováno 19 červenec 2011 - 8:32
Vymítač napsal/a:
Tak já to nemám zas tak strašný
GPS Colorado 300 ---> Zadarmo přes tátu a firmu
Kolo ---> Rodiče
Tramvajenka ---> Rodiče
Mobil ---> Stačí GPS
PM ---> Nemám
Mince ---> nemám
A to je tak všechno
Doufam, ze se na to podobne jako ty nebudou divat jednou moje deti!
ona i ta firma/rodice na to, ty woe, musej VYDELAT vlastni PRACI!
A abych nebyl uplne OT, GC je konicek jako kazdej jinej!
Kdo chce, poridi matros za x-tisic, kdo nechce, tak ma navi od BedyTravnicka, nebo BTmodul k MT. Coiny nekupuje, netrejduje a krabicky nezaklada. Na kese chodi pesky/kolmo ...
Na tyhle "hre" je prima, ze si ji kazdej muze hrat jak chce!
M.
Publikováno 19 červenec 2011 - 13:22
Furt přemejšlim, jestli je tohle vtip nebo ne? V jednom tématu řešíš, že 95% keší je strašných a pak napíšeš tohle? Se pak nediv, jak keše vypadaj, když dáš takovej návod pro začátečníka. Celkově mi tohle přijde naprosto směšný, protože za tolik peněz, který jsi ochotný obětovat, aby tvoje krabka aspoň za něco stála je rovná ceně, kterou dám za lístek na autobus.Rogosak napsal/a:
Cena za začátečnickou vyrobenou kešku:
filmovka z fotolabu,kýbl od kečupu z restaurace, zdarma
sešit, blok, papír správně svázaný. 1 až 6kč
označení keše 0 až 2 kč
výměnné předměty, 0 až 10 kč
Sám nevyměňuji z cizích keší.
Ale jsme na tom světě jen jednou ne?
Publikováno 19 červenec 2011 - 18:43
6 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů