Přejít na obsah

Fotka

Geocaching Challenges

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
567 odpovědí na toto téma

#241 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:28

to Preseka: právě o to myslím jde... zahrát na notu "snadno, jednoduše zažít srandu". Amíkům apod. tohle přesně sedí, je Patrik dej, tak se vyfoť v zelené čepičce a nejlíp dej si tu fotku i na FB... Ona ta masa lidí, co se bude bavit posíláním fotek atd. si třeba i jednoho dne řekne, hele, vony sou tam i nějaký jiný krabičky a fíčury než jen se fotit s žabákem apod. Njn, ale vona je k tomu dobrá gpska, to si asi budu muset koupit... a marketing jede... Vzpomínám si na debatu nad waymarky před rokem či dvěma... dneska hromada skalních Donaldů se ptá, jak v GG zpracovat waymarky, jak je dostat do gpsky atd. A vo tom to je... dejme tomu čas na doladění, porodní bolesti jsou a budou.
  • 0

#242 katka007

katka007

Newbie

• Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:30

rodinka veverek: jo i tak to jde udělat.. Však píšu, že záleží na poctivosti každého hráče... Ale aspoň to jako jedno z mála challenges reflektuje - jít někam a udělat něco... A ne vyfotit se s líbající žábou... Souhlasím, jako nápad to není špatný, ale ničí se tím původní podstata hry.. Já taky beru Geocaching jako výlet, chození do přírody a hlavně mě baví hledat ty krabičky!! Na druhou stranu - pokud někdo nechce a chce si taky počítat nějaký body, tak prosím... Ale ať je to oddělené.. A nebo, ať to někdo nějakým způsobem koriguje a usměrňuje!! Ještě mě napadá - není challenge taky tak trošku založeno proto, že ve spoustě zemí a míst je "překeškováno"? Nebyla myšlenka těchto ..... v tom, aby lidi měli zase co dělat a co zakládat a mohli k tomu znovu používat místa, který už jsou obsazený? Protože jestli ne, tak pak nechápu proč....
  • 0

#243 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 19 August 2011 - 18:35

Myslím že i spousta Amíků je z toho rozladěná, na G+ pod příspěvky borce HeadHardHat (znáte z YouTube) se netvářili všichni nadšeně ;)
Na foursquare nejsem a moc těmhle věcem nerozumím, ale nesnažili se Challenges valit tímhle směrem?

právě se objevil na fóru pod výzvou
Udělejte sadu pravidel pro ty nový Challengs
Have a set of guidelines for these new challenges.

přípis od Jeremyho
"We're implementing the definition of "Challenge Worthiness" today. Challenge worthiness is defined as location-specific, straightforward, appropriate and fun. We'll be integrating this into the listing, submission and archive page."
"Dnes přidáme princip hodnotné Challenge.
Hodnotnou Challenge si představujeme jako jednoznačně lokalizovanou, jednoduše srozumitelnou, nikoliv nemístnou a vtipnou, zábavnou. Budeme to přidávat do listingu, zakládací i archivační stránky."

Po právu ho tam zakladatel vlákna setřel. Den po vyjetí s novou featurou budou lidem dávat pravidla... WTF?!
  • 0

#244 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:52

katka007 napsal/a:
...protože jestli ne, tak pak nechápu proč....

Proč , jednoduše proto, že je to hra a tu hru řídí (ať chceme nebo ne) jistá firma a ta to nedělá pro naše krásný vočička...

Takže já to celkem chápu. Firma má nějaký marketingový plán, něco nového musí neustále testovat jinak zakrní a nenabalí nové zájemce které původní hra až tak neoslovila nebo je z nějakého důvodu minula.

A jestliže je základní platforma úspěšná (a to GC bezesporu je nejen u nás) tak pak je potřeba neustále hru rozšiřovat, přidávat nové a nové kostičky, ty staré občas přemalovat, někde udělat něco super a extra jen pro někoho (jsou tací které prostě nebere hrát něco co může dělat každý) a zároveň se musí přitáhnout a nejlépe i namlsat co nejvíc těch míň obdařených , líných nebo i jinak nemohoucích, ale potenciálně platících hráčů.

Mít úspěšnou firmu s nápadem tak v podstatě máte jen 2 možnosti jak prorazit a zajistit si stálý, ale lépe vzrůstající příjem do kasy. Když si budete jistí dostatečným počtem zájemců o produkt tak můžete na začátku svůj produkt značně znepřístupnit a budete ho prodávat jen vybrané klientele a za luxusní ceny - fajn. Tohle poběží celkem slušně pár let, ale má to strop v okruhu zájemců a pokud nechcete jít dál máte svoje jistý a skoro nic dlouho měnit nemusíte.
Nebo tím prvním stylem vytvoříte značku - o té se za čas bude vědět po celém světě a bude po ní také pošilhávat kdeko, ale cílová skupina na původní produkt není nafukovací a tak budete potřebovat nabídnout i něco pro ty další lačné zájemce a pustíte to prostě masově všem. Ty první sice ze začátku naštvete a možná i někoho odradíte, ale už to zná každý, ne každý se toho jen pro tu změnu vzdá a rozhodně se dá očekávat, že si to náhradou za odpadlíky pořídí mnohem větší počet těch co to taky vždycky chtěli, ale neměli na to peníze (nebo v našem případě třeba "buňky").

Hra jede dál, jen se obměnili hráči. Pro mne jako pro provozovatele to je celkem nezajímavé pokud to generuje větší zisk a nabalí víc nových klientů.

Je někde v něčem problém ?

:D:p:D
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#245 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:57

Myslím že problém challengí by šel řešit tak, že challenge by byl jednoduše typ keše stejně jako je tradička nebo earthka. Pravidla by pro ni byly co možná nejvíc příbuzná earthkám a býváalým virtuálkám nebo webcam keším. Schvalováno pouze revírníky stejně přísně jako jakékoliv jiné keše. A hlavně nechápu proč je na challenge dělaný celý systém uplně nově. Když by to bylo tak, zakládání a logování a informace kolem, i to že budou na mapě, bude stejný jako u jiných keší a budou to tak plnohodnotné keše, tím se vyřeší i to že je problém že ted při tomto systému nejsou body odděleně (pak už by to bylo fuk). Je sice hezké, že je to jen pro PM, ale jak vidno efekt to zatím nemá žádný (netvrdím že v budoucnu by nemělo), a taky je to chytrej tah jak si zase přivydělat... další věc pro kterou si lidi rádi koupí pm. Ano, píšu to jako bm, to nic nemění na tom že si chci po prázdninách pm koupit což jsem se ale rozhodl už dávno.
  • 0

#246 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1103 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 18:59

Sobíku, seš opravdu mimo mísu. 1) sám říkáš, že to má samé nedodělky - tak to neměli pouštět 2) toto nejsou keše, tak proč to míchají ke keším 2b) pravidla CH jsou skoro přesným opakem pravidel keší 3) statistiky, ano, bude mě srát, že nějaký klikal u pc udělá za den 1000 bodů a bude na tom stejně. protože ikdyž to je PT, kak musíš zvednout prdel od kompu a dojet to na tu silnici posbírat (mimochodem SPT není úplně zadarmo ;) Ať je jedou separátně, jako WM nebo BM a bude klid. Kdo to bude chtět hrát, bude
  • 0

#247 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:01

Pokud to není nějaká ašíbka tak to spíš vidím jako snahu o posun hráčské základny a proto je to společné, ale má to (nebo zítra bude mít ?) jiná pravidla.
  • 0

#248 olaf3788

olaf3788

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:02

Aranyafëa:Na mě jako PM to má opačný vliv.PM si už nejspíš neprodloužím po tom jak se chová Jeremy
  • 0

#249 Aranyafëa

Aranyafëa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:04

olaf3788 napsal/a:
Aranyafëa:Na mě jako PM to má opačný vliv.PM si už nejspíš neprodloužím po tom jak se chová Jeremy

Ano, to máš pravdu. Já to myslel že je to spíš pro bm, především nováčky nebo ty které to osloví... pokud vůbec. Tak ti si to pm proto koupí... vlastně je to nedotažené i v tomto směru,každopádně taky si raději ještě počkám jak se situace vyvine.
  • 0

#250 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:04

A jestli to měla a má být "odměna" či spíše lákadlo pro PM tak je celkem jasný proč to má běží jinde. Asi je lepší mít ten kmen oddělený pro další práci s ním :)
  • 0

#251 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 19 August 2011 - 19:23

olaf3788 napsal/a:

Třeba do března vychladnu a koupím znovu, možná přejdu na opencaching.com...
Přišel mail i vám? :D
  • 0

#252 Klicnik team

Klicnik team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:35

Dnes jsem jednu zkusil a nemám pocit, že by se to míchalo do statistiky. Tak kde je problém?
  • 0

#253 Trauma_Zero

Trauma_Zero

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 507 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:41

Mě hlavně připadne že Challenges jsou bezvadný způsob jak obejít reviewera,

Takže nám začnou růst všechny dřív reviewery zakázané komínovky, mostovky, stožárovky jako "virtuálky" bez krabek s podmínkou fotky nahoře.

Večer pak na TV H@VNA, uvidíme v patřičně drastickém záběru toho, který sice "čelynč akceptul, ale nezkomplítoval"
  • 0

#254 Valicek1

Valicek1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 595 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:43

jojo, chtělo by u těch chalengů změnit logo, aby nova nemluvila o kešingu ale čelenkingu :D
  • 0
Abych nebyl kačer teoretik, mám si raděj zajet na nějaký PT??

#255 Klicnik team

Klicnik team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:47

Trauma_Zero napsal/a:
Mě hlavně připadne že Challenges jsou bezvadný způsob jak obejít reviewera,

Vzhledem k rychlosti archivace některých nesmyslů a zamykání některých účtů?
  • 0

#256 Trauma_Zero

Trauma_Zero

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 507 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 19:52

4T.Klíčník : Podívej se kolik mají slovenské komínovky bodů oblíbenosti.

I když myslím že v našem "Tcheském kotlicschku" lze očekávat lecjaké komunitní snahy o hromadné palcování nahoru a dolů.
  • 0

#257 ssva

ssva

jak malej jarda

• Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 20:04

Potřísnil jsem si skore zkompletováním jedné Chalenge...jak ten log mám vymazat, když ta CH je už archivovaná ? Neporadí někdo?
  • 0

#258 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 19 August 2011 - 20:05

wabicek napsal/a:

ivanbok napsal/a:

Třeba do března vychladnu a koupím znovu, možná přejdu na opencaching.com...
Přišel mail i vám? :D

prisel, na OC asi videj, jak to groundspeak pokakal :) a nenechaj si tuhle sanci utect

Já se rozhodl že listingy hodím aspoň na opencaching.cz - postupně s nějakými probíhajícími úpravami - už jen pro pocit že jsou někde v češtině a ne cestine. A ten Garminí pokus omrknu, jen ať Groundspeaku zapálej koudel u zadku...

Pořád mám za to že pověst geocaching.com vytváříme my, autoři keší, vypráví se o dobrých keších - ne o bodech za fotky z líbání žabáka.
  • 0

#259 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 19 August 2011 - 20:08

ssva napsal/a:
Potřísnil jsem si skore zkompletováním jedné Chalenge...jak ten log mám vymazat, když ta CH je už archivovaná ? Neporadí někdo?

Jedině hlasovat tady:
Please give us the abilty to delete our own completion logs on archived challenges

Mám stejný problém :D
  • 0

#260 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2011 - 20:09

ssva napsal/a:

http://www.geocachin...556#post_299556

Aspon vyzkousis, jestli to funguje u tech archivovaných.....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama