POI Loader
Publikováno 22 May 2011 - 9:25
Publikováno 15 July 2011 - 13:44
Garmin 60csx, MacBook Air M1 + Geoget 2.8.X
Publikováno 22 February 2014 - 19:03
Už dva dny se snažím v Debianu rozchodit POI Loader a stále se nedaří. Zkoušel jsem i v GameOnLinux Wine 1.1.19 a několik dalších verzí Wine, nepovedlo se.
Existuje, prosím, nějaký způsob, jak POI Loader v Linuxu zprovoznit?
Nebo existuje nějaký alternativní způsob, jak třeba pomocí GPSBabel převést výstup z geogetícho skriptu POI Garmin na formát .gpi?
Díky
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 22 February 2014 - 19:07
Posledni verze ma problem pod wine... Funguje nejaka starsi, ale ta ma zas obcas problem s WP... Poslu ti sem Lukabika, ten o tom vi vic Posledni tejden na to dost nadava taky
Publikováno 22 February 2014 - 19:20
Pokud vim, tak v patek se nastval a presel na GPSBabel
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 22 February 2014 - 19:57
GSPbabel sice pouzit jde, ale jeho moznosti prevod do GPI nejsou tak siroke, jako u POIloaderu. Pokud se v posledni dobe neco nezmenilo, tak to umi generovat jen zakladni formu POI (tedy jen s kratkym popisem bodu a bez HTML - nejdou tam tak dat treba cele listingy kese), a jeste to tusim neumelo vygenerovat jedno GPI z vice souboru s ruznymi ikonkami - musis pro kazdou ikonku dat samostatny GPI. Tim padem nejdou ani podkategorie v ramci jedne databaze.
Publikováno 22 February 2014 - 20:40
Lukabike ma GPS 60, tak ho to asi tak moc netrapi.
GeoGet:
Publikováno 22 February 2014 - 23:03
Poiloader a wine, to je taky kapitola sama pro sebe. Mne funguje kombinace Wine 1.1.19 a POIloader 2.5.3. To je celkem stabilni. Nicmene po jednom z poslednich importu se u nekterych kesi "cosi" zmenilo a POIloader spadne v prubehu generovani. Zjistil jsem ze to maji na svedomi nejaka kombinace exportovanych wpt....
No ale zpet k wine a POIloaderu..povedlo se mi nainstalovat verzi 2.7.3, nicmene ta uz ani nenabehne Takze v soucasne dobe jsem ve slepem bode. Ale nevzdavam se Jestli muzu doporucit, nainstaluj si PlayOnLinux, daji se v nem zkouset ruzne verze wine, doinstalovavat doplnky....docela sikovna vec. Pokud se ti povede nekam postoupit, tak dej vedet. Budu rad kdyz nas na to bude vic
Publikováno 22 February 2014 - 23:24
Všem děkuji i když jste mě nepotěšili
PlayOnLinux mám nainstalovaný. Sice mi v Debianu do něj nejdou dát ty starší verze v Wine, ale to už je tu asi OT. A vedle v Mintu mi to funguje, tak to snad nějak vyřeším. Díky za tip na POIloader 2.5.3, budu dál zkoušet.
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 23 February 2014 - 11:03
Pouzivas 64bit system? Pokud ano, tak tam wine 1.1.19 nainstalujes pouze ve 32bit verzi, pozor na to.
A POIloader verze 2.7.3 vyzaduje instalaci .NET frameworku 3.5....takze tak, aby to nebylo moc jednoduchy
Publikováno 23 February 2014 - 15:48
Systém používám 32bit. A koukám, že jednoduché to tedy není. Neměl bys, prosím, instalačku toho POIloaderu 2.5.3? Na stránkách Garminu už není a nedaří se mi jí nikde najít.
Publikováno 23 February 2014 - 21:50
Kombinace Wine 1.1.19 a POIloader 2.5.3 odzkoušena a v Mintu mi funguje.
Paráda, mnohokrát děkuji.
Publikováno 23 February 2014 - 22:29
POI loader je jedina vec, na kterou pouzivam virtualni Windows. Nechtelo se mi to resit a tohle je vyrazne snadnejsi, pokud teda uz mate licenci...
GPSbabel to nahrazuje jen velmi okrajove.
Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/
Publikováno 23 February 2014 - 22:38
Ja uz jsem taky byl nekolikrat blizko tomu nainstalovat win do virtualboxu, ale vzdycky jsem to nejak "prepral" Ted jsem ve stavu fungujiciho POIloaderu 2.7.3. Ale neptej se me, jak se mi to povedlo. Pres novou verzi (2.7.3) jsem nainstaloval starou (2.5.3) a po sputeni POIloaderu se sputila ta novejsi verze...kozel aby se v tom vyznal
Publikováno 24 February 2014 - 7:00
Publikováno 24 February 2014 - 13:11
To uz jsem lukabikovi rikal. Ale je toho vic. Ja zatim odhalil:
1. od verze 2.7.0 ke instalovano do adresare POI<mezera>Loader (driv tam chybela ta mezera)
2. stara verze a nova verze se na 64bit instaluji kazda do jine adresarove struktury (c:\Garmin stara verze, C:\Program Files (86)\Garmin novejsi verze)
2. tusim od verze 2.7.0 vytvari chybny zaznam v registru (InstallDir (ne)obsahuje mezeru ve jmene adresare a exe sopouboru, kam se instaluje)
Tento příspěvek byl upraven od gord: 24 February 2014 - 13:12
GeoGet:
Publikováno 02 March 2014 - 16:14
Pro případné další kačery snažící se provozovat POIloader pod linuxem sem s dovolením uložím mé současné drobné poznatky.
V aktuálním Mintu s repozitáři Ubuntu, kde je v repozitáři PlayOnLinux 4.1.1 funguje bez problémů kombinace POIloader 2.5.3 a Wine 1.1.19
V Debianu testing (a stejně tak v Arch Linuxu), kde je v repozitáři PlayOnLinux 4.2.2 tato kombinace nefunguje. Navíc v PlayOnLinux 4.2.2 nefungují automatická instalace starších verzí Wine, je třeba Wine stáhnout a nainstalovat ručně.
Funguje kombinace POIloader 2.5.3 a Wine 1.0.1.
Publikováno 03 March 2014 - 10:48
Publikováno 08 April 2014 - 10:41
Mohl by mi prosím někdo dát odkaz na POIloader 2.5.3 ? Podle předchozích příspěvků lze tuto verzi v Linuxu nainstalovat.
Exportní skript GPX Garmin mi funguje, ale rád bych používal i POI Garmin .
Na to potřebuji POI Loader , ale zde je jen nejnovější verze kterou nelze přes Wine nainstalovat.
Úplně nejlepší by asi bylo kdyby existoval skript v Geogetu s výstupem gpi.
Publikováno 08 April 2014 - 11:05
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů