Přesně tak, bez propisky ani ránu.HaLuMa napsal/a:
Jo, to mne vzdycky fascinuje! Kacer si nezapomene vzit GPSku, ale aby si s sebou vzal i vlastni tuzku, to ho nenapadne.
Found It bez zalogovani?
Publikováno 25 srpen 2011 - 22:59
Publikováno 26 srpen 2011 - 21:24
vitablondak napsal/a:
... A pokud jsem keš neotevřel, nezapsal do logbooku (nevyfotil atd), tak neloguju FI. ...
Jednou jedinkrát jsem toto pravidlo porušil a s naprosto čistým svědomím. Byl to případ, kdy listing obsahoval přesný popis uložení keše i vercajk potřebný pro její vylovení. Na místě (přes hodinu cesty od HC) se ukázalo, že tento ownerův popis je lživý, krabička je uložená jinak a je potřebné nářadí zcela jiné, než je v listingu uvedeno.
Oproti tomu okolo finálky keše GCZ831 Rudolfova stola jsem chodil rok, vždy se ujistil, že je na svém místě, a teprve tento týden se mi ji konečně podařilo vzít do ruky a logoval jsem "FI"
Publikováno 26 srpen 2011 - 23:44
HaLuMa napsal/a:
Jo, to mne vzdycky fascinuje! Kacer si nezapomene vzit GPSku, ale aby si s sebou vzal i vlastni tuzku, to ho nenapadne.
Trefil jsi hřebík na hlavičku.
Publikováno 27 srpen 2011 - 7:07
Publikováno 27 srpen 2011 - 8:16
Publikováno 27 srpen 2011 - 9:10
N.o.e. napsal/a:
Koukal jsem na to, ale myslím, že se to celkově nepočítá. V přehledu ji nemáš 3x ale jen jednou. Takže FI si u keše můžeš napsat kolikrát chceš, stejně se ti počítá jen jednou. A počet logů u cache je zase jiny počítadlo.
Právě že se to počítá vícekrát. Zkus to sám u nějaké keše. Dám příklad: nováček s čistým štítem si zaloguje kešku A a kešku B (kešku B si zalogoval 5x) Tak v přehledu nalezených bude mít 2 kešky, ale v celkovém počtu jich bude mít 6.
Když se mrkneš na toho kačera a mrkneš se mu na profil, tak zjistíš, že má 22 multikeší a když na ně mrkneš, tak jich v seznamu má pouze 20. Ty 2 co mu do počtu chybí si zalogoval právě na tej poslední multině a tak si přidal 2 nálezy navíc. A to pouze na této multině. Přidával si ještě i jinde :-)
Publikováno 27 srpen 2011 - 9:39
Publikováno 27 srpen 2011 - 10:07
Publikováno 27 srpen 2011 - 13:03
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 27 srpen 2011 - 13:11
Videa odemne: https://www.youtube....low=grid&view=0
Publikováno 27 srpen 2011 - 13:20
PRESEKA TEAM napsal/a:
Boha a co máte piořád všichni s těma bodama ?
Žádný bodování v GC není - jen počátání FI. A jestli někoho baví napsat si, že něco našel třeba 10x tak ať si to udělá. Jeho volba nebo ne ?
Nicméně když nám od někoho přijde na naší piksle v jeden den několik zcela totožných logů od jednoho a toho samého nicku tak ho upozorníme na to, že se asi ukliknul a dáme mu tak den čas na odstranění duplicitního logu. Když to neudělá sám tak mu ho (s vysvětlením smázneme). Zatím se ještě nikdo neohradil, že by to bylo proti pravidlům.
Na druhou stranu pak máme u déle žijících keší zalogované kačery třeba i 2x, ale to je v případě, že po ukradení původní schránky došlo k přepracování listingu a přesunutí finálky jinam. Tam pak je takový drhý FI log (třeba po roce či dvou letech) celkem oprávněný a nijak ho nezpochybňujeme. Někdy tím bohužel dojde k tomu, že prbvní nález byl v terénu 4* zatím co ten druhý 2* nebo právě naopak, ale s tím už se nedá nic dělat.
Tak to je celkem téma do pranice Mě by v životě nenapadlo si zalogovat další keš i třeba po roce když by se posunula třebas o 2 metry... Je to o těch zážitcích a ne bodech, tak proč to znova logovat...
Publikováno 27 srpen 2011 - 14:11
Tak to je celkem téma do pranice Mě by v životě nenapadlo si zalogovat další keš i třeba po roce když by se posunula třebas o 2 metry... Je to o těch zážitcích a ne bodech, tak proč to znova logovat...
Tak s timhle nesouhlasim. Za me si novou skrys zaloguji znovu - nove hledani, nova krabicka, novy zazitek. V jinych pripadech je to jenom Write note.
No a v prehledech se to pak stejne samo vycisti, protoze pokud to ma stejne GC kody i s novym umistenim, tak se statistika orizne o duplicitni log.
Publikováno 27 srpen 2011 - 14:41
djnathaly napsal/a:
... Mě by v životě nenapadlo si zalogovat další keš i třeba po roce když by se posunula třebas o 2 metry... Je to o těch zážitcích a ne bodech, tak proč to znova logovat...
Proč to má někdo znova potřebu logovat nebo nemá neřešíme, to není naše věc, ale jak už jsem napsal pokud je to nový log na podstatně změněné keši kdy je finálka na zcela jiném místě (tedy nejde-li o posun o 2 metry, ale to stovky metrů) chápeme to a nevadí nám to.
Jo a občas máme chuť napsat si FI na své krabce sami - už se nám několikrát stalo, že jsme ji při údržbě našli ve zcela jiném úkrytu než kam námi byla původně vložená
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 27 srpen 2011 - 14:58
found TFTC #48 DECH MINULOSTI V TOUSICICH (Traditional Cache) at 8/25/2011
Log Date: 8/25/2011
Geostrom z nápovědy objeven ale krabička nikde. Zalogováno na kmen. Díky.
Geovozy Felda pick-up, krátká Felda, Renault Magnum 480 HP + návěs, JAWA Mustang r.v. 1970, kolo,nohy.
KOMU SE MÉ KEŠE NELÍBÍ,AŤ JE NELOVÍ...
statistika munzee: [url]http://www.opencaching.org.uk/sigzee.php?munzeer=petr007[url]
Publikováno 27 srpen 2011 - 15:28
[quote]djnathaly napsal/a:
... Mě by v životě nenapadlo si zalogovat další keš i třeba po roce když by se posunula třebas o 2 metry... Je to o těch zážitcích a ne bodech, tak proč to znova logovat...[/quote]
Proč to má někdo znova potřebu logovat nebo nemá neřešíme, to není naše věc, ale jak už jsem napsal pokud je to nový log na podstatně změněné keši kdy je finálka na zcela jiném místě (tedy nejde-li o posun o 2 metry, ale to stovky metrů) chápeme to a nevadí nám to.
Když jde o posun o stovky metrů, jiná finálka atd, tak by to měla být jiná keš:-)) Tzn s jiným číslem... A když má stejné číslo, je to stejná keš, takže přeci nebudu FI logovat znova...:-) Přijde mi hloupé mít ve statistice něco jako: Má X nálezů na X-Y keškách:-)))) Jsem kdysi měl takto jednu keš logovanou 2X. Měl jsem pěkné hoňky zjistit, která to byla. Vůbec jsem to netušil. Pak jsem zjistil, že jsem ji opravdu logoval 2x - po dlouhé době. Pokaždé úplně jindy, za tmy, ve sněhu atd. A nepoznal jsem, že jde o tu samou keš. Takže jsem měl 2 naprosto jiné zážitky:-))))) Ale ten druhý "originální" zážitek jsem smázl:-))))
Publikováno 27 srpen 2011 - 16:28
Publikováno 22 prosinec 2011 - 9:12
Publikováno 22 prosinec 2011 - 16:09
Potvrzuji. Na ISTANEMa jsem měl na svých krabičkách taky "štěstí". Teď si textem "TFTC" zalogoval ultimátní T5 "Ost Iru" aniž by byl zapsán v papírovém logu ve schránce. Protože se nazalogoval ani nikdo jiný, odlovil tuto krabičku jako první v její historii sám (tedy jako sólo lovec). Na dotazy nereaguje. Místo toho rozesílá různým kačerům maily typu:bobasso napsal/a:
Bacha na kačera "SIMANTEAM"!!! Řádí na Tišnovsku. Takový druhý brněnský ISTANEM.
simanteam:zkousel jsem jit po stopách veverských voříšků, ale neuspěšně. Mohl bych tě poprosit o souřadnice finálky nebo její přibližnou polochu.
Pavel Šiman
Z těchto důvodů mu bude log smazán.
Pokud máte stejné zjištění (není zapsán v papírovém logu a nereaguje na dotazy), prosím o stejný postup.
------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC
Publikováno 22 prosinec 2011 - 16:43
------------------------
OziExplorer support and Czech language editor
OziExplorer + Garmin Oregon 300 | Nokia E51 + BT GPS + HandyGC
Publikováno 22 prosinec 2011 - 17:04
bobasso napsal/a:
Není mu ani proti srsti si napsat drze o finální souřadnice keší, ktere jakože někde nedopatřením ztratil. Mne například žádal o finálku Domovní znamení-Kuřim. Slušně jsem jej odpálkoval.
mnohem zabavnejsi bude, kdyz mu poslete najaky "hezky" souradnice . pri nasledne reklamaci je mozne se omluvit s oduvodnenim preklepu v minutach .. atd atd ...
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů