Co vybrat??? Jaké jsou Vaše osobní zkušenosti???
Publikováno 28 červenec 2011 - 21:06
Publikováno 28 červenec 2011 - 21:11
Publikováno 28 červenec 2011 - 21:14
Publikováno 28 červenec 2011 - 22:55
Publikováno 28 červenec 2011 - 22:57
Publikováno 28 červenec 2011 - 23:02
Trauma_Zero napsal/a:
bohužel Garmin dodnes nevyrobil výbornou GPS, které by nebylo moc co vytknout, navíc se mi zdá že podlední dobou spíš tápou (Montana, 62S) než že by šli dopředu
Bohužel prozatím nikdo na světě nevyrobil nic čemu by nebylo možné něco vytknout. Takže pak je potřeba si jen ujasnit, co od zařízení požaduji a kolik jsem ochoten do toho investovat a pak je výběr jednoduchý.
Publikováno 28 červenec 2011 - 23:25
řada Etrex HCX (pouze Legend, Vista) - kvalitní kontrukce , špičkový příjem, vynikající čitelnost displaye, malé rozlišení, malá skladná gps, vydrž baterky. Myslím že se už nevyrábí, ale mohu se plést. Nejnovější mapy umí, vykreslování je ale pomalejší, WIGo ne, chirp ne.
60CSX - Gps na kterou skalní kačeři přísahají. kvalitní kontrukce , špičkový příjem, vynikající čitelnost displaye. Nejnovější mapy umí, vykreslování je ale pomalejší, WIGo ne, chirp ne. Myslím že se už nevyrábí, ale mohu se plést
Colorado - dobrý jemný display, rozumné rozměry, Díky anténě údajně lepší příjem než u nástupců Oregon/Dakota. Nepochopitelné ovládání kolečkem od kterého Garmin okamžitě opustil. Nejnovější mapy umí, WIGo ano, chirp ano. Udajně menší výdrž na baterie. oproti etrexům
Oregon - asi nejrozšířejnější gps mezi CZ kačery. příjem signálu stále vyhovující většině hledačů. Robustní konstrukce. Výborné a pohodlné dotykové ovládání je vykoupeno mizernou viditelností displaye na slunci. Daní za neustálé přisvětlování je nižší výdrž baterií. Nejnovější mapy umí, WIGo ano, chirp ano.
Dakota - Zmenšený oregon s některými vychytávkami. Malá skladná gps Nejnovější mapy umí, WIGo ne, chirp ano (?)
62S - kvalitní kontrukce vycházející z 60 řady, vynikající viditelnost displaye, Daní se jeví neexistující WIGo a nižší rozlišení oproti Colorado/Oregon
Montana - cihla na karpatské medvědy, zatím se moc o ní neví.
ps. teď se na mně sesypou všichni lobbujíce za své přístroje
Publikováno 29 červenec 2011 - 0:25
Publikováno 29 červenec 2011 - 5:44
Toto som si myslel dlho aj ja az kym som neprisiel na to, ze tento display je inak konstruovany a pouziva dopadajuce svetlo ako podsvietenie - treba na prudkom svetle hladat uhol a otocenie s garminom v ruke tak, ze "zrazu" uvidis vsetko tak ako treba. Dolezite je, ze netreba nic prisvetlovat v nastaveni pristroja.Výborné a pohodlné dotykové ovládání je vykoupeno mizernou viditelností displaye na slunci.
Teda pisal som o G550...
Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive
Publikováno 29 červenec 2011 - 5:57
Publikováno 29 červenec 2011 - 6:53
nejen GeoAlbum http://lukasludvik.rajce.net
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:20
Ono taky zalezi na dalsi vybave.
Ja kdyz tot resil pred casem, tak jsem se rozhodoval mezi Vistou HCx a Dakotou. Nakonec vyhrala Vista, a jsem rad. jediny co mne trapi je drzak na kolo, ale nakonec vyreseno Ram Mountem. A s OSM mapama nemam ani problem s vykreslovanim a rychlosti.
Dakotu jsem mel pujcenou, a nejak mne neoslovila. A na listingy mam telefon (bud Andorid, nebo iPhone, takze mam i online data, kdyz potrebuju).
A na wherigo mam telefon (tedy, zatim s tim spis experimentuju).
Jestli mas moznost, pujci si, vyzkousej ... a uvidis.
Díky.
Jarda (brazajar)
Zítra je taky den!!!
Garmin Oregon 600 / Garmin Dakota 20 // OSM VasaM mapy // Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ s Locus Pro // Garmin Enduro // Thinkpad e14 + GeoGet // nohy / MHD / VW Sharan / Toyota ProAce City Verso / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:22
Tohle jsou pro mě dva zásadní důvody, proč jsem od 60CSx přešel k Oregonu, a nelituji. Asi nejsem skalní kačer . 60CSx je výborná turistická GPSka, ovšem my hledači plastových krabiček potřebujeme pár funkcí navíc. Ostatní rozdíly (čitelnost displeje, přesnost, výdrž baterií) jsou velmi diskutabilní a dle mého naprosto nepodstatné.LuLuk napsal/a:
- paperless geocaching s listingy, hintem a poslednimi logy
- moznost mit neustale u sebe az 2 000 kesi (nahrani pres PQ je otazkou minut)
Volba mezi Dakotou (doporučuji 20) a Oregonem 450 nebo 550 je hlavně otázkou financí.
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:44
Mirdule22 napsal/a:
Nechci se tu pouštětdo nějakejch sporů, ale zde se dovídám poprvé, že nejpřesnější je řada Etrex. Podle toho co jsem tu za poměrně dlouhej čas vyčet, tak by to měl bejt pouze typ H. Sramci bych doporučil Oregon před Dakotou a protože už se asi typ 200,300 a 400 nevyrábí, tak typ 450. Není to proto, že ho sami máme. Já stejně lovim s Nuvi, ale Wherigo s ní nejde.
Já mám Etrex legend Hcx a sestra Dakotu 20. Takže tam jsem přišel na to srovnání s přesností. Ale zase jí závidím jiné funkce, ona zase mě.
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:45
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:49
Osobně bych šel asi do Colorada, myslím že bych si víc zvykl na to šílené kolečko líp než natáčení Oregona do přesného úhlu, abych na něm něco viděl. Navíc nemám moc rád ťapkání po displeji, navíc mě štve že Oregon Dakota nemají aspon klávesy na zoomování, nebo rychlý pohyb dlouhým listingem. Viditelnost displaje má Colorado lepší, signál taky. Wherigo mají oba (na stejné Garminovské občas padavé úrovni).
Ač mám Vistu Hcx tak přístroj bez Wheriga bych asi nebral, v CZ jsou krásné WIG cache, a dobrá komunita kolem toho, stojí za to zkusit.
záměrně jsem neuváděl v přehledu nemapové přístroje.
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:50
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:55
Publikováno 29 červenec 2011 - 8:59
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů