Citace
Ziju v zemi, kde by mel snad zakaznik dostat to co pozaduje a ne nejaky nedodelky nebo DoDo produkty (Dodelej Doma) jako za komancu. O tohle pravo me nikdo prece nemuze pripravit.....
Bohuže lze požadovat jen to, co je, a ne to, co není.
Já během roku vyměňuji už druhou ledničku ryze kapitalististické výroby, loni těsně po záruce Indesit, teď po necelém roce zase Elektrolux, obě vyšší modely, obě na konstrukční vadu materiálu, protože se na všem teď díky konkurenci musí šetřit a na trh musí jít z časových důvodů nedodělky, prože musíme ostatní dohnat a předehnat. To stará komunistická ruská Minsk mi sloužila 17 let a zbavil jsem se jí ne proto, že by se porouchala, ale že mi byla malá. Jela by určitě doteď. A pračka Tatramat mi taky jela aspoň 15 let, zato na tu novou kapitalistickou jsem volal opraváře po půl roce, otec na stejnou po týdnu. Nemluvě o kvalitě sw v gps, o mobilech ani nemluvím, to jsou téměř vše zpočátku nedodělky. Dnes je nedodělek bohužel standard.
Jak si tohle vysvětlíš? Nechci tím nic naznačovat, jen že v životě neplatí binární logika ano-ne pravo-levo, ale že 99.99% je vždy někde mezi. Ani TOPO50 nebyla a nebude nikdy ani vyloženě špatná, ani dobrá. Prostě možný kompromis v kvalitě. A Trávníčkova byla navržena pro ČB Legenda, který má jiné vlastnosti než současné modely. Osobně mám pocit, že se lidé z Picodasu a spolupracujících firem snaží víc než je ve světě zvykem a to mi stačí, nejsem zas takový idealista, abych požadoval dokonalost za co nejmenší cenu. Je to špatně? Nebo by někdo raději dal troj- či pětinásobnou cenu za to, aby to vše bylo opravdu tak akorát? Já ne, a určitě je takových většina, pro kterou je 2000Kč horní hranice pro mapu zamčenou na jednu gps.