Kešky mizí z GPS
Publikováno 03 May 2011 - 11:18
Publikováno 03 May 2011 - 11:48
Publikováno 03 May 2011 - 12:02
Publikováno 03 May 2011 - 12:07
Publikováno 03 May 2011 - 12:13
Machar napsal/a:
.....Složku Garmin/GPX mám prázdnou, ale na mapě v přístroji řadu kešek vidím.
I v přístroji i na kartě? Někde tam být musí Pokusil bych se se podívat, co tam mám, třeba někam okopírovat, pak tam nahrát a zjistil jestli opravdu ty soubory fyzicky zmizeli a za co se přepsali a tak.
Publikováno 03 May 2011 - 12:25
Vin - Lin Team
Publikováno 03 May 2011 - 12:33
Mau Loftin napsal/a:
Machar napsal/a:
I v přístroji i na kartě? Někde tam být musí Pokusil bych se se podívat, co tam mám, třeba někam okopírovat, pak tam nahrát a zjistil jestli opravdu ty soubory fyzicky zmizeli a za co se přepsali a tak.
Kešky se pravděpodobně zapisují do společného souboru gmapsupp.img - jinej tam nevidím
Publikováno 03 May 2011 - 12:40
vin-lin napsal/a:
Kolega z práce má oregon 450 a když dá smazat trasové body, tak se mu po restartu GPS smaže soubor .gpx z paměťové karty.
Já mám oregon 200 a nic takového mi to nedělá.
Nevíte, prosím, kde by mohl být problém?
To je přesně ono, po smazání Waypointů (aby nebyla přepraporkovaná mapa) a následném restartu přístroje některé kešky zmizí (jiné ne).
Publikováno 03 May 2011 - 12:47
Publikováno 03 May 2011 - 12:48
Machar napsal/a:
Mau Loftin napsal/a:
Machar napsal/a:
Kešky se pravděpodobně zapisují do společného souboru gmapsupp.img - jinej tam nevidím
tam urcite ne, to je mapa.
Publikováno 03 May 2011 - 13:57
Publikováno 03 May 2011 - 13:59
Publikováno 03 May 2011 - 15:05
Machar napsal/a:
Pravděpodobně jde jen o kešky, se kterými se ukládají i Waypointy. Po jejich smazání se smaže i samotná keška.
Smaže to úplně všechny kešky, i ty bez waypointů. Pro nahrání .gpx používá geoget a příslušný exportní plugin. Prakticky používá stejný způsoba jak já, ale mě to takto nezlobí.
Vin - Lin Team
Publikováno 03 May 2011 - 15:34
Publikováno 03 May 2011 - 15:43
Bombis napsal/a:
A nebude to tim, že pro to gpx používáš pořád stejny nazev? To da rozum, že se ti potom přepíše tím novym.
Tímto nebude....
Postup:
- export keší pomocí medwynova makra pro nové garminy
- náhraní souboru .gpx na paměťovou kartu
- spuštění GPS
- vymazání waypointů
- zobrazení keší v GPS - nyní ještě ok
- vypnutí GPS
- zapnutí GPS
- zobrazení keší a nyní je seznam prázdný
- při připojení navigace k pc a shlédnutí paměťové karty je soubor .gpx fuč....
Vin - Lin Team
Publikováno 03 May 2011 - 16:09
Publikováno 03 May 2011 - 16:25
Jarous1 napsal/a:
Já Ti tedy nevím, ale "vymazání waypointů" mi u Oregona vždycky mazalo i kešky
Jenom je trochu divné, že zmizí i ten soubor... Mně tam teda zůstává, ale Oregon si ho už vůbec nevšímá.
GPX soubor s keškama dávám do paměti Oregona, ne na kartu...
Kolegovi to smaže celej soubor z paměťovky. U mě to nedělá - nechá to soubor na paměťovce a v GPS je vidím - takže mě naopak to nikdy nedělalo.
Edit: K čemu tato funkce potom je? Přeci pokud chci něco smazat, tak chci, aby to smazal úplně, pač jedině tak se uvolní paměť, pokud ti tam soubor zůstane, zabírá stejné místo....
Proto si myslím, že tebou popisovaný stav je nestandardní.
Naopak kešky jako takové by tam měli zůstat.
Vin - Lin Team
Publikováno 03 May 2011 - 16:51
Publikováno 03 May 2011 - 16:56
Bombis napsal/a:
On je problem, že keše se kromě toho, že jsou v navi v gpx souboru se ještě nahrávají kdoví kam (díky tomu se s nimi dá pracovat jako s geokešemi a ne jako se standartními body z běžného GPX). A to nahrávaní probíhá právě během spuštění přístroje. Čili před vypnutím je tam už nové GPX, ale ještě staré keše, po dalším spuštění už je všechno nové. Prostě bych skusil ten GPX soubor v navi přejmenovat a pravda se ukáže (třeba se mýlim, ale tyhle problémy jsem nikdy neměl - pravda už dlouho zůstávám u poměrně starého osvědčeného firmware).
Inu dobrá, zítra u kolegy vyzkouším....
Vin - Lin Team
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů