Po přechodu z Windows Mobile na android mně začal chybět Pocketdrake, c:geo je výborný online klient, ale pro offline cachování není ideální. Takže jsem se nakonec rozhodl, že si nějaké udělátko na keše naprogramuju sám. Neplánuju žádné složité funkce nebo komplexní grafiku, chci jen rychlý klient pro hledání v terénu i bez připojení k Internetu.
Funkce které chci naprogramovat:
- offline mapa (asi využití googlemaps, možná Locus)
- na mapě zobrazování waypointů podle vybrané keše nebo waypointů všech keší
- hledání nejbližších keší nebo nejbližších waypointů
- zobrazení keše na jedné obrazovce s několika stránkama
- editace a přidávání waypointů ke keším
- navigace ke keši pomocí kompasu a možná i radaru
- jediná online funkce by mělo být tlačítko na zobrazení keše na stránkách geocaching.com
- tlačítko pro rychlý zápis nálezu s časovým razítkem do poznámek aplikace pro pozdější domácí logování
- seznam naposledy navštívených keší
- jednotný filtr keší, který bude použitý pro mapu i pro seznam nejbližších keší.
Další věci naprogramuju podle námětů. Zatím bych nechtěl dělat žádné online funkce s webem GC.com (nechci každý týden překopávat algoritmy

Teď zatím funguje zobrazení keší na mapě, vyhledávání nejbližších keší (tam zatím není dodělaný algoritmus, takže jsou napřeskáčku), zobrazení keše (pár problémů s html viewerem a ted design taky ještě není nic moc), navigace pomocí kompasu a přepínání waypointů, ke kterým kompas naviguje. Filtr keší je zatím nastaven tak, že vyhledává aktivní nenalezené keše.
Na programu pracuju teprve tři týdny a do toho je venku hezky a v práci mám práce nad hlavu, tak buďte tolerantní, možná tam jsou ještě nějaké neodchycené chyby. Testováno je na LG Optimus 2x a Samsung Galaxy S. Oba telefony mají rozlišení 480 *800, na jiných rozlišeních jsem to zkoušel jen v emulátoru. Podporovaný je Android 2.1.
Stáhnout se dá na http://horas.savana....id/geoquack.apk
Verzi jsem nastavil na 0.1, aby bylo vidět, že je to opravdu taková pre-alfa.
Ještě není udělané nastavení, takže je třeba dát databázi GeoGetu do umístění /sdcard/_data/db.db3