Nebezpečná keš.
Publikováno 12 July 2011 - 11:14
Adrenalinové keše mi nevadí. Tj. ty, kde je riziko na první pohled zřejmé, keš je na něm postavena, a proto myslícímu střízlivému kačerovi v zásadě riziko nehrozí, protože má dost rozumu tam případně nelézt.
Daleko horší jsou na první pohled nevinné keše, kdy třeba na přístupové cestě je nezakrytá neoznačená hluboká šachta viditelná v posledním okamžiku. Konkrétně mám na mysli GC1MR88, kde jsem se opravdu vyděsil. Kdybych zrovna koukal do GPSky, mohl být ze mě mrzák. Brrrr.
Publikováno 12 July 2011 - 11:49
Mě tahle keš nevadí, a takovýchto jam a kanálů na Kladensku a i jinde potkáš mnoho. Komu za to děkovat asi tušíš. Kanál je od keše docela daleko. Když na horách u keše šlápnu na hada, taky nebudu tvrdit, že je keš nebezpečná.Keš se nachází na druhé strane dálnice, než vež samotná. Vež se totiž nachází v bezprostrední blízkosti soukromého pozemku a jediná prístupová cesta k ní vede pres tento pozemek. Z této strany je vež velmi dobre videt a nedudete tudíž, po vetšinu roku, rušeni pri pozorování veže a hledání kešky. Cestu musíte najít sami, ale lze se k dostat velmi dobre po okraji pole. Cestu za šipkou nedoporucuji! Parkovat teoreticky lze na vjezdu na pole, ale dejte pozor abyste neprekáželi zemedelcum!
Jinak autor by na ten kanál mohl odkazovat v listingu, tomu bych se nebránil.
Publikováno 12 July 2011 - 11:55
Vzdyt na nej odkazuje specialnim WP NEBEZPECI...J@VO napsal/a:
Publikováno 12 July 2011 - 12:28
Tak zrovna u takových keší bych to ještě "vypíchl" červeným písmem přímo do listingu...řekl bych že je to důležitější informace než že se nemá vstupovat do vozovky...petegeo napsal/a:
Vzdyt na nej odkazuje specialnim WP NEBEZPECI...J@VO napsal/a:
Publikováno 12 July 2011 - 13:42
Pokud cesta ke keši povede přes hadí hnízdo, tak to tvrdit budu. A je jedno, jak daleko od keše to bude.
Vzdyt na nej odkazuje specialnim WP NEBEZPECI...
Teď už ano, dokonce je otvor "zakryt" pneumatikou. Na počátku tam ale nic z toho nebylo.
Publikováno 12 July 2011 - 13:46
Publikováno 12 July 2011 - 13:47
Vláček napsal/a:
Když na horách u keše šlápnu na hada, taky nebudu tvrdit, že je keš nebezpečná.
Pokud cesta ke keši povede přes hadí hnízdo, tak to tvrdit budu. A je jedno, jak daleko od keše to bude.
To abych šla prohlídnout kruhy kolem svých keší, jestli náhodou z některého úhlu nevede cesta přes hadí hnízdo. Cesta ke keši přece vede tudy, kudy se kačer rozhodne jít. Ale rozhodně není jedno, jak daleko to bude. Hadí hnízdo dál než 161 metrů od keše už není problém můj, ale sousedův
Publikováno 12 July 2011 - 14:02
Publikováno 12 July 2011 - 14:20
Promiň ale musím trvat, že musíš koukat pod nohy , a že je to tvůj problém. Tato keš sama o sobě není uložena nebezpečně.Pokud cesta ke keši povede přes hadí hnízdo, tak to tvrdit budu. A je jedno, jak daleko od keše to bude.
Publikováno 12 July 2011 - 14:27
Chryseis napsal/a:
To abych šla prohlídnout kruhy kolem svých keší, jestli náhodou z některého úhlu nevede cesta přes hadí hnízdo. Cesta ke keši přece vede tudy, kudy se kačer rozhodne jít. Ale rozhodně není jedno, jak daleko to bude. Hadí hnízdo dál než 161 metrů od keše už není problém můj, ale sousedův
Taky prosímtě zkontroluj všechna mraveniště, co kdyby nedejbože někoho štípnul mravenec?? Vzala by sis takovou újmu na svědomí??
Publikováno 12 July 2011 - 15:49
hoblik napsal/a:
Nebezpečná může být i keš na druhé straně ulice, když koukám na displej a vlezu pod auto... a ani nemusím být pod vlivem. Naštěstí stihnul zabrzdit ;-)
Jo, takhle mi na primo pred cumak kdysi vybehl Lole@CZ, kdyz prechazel silnici 20 metru od me vlastni kese. Cumel na sipku a pred vstupem do vozovky kouknul jen doprava. Nastesti bylo v protismeru volno, tak jsem uhnul, jinak k ni uz po svych nedosel.
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 12 July 2011 - 19:21
UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).
Publikováno 12 July 2011 - 23:31
Dzonny napsal/a:
Dle mého skromného, pokud je krabka ohodnocena T4 a vyšší,tak už autor nemusí psát do listingu žádná upozornění: "pozor krabice je na skále-buďte opatrní ať nespadnete"
...
Každej, kdo si vybere krabici s takovouto obtížností s tím už musí počítat, že tam bude něco nebezpečnýho, proto byla tahle škála stanovená.
Dovolím si nesouhlasit. Já mám radši, když se to v listingu konkrétně rozepíše. A vždycky platí, že je lepší očekávat problémy a být následně příjemně překvapen, než naopak.
#36 Guest_Ištván_*
Publikováno 13 July 2011 - 6:44
Toniczech napsal/a:
Dovolím si nesouhlasit. Já mám radši, když se to v listingu konkrétně rozepíše. A vždycky platí, že je lepší očekávat problémy a být následně příjemně překvapen, než naopak.
+1
Publikováno 13 July 2011 - 8:20
Toniczech napsal/a:
Dzonny napsal/a:
Dle mého skromného, pokud je krabka ohodnocena T4 a vyšší,tak už autor nemusí psát do listingu žádná upozornění: "pozor krabice je na skále-buďte opatrní ať nespadnete"
...
Každej, kdo si vybere krabici s takovouto obtížností s tím už musí počítat, že tam bude něco nebezpečnýho, proto byla tahle škála stanovená.
Myslím, že u jednoznačně složitých a komplikovaných keší není nutné vodit kačery za ručičku. Někdy to ani není žádoucí.
Ono je na každém, aby si posoudil co a jak zvládne sám a na co potřebuje parťáka a další pomůcky.
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 13 July 2011 - 9:19
Publikováno 13 July 2011 - 10:03
Publikováno 13 July 2011 - 10:33
Aviatik napsal/a:
Takových písmenek ... není někde v pravidlech geocachingu uvedeno něco o tom, že každý provozuje geocaching na vlastní zodpovědnost? Každý ať posoudí, jestli na to má (od čeho máme tu klasifikaci obtížnosti terénu?) a pokud dojde k průšvihu, bylo to jeho rozhodnutí. Snad až na extrémy kdy je cache například na vrcholu silně zrezivělé kovové konstrukce, která se může pod cacherem zhroutit.
Disclaimer je v cervenem ramecku na zacatku kazdeho listingu. Ale nikdo to necte.
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů