Přejít na obsah

Fotka

Geocaching Challenges

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
567 odpovědí na toto téma

#221 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 15:14

spadi napsal/a:
To tomu zas dal Groundspeak napr...l a upřímně lituju že sem si prodloužil PM členství dobrou věc rád podpořím, ale aby byl z geocachingu další facebook to se mi nelíbí

já si chalenge - výzvu představuji trochu jinak například nalezni keš na severu jihu západu ve vzdálenosti třeba 200 km od své home coordinates , sesbírej všechny kešky v nadmořské výšce 800 metrů nad mořem ve tvé zemi (btw jsou to jen takové nápady)a zato se ti přidělí bod za splnění výzvy
no nic uvidíme co se ztoho vybrbí geocaching mi aktualně nefunguje tak to třeba stáhnou (pokud to není jen špatným připojením v práci)

Ne, ono byla jen právě publikována Challenge "Hackni geocaching.com".
Jinak "svatá slova"....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#222 katka007

katka007

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 15:16

Se zájem sleduji všechny diskuze o challenges.. Jo, taky se mně nelíbí líbat žábu, ale třeba Take a Hike není vůbec špatný. Myslím, že prostě i u challenge bude potřeba vybrat si, jestli se nám to líbí nebo ne (protože nevím, jak zkušení kačeři, ale mikrovky v brně na svobodáku me nejak neoslovují, jsem přírodní tip ;)).. a pak je jen na kačerech, jak moc poctivě to vezmou.. Jediné, co mě štvě je, že pokud budou vznikat challenge kiss the frog apod, tak za chvíli nebude problém mít 1000 found/completed.. A pro mě je pořád ten, kdo má 1000 a více keší prostě pan Kačer!! a ne jak já, malá kačerka, která se stova blíží třem stům :)... Ale souhlasím s tím, že by to mělo být oddělené.. takhle abych prohlížela všechny logy, jestli je to Kačer nebo Challengerák!! - toť skromný názor geokačerky z lontu ;)
  • 0

#223 rudah

rudah

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 15:52

Místo zbytečných emocí a protest akcí bylo dobré chvíli počkat a uvidíme jak budou "challenge" fungovat. Začínají vznikat některé zajímavé a ty nesmyslné jsou postupně archivovány. Jediné co mě, a myslím že většině ostatních vadí že se započítávají do "total" statistik. Svůj nesouhlas můžete vyjádřit zde: http://feedback.geoc...like-benchmarks Myslím že to je rozumný kompromis, který by mohl groundspeak akceptovat.
  • 0

#224 MildaPajda

MildaPajda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 618 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 15:53

katka007 napsal/a:
Se zájem sleduji všechny diskuze o challenges.. Jo, taky se mně nelíbí líbat žábu, ale třeba Take a Hike není vůbec špatný. Myslím, že prostě i u challenge bude potřeba vybrat si, jestli se nám to líbí nebo ne (protože nevím, jak zkušení kačeři, ale mikrovky v brně na svobodáku me nejak neoslovují, jsem přírodní tip ;)).. a pak je jen na kačerech, jak moc poctivě to vezmou.. Jediné, co mě štvě je, že pokud budou vznikat challenge kiss the frog apod, tak za chvíli nebude problém mít 1000 found/completed.. A pro mě je pořád ten, kdo má 1000 a více keší prostě pan Kačer!! a ne jak já, malá kačerka, která se stova blíží třem stům :)... Ale souhlasím s tím, že by to mělo být oddělené.. takhle abych prohlížela všechny logy, jestli je to Kačer nebo Challengerák!! - toť skromný názor geokačerky z lontu ;)

No ja jsem na Take a hike placnul fotku z hajku Norska, a taky mi ji smazli.. :(
  • 0

#225 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 16:41

katka007: "Take a Hike" je také kravina. Co to v praxi znamená? Otevřu archiv fotek, vyberu si nějakou z túry, prdnu ji na web a mám laciný bod. Možná je to dobrý nápad do nějaké fotosoutěže, ale ne na geocaching. To přeci není žádná VÝZVA, jít na LIBOVOLNÝ výlet.
  • 0

#226 TerZdeK

TerZdeK

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 544 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 16:47

MildaPajda napsal/a:

katka007 napsal/a:

No ja jsem na Take a hike placnul fotku z hajku Norska, a taky mi ji smazli.. :(

škoda, ta je zrovna dobrá:))
  • 0

#227 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 16:48

Nevím, zda to zde už nezaznělo, ale v tomto hlasování je už 2170 bodů:

http://feedback.geoc...inds-?ref=title

Hlasuje se zde, aby se statistiky počítaly odděleně a možná je to to, o co většině z nás jde.
  • 0

#228 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 16:51

Zdravim Pokud si dobře vzpomínám, vznikla tahle hra díky tomu, že jeden američan uložil na jisté místo keš a pak zveřejnil její souřadnice. Díky tomuhle jednoduchýmu principu je teď na světě spousta hráčů a spousta keší. Kdyby se vyfotil s nějaku žábou, sotva by to mělo takový úspěch a vy byste si možná klepaly na čelo a ptali se sami sebe proč by jste to po něm měli opakovat. Absolutně nechápu proč je nutné přidávat další kategorii. Že by v tom byla myšlenka, že lidi hledat keše za čas omrzí a tak je to třeba měnit a rozšiřovat? Na některých věcích je krásné to, že se němění, nebo alespoň né příliš. Najít krabku je poněkud jiný pocit než si udělat někde snímek. Za sebe říkám , že ať se jde GS s Geocaching Challenges vyfotit! ;)
  • 0

#229 Hyger

Hyger

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:01

No virtuálky jsem nejdříve chtěl zpět, pak jsem to ale odvolal. Čekal jsem, že by se jich vyrojily tisíce a kombajnéři by měli žně. Když vidím profily některých uživatelů, kteří byli v USA jenom proto, aby si tam našli virtuálku, je mi k smíchu (samozřejmě že tam vůbec nebyli). Spousta keškařů honí body a teď mají další příležitost, tak ať ji využijí. Já se účastnit nebudu, leda tak založením challenge "vyfoťte se, jak s autem vjíždíte do zákazu vjezdu, když honíte FTF"
  • 0
Dub kulatý, Džordž tu pije,
to je tupec, ten to ryje.

#230 Alke04

Alke04

Alke04

• Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:06

No tak challenges myšlenka je super nápad, ale jako každý dobrý nápad se dá totálně zvorat a úplně zničit dobrou myšlenku.... krásný pozdrav do GroundSpeaku. No - lidi - mám dotaz, podmínkou je foto - musí to foto být vytvořené až po zveřejnění výzvy nebo mohu použít něco ze svého archivu.
  • 0

#231 Alke04

Alke04

Alke04

• Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:10

Je to smutné, ale máš 100% pravdu. Tahle hra byla o tom, že to dostalo lidi od počítače. Jsem zvědavej, jak bude Groundspeak popř. owner kontrolovat, zda lidé v parku opravdu sebrali 10 ks odpadků či zda se nepůjdou vyfotit s pytlem.

Myškin napsal/a:
Zdravim
Pokud si dobře vzpomínám, vznikla tahle hra díky tomu, že jeden američan uložil na jisté místo keš a pak zveřejnil její souřadnice. Díky tomuhle jednoduchýmu principu je teď na světě spousta hráčů a spousta keší. Kdyby se vyfotil s nějaku žábou, sotva by to mělo takový úspěch a vy byste si možná klepaly na čelo a ptali se sami sebe proč by jste to po něm měli opakovat.
Absolutně nechápu proč je nutné přidávat další kategorii. Že by v tom byla myšlenka, že lidi hledat keše za čas omrzí a tak je to třeba měnit a rozšiřovat? Na některých věcích je krásné to, že se němění, nebo alespoň né příliš. Najít krabku je poněkud jiný pocit než si udělat někde snímek.
Za sebe říkám , že ať se jde GS s Geocaching Challenges vyfotit! ;)

• 0

#232 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:15

Tak teda nevím, co se děje, ale včera jsem založil jednu z pražských CH a dneska je pryč :-( Já nic nemazal, žádnou notifikaci jsem nedostal, prostě je pryč???
  • 0

#233 rudah

rudah

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:23

sobikovi napsal/a:
Tak teda nevím, co se děje, ale včera jsem založil jednu z pražských CH a dneska je pryč :-( Já nic nemazal, žádnou notifikaci jsem nedostal, prostě je pryč???

Já bych řekl že to je tím, že ti kdo chtějí bojkotovat CH tak dávají palce dolů všem bez rozdílu a když se sejde dostatečný počet je CH vymazána :(
  • 0

#234 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:26

Alke04 napsal/a:
No tak challenges myšlenka je super nápad, ale jako každý dobrý nápad se dá totálně zvorat a úplně zničit dobrou myšlenku.... krásný pozdrav do GroundSpeaku. No - lidi - mám dotaz, podmínkou je foto - musí to foto být vytvořené až po zveřejnění výzvy nebo mohu použít něco ze svého archivu.

V pravidlech o tom nic není a je možné se na to dívat dvěma způsoby:

Pohled 1: Na místě jsem byl, vyfotil se, tak proč bych tam měl chodit znovu, když ten zážitek, který tato chalka nabízí již mám. Je přeci jedno, zda chalka vznikla týden před nebo týden po mé návštěvě.

Pohled 2: Připravím se, že akceptuji výzvu a jdu výzvu plnit s vědomím, že tam jdu mimo jiné kvůli té výzvě. To že jsem tam byl už dříve mě neopravňuje k logování, protože je to jen náhoda.

IMHO je lepší pohled 2. Srovnejme s earthkou. Budu logovat earthku, pokud jsem již na místě byl dříve a náhodou se tam vyfotil? Myslím, že to málokdo udělal a bude považovat za korektní. Přeci jen GC je hra a chalky jsou také hra. A když hraji jakoukoli hru, tak vím, že ji hraji a hraji ji s jistým cílem. Představte si, že byste si dělali nárok na vítězství cyklistického závodu, protože jste jeli svůj cyklovýlet a zrovna náhodou jste projeli startem poté, co byl závod odstartován, všechny závodníky předjeli a projeli cílem před nimi. Ano, bezesporu jste byli rychlejší, ale nezávodili jste.
  • 0

#235 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:44

rudah napsal/a:

sobikovi napsal/a:

Já bych řekl že to je tím, že ti kdo chtějí bojkotovat CH tak dávají palce dolů všem bez rozdílu a když se sejde dostatečný počet je CH vymazána :(

Ach jo, to fakt nechápu, proč je kolem CH taková hysterie... Že se udržela schvalovačova mostovka??? To se NADkačeři bojí že jim příště neschválí kešku? Je mi z toho zle... ze všech těch NADkačerů a při zdi sráčů co se bojí o svoje statistiky (i tak podvodné).
  • 0

#236 rodinka veverek

rodinka veverek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 532 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 17:48

Já už to začínám chápat. Zítra má totiž Zeměmluv speciální event: GC2FYVM - Geocaching Block Party.

A zavázali se, že "virtuálky" budou zpět před tímto eventem. Viz Bring Back Virtuals

A jak to tak bývá, vývoj se nestihnul, tak vylezli ven s bastlem, teď už moc změn neudělají, připravují se nejspíš na event. Doufám, že tam strhnou dostatečnou ostudu a dají to co nejdříve do pořádku.
  • 0

#237 Snow.

Snow.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:06

sobikovi napsal/a:

rudah napsal/a:

sobikovi napsal/a:

Ach jo, to fakt nechápu, proč je kolem CH taková hysterie... Že se udržela schvalovačova mostovka??? To se NADkačeři bojí že jim příště neschválí kešku? Je mi z toho zle... ze všech těch NADkačerů a při zdi sráčů co se bojí o svoje statistiky (i tak podvodné).

No ono jde o to, že je to nedodělané. Ukázkou může bejt i tvůj zrušenej CH... Jenže když se mě to nelíbí (celej koncept), tak nebudu ničit něčí práci a nebudu tupě na všechny CH mačkat palce dolů... Palce dolů sem rozdal, ale jen u CH kteří jsou naproto pitomé, pak sem si to bloknul a do doby než to zeměmluv nevyladí (tedy nenastaví schvalovače) na to lézt nebudu. A teď mě napadá: Je založenej Feedback kde by se usilovalo o zrušení samoschvalování a na místo toho vybrat schvalovače, kteří by se o to starali? Myslím, že v tomhle je největší problém CH, samoschvalování. O body nejde, když tam nebudou CH typu napiš status na twitter, vyfoť spícího mazlíčka atp...
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw

#238 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:20

Nevím. Ano CH jsou nedodělek a asi bude ještě co zlepšovat, ale rozhodně si myslím,že hysterie kolem toho je zcela zbytečná... možná by stálo za to se podívat, kdo tady z těch nadsamců nejvíce řve proti CH?! Čeho se bojí? Jejich podezřelých týmových statistik?

CH jsou nedoděle, ano nefunguje mapa, ano nefunguje GPX, ano nefunguje něco... ale je to jen a jen hra a je na každém volba, zda to bude hrát či ne. Tlupa skalních Donaldů se bude časem muset probudit - geocaching už není hra pro partu tajemných a uctívaných, ale je to prostě hromadná zábava pro všechny.

Jistě, je smutný, že jsem včera schválně založil pražskou CH, která byla v jiných vláknech hodnocena kladně, ale zničit se dá všechno. Je to snadné, je to anonymní a udělá to pánům s malým, co chtějí být velcí ohromnou radost.

Pokud by se CH ujaly, vzaly by velice rychle statistiky některých borečků na trdel... ono by se dalo velice rychle dosáhnout více bodů než mají oni z jejich "poctivých" nálezů.

Abych nebyl jen negativní, souhlasím s názorem, že by CH mely být hodnoceny mimo keše, stejně jako Benchmarky, ale na druhou stranu bych podpořil přidání Waymarků do této skupiny. Tedy přehled splněných CH, nalezených B a WM.
  • 0

#239 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:22

Věřte tomu, že amíkům se to naopak bude náramně líbit. Vzhledem k čím dál tím víc zřetelnějšímu posunu stránek Zeměmluva k něčemu jako je FB a k jeho snaze zpřístupnit logování normálních keší pro kohokoli jsou výzvy zcela zřejmou alternativou "kešování" pro ty, kteří na normální schránky z nějakého důvodu dosud nereflektovali nebo nemůžou ven běžné keše lovit (může to být z různých důvodů). Určitě se najde hodně silná skupina těch co se "chytí" právě na takové zhůvěřilosti jako je líbaní žabáka nebo focení s krajtou okolo krku - je to přece tak zábavné a navíc to momentálně zapadá do módy předveď co největší trapas apod. Bohužel tak "tvrdě nekomerční" GC už delší dobu těžce pokukuje po tom, aby si ukousl svůj díl koláče i jinde a původní "tajemné až spiklenecké" společenství kačerů mu v tom přestává vyhovovat a také ono tajnůstkaření okolo keší a vyvíjení někdy i značného úsilí o získání nového "skalpu" (pro skalní lovce bodu do pofidérní statistiky) je poněkud kontraproduktivní pokud jde o to získat novou cílovou skupinu, nové hráče, nové zájemce o placení PM. Tahle sranda určitě nestála málo a jen tak jí někdo neodpíská kvůli pár stovkám hlasů ze zámoří. Kverulantů z mateřské země jsem zatím moc nezaznamenal. Ale tak třeba špatně vidím nebo se teprve ozvou.
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#240 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:23

Koukám, že Sobík nasadil stejnou notu o chvíli dřív než já ;)
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama