Přejít na obsah

Fotka

Geocaching Challenges

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
567 odpovědí na toto téma

#341 rudah

rudah

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2011 - 20:04

Snažil jsem se přispět do feedback na GS také jedním návrhem: http://feedback.geoc...ting-challenges
Tak kdo souhlasíte můžete dát hlas. ;)
  • 0

#342 hexteam

hexteam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 355 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2011 - 20:30

Nove zmeny od GS se mi libi - doslo k oddeleni a pokud clovek nezacne celenky hrat tak ho nijak "neobtezuji" - tohle se jim povedlo a za me uz prestavam brblat - jen ty jejich osklive smajliky tam nemuseli davat :)
  • 0

#343 irillee

irillee

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2011 - 21:44

Taky si myslím že tohle už je přijatelnější
  • 0
Když už něco hledám, tak z toho chci mít radost - aneb hezkých krabic je žalostně málo

#344 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 0:31

(...)ne na kazdem miste, ktere za navstevu to stoji, musi byt nutne plastikova pixla nebo jeji modifikace. Challenges umoznuji privest lidi na zajimave misto, navic i v zajimavou dobu a nenechat pritom za sebou zbytecny geoneporadek.

Jenze pro radu z nas je tahle hra prave o hledani pixel (pokladu).
K podzimni prochazce prokopakem nepotrebuji challenge. Kdyz o takovou prochazku budu stat, vyrazim si v rijnu treba na multinu "Zelene udoli".
Jo kdyby vznikaly challenge jako "odlov v jeden den kese ve vsech okresech kraje X" nebo "vyfot se na vsech prazskych mostech pres Vltavu", to by byla jina.
Takhle je to na prd, takovy anticaching.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#345 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 6:55

PaWcz napsal/a:

(...)ne na kazdem miste, ktere za navstevu to stoji, musi byt nutne plastikova pixla nebo jeji modifikace. Challenges umoznuji privest lidi na zajimave misto, navic i v zajimavou dobu a nenechat pritom za sebou zbytecny geoneporadek.

Jenze pro radu z nas je tahle hra prave o hledani pixel (pokladu).
K podzimni prochazce prokopakem nepotrebuji challenge. Kdyz o takovou prochazku budu stat, vyrazim si v rijnu treba na multinu "Zelene udoli".
Jo kdyby vznikaly challenge jako "odlov v jeden den kese ve vsech okresech kraje X" nebo "vyfot se na vsech prazskych mostech pres Vltavu", to by byla jina.
Takhle je to na prd, takovy anticaching.

Chalenge ve vyluxovaném městě potěší a neurazí pokud má dobrý nápad nebo fakt nějakou dobrou taškařici... Myslím se s tím dá pracovat a po úplném oddělení čísel odlovů už vidím jen jeden problémek a to, že by si to autoři měli mít možnost obhospodařovat.... jinak je to použitelný B)
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#346 Fast Hippo

Fast Hippo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 6:55

K podzimni prochazce prokopakem nepotrebuji challenge

Jasne, nepotrebujes. Ale stejne tak k ni nepotrebujes multinu "Zelene udoli". Hledani pixel je prima, rozhodne ho nezatracuju, ale pri pohledu na mapu republiky se mi zda, ze je mozna az moc prepixlovano. U challenge se mi krome bezodpadovosti a vandalvzdornosti libi moznost vyuzit i casovy faktor navstevy. Nektera mista jsou pekna zjara, jina v zime, dalsi treba pri uplnku, pri Jizde Kralu nebo co ja vim kdy.

Pro radu lidi je opravdu hra o hledani krabic, coz ovsem neznamena, ze jine varianty jsou automaticky podezrele.
Challenge bych bral proste jako dalsi moznou variantu hry, treba jako jsou benchmarky, kde taky nehledas ani neschovavas pixlu, ba dokonce ani nemusi jit o nejaka zajimava mista. Presto to je soucast geocachingu. Nevyhovuje vsem (nebo neni vsem dostupna), dobre, at se ji tedy neucastni. Nic jineho bych za tim nehledal.
  • 0

#347 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 8:35

Fast Hippo napsal/a:

K podzimni prochazce prokopakem nepotrebuji challenge

Jasne, nepotrebujes. Ale stejne tak k ni nepotrebujes multinu "Zelene udoli". Hledani pixel je prima, rozhodne ho nezatracuju, ale pri pohledu na mapu republiky se mi zda, ze je mozna az moc prepixlovano. U challenge se mi krome bezodpadovosti a vandalvzdornosti libi moznost vyuzit i casovy faktor navstevy. Nektera mista jsou pekna zjara, jina v zime, dalsi treba pri uplnku, pri Jizde Kralu nebo co ja vim kdy.

Pro radu lidi je opravdu hra o hledani krabic, coz ovsem neznamena, ze jine varianty jsou automaticky podezrele.
Challenge bych bral proste jako dalsi moznou variantu hry, treba jako jsou benchmarky, kde taky nehledas ani neschovavas pixlu, ba dokonce ani nemusi jit o nejaka zajimava mista. Presto to je soucast geocachingu. Nevyhovuje vsem (nebo neni vsem dostupna), dobre, at se ji tedy neucastni. Nic jineho bych za tim nehledal.

souhlas B) do puntíku
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#348 puczmeloun

puczmeloun

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 353 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 8:49

PaWcz napsal/a:
...Kdyz o takovou prochazku budu stat, vyrazim si v rijnu treba na multinu "Zelene udoli"...

Ne ze bych to tak neměl taky, ale ty k procházce potřebuješ umělohmotnou pixlu hozenou někde v lese? :D Challenge je jen dalším možným cílem (a jak už tu bylo zmíněno, dokonce bezodpadovým)...
  • 0
Užívej života...

#349 Chryseis

Chryseis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 396 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 9:01

puczmeloun napsal/a:
Ne ze bych to tak neměl taky, ale ty k procházce potřebuješ umělohmotnou pixlu hozenou někde v lese? :D Challenge je jen dalším možným cílem (a jak už tu bylo zmíněno, dokonce bezodpadovým)...

Nó, ona ta pixla je dost důležitá :) Můžeme se ohánět vyššími cíli typu procházky přírodou a poznávání nových míst, ale realita je taková, že většina kačerů má za dobu lovu vypěstovaný podmíněný reflex na klapnutí lock&lock, bez kterého není to uspokojení z nálezu kompletní (proto taky lidi nemají rádi mikrovky) :D

Ale vážně, já to takhle nějak mám. "Bezkrabkové" varianty geocachingu mě neberou, to prostě není ono.
  • 0
You can't get lost if you don't know where you're going.

#350 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 10:48

Chryseis napsal/a:
........ to prostě není ono.

:D:D:D:D Tak pod to se podepíšu, krásně napsáno
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#351 Hanysek & Hanika

Hanysek & Hanika

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 17:24

Nejvíc mě pobavilo, že k založení musí být kačer Premium Member. :D Proč to nevylepšit.....
  • 0

#352 Snow.

Snow.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 18:32

Mě by spíš zajímalo jak funguje to samoschvalování. Dneska sem označil dvě čelenky jako nevhodné a už je tam nevidím, prej byly archivované. Tak nevím jestli k tomu stačí jen jedno označení, nebo jestli mě to zmizlo jen z mého účtu...
  • 0
| Garmin Dakota 20 + Topo Czech 2010 Pro | Sony Ericsson Xperia X10 mini + c:geo + WhereYouGo |

Snøw

#353 haggaeus

haggaeus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 752 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2011 - 19:04

Hanysek & Hanika napsal/a:
Nejvíc mě pobavilo, že k založení musí být kačer Premium Member. :D
Proč to nevylepšit.....

V blogu Jeremy pise:
There will be some restrictions at the start. To reduce the growth during the early days, only Premium Members can submit challenges. Premium Members will be limited to creating a Challenge once every 24 hours. Our hope is that we’ll be able to open this up further once we tweak our system to address the feedback we get from the community.

- tj. stejne jako 1 zalozena za den to je docasne opatreni proti nadmernemu rustu, dokud se challenges nestabilizuji. Pocita se s tim, ze v dalsi fazi budou moznosti zakladani rozsireny.

A v seznamu vyhod PM je uveden pristup k novinkam, tak si neni na co stezovat.

Jo, az bude moct zakladat kazdy, to budou hodnotne powertraily od jednorazove zalozenych uctu :)
  • 0

#354 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 27 srpen 2011 - 7:14

Snow. napsal/a:
Mě by spíš zajímalo jak funguje to samoschvalování. Dneska sem označil dvě čelenky jako nevhodné a už je tam nevidím, prej byly archivované. Tak nevím jestli k tomu stačí jen jedno označení, nebo jestli mě to zmizlo jen z mého účtu...

Jedno označení by stačit nemělo, až když se jich nasbírá víc tak jde do archivu.
Aspoň vidíš že to funguje :D
  • 0

#355 Hamerinski

Hamerinski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 359 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2011 - 8:42

Tak "díky" za odpálení wifi tramvaje. Když už to nechcete hrát, tak hru nemrvte ostatním.
  • 0

#356 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2011 - 8:49

Hamerinski napsal/a:
Tak "díky" za odpálení wifi tramvaje. Když už to nechcete hrát, tak hru nemrvte ostatním.

jj, jsou to ko.oti bojující za čistotu této hry... moje taky zmizela hned druhý den...
  • 0

#357 Guest_Ištván_*

Guest_Ištván_*
  • Guests

Publikováno 27 srpen 2011 - 8:57

Hamerinski napsal/a:

Tak téhle je škoda :(
Problém je v tom že pro tenhle případ ještě neexistuje správná kategorie, takže se nedá říct že by oni hlásiči neměli pravdu... :|
Vzkříšení přijde!
  • 0

#358 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2011 - 9:31

ivanbok napsal/a:
Vzkříšení přijde!

K cemu vyzvy ktere kopiruji existujici kese. K cemu implementace ktera neumoznuje autorovi udelat trochu slusny listing a ktera znemoznuje pozdejisi editaci? K cemu vytvaret vyzvu kterou pak autor nemuze ani kontrolovat?

Je to cely zraly tak akorat do kose.
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

#359 Fast Hippo

Fast Hippo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2011 - 9:42

Semik: do háje už s posedlostí se značkovým listingem! I u běžných kešek mě nevadí listing na tři řádky, přijde na to, co se v něm píše a co to je za kešku. Navíc, je opravdu tak těžké pochopit, že challenge je něco jiného než běžná keš? Proč nemůže přežívat a fungovat jednoduchá challenge, která je třeba na dva řádky, ale má nápad a nikomu neškodí? Protože to GC puristům trhá srdce? Ať je prostě ignorují a nepotápějí! Myslivcům se vyčítá, že spírají pixly po lesích, a tohle torpédování je úplně stejné. Vlastně ještě horší, protože challenge naprosto nikoho v ničem neomezují. Tohle je už fakt na hlavu... Jinak souhlas s tím, že listing by měl jít editovat, doufám, že k tomu dojde.
  • 0

#360 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2011 - 9:49

Fast Hippo napsal/a:
Semik: do háje už s posedlostí se značkovým listingem! I u běžných kešek mě nevadí listing na tři řádky, přijde na to, co se v něm píše a co to je za kešku.

No jasne lovim kesky s listigem o jedne radce. Kdyz jedu na FTF tak ho ani nectu.

Nadruhou stranu nemam zajem tvorit neco tak bidne vypadajiciho jako jsou challenge. Leda "Just log it". Nic vic si to nezaslouzi.

Fast Hippo napsal/a:
Navíc, je opravdu tak těžké pochopit, že challenge je něco jiného než běžná keš? Proč nemůže přežívat a fungovat jednoduchá challenge, která je třeba na dva řádky, ale má nápad a nikomu neškodí? Protože to GC puristům trhá srdce? Ať je prostě ignorují a nepotápějí!

Ja si i obcas lognu a to i bez plneni. :D Pochopil jsem ze je to jiny nez bezna kes. Owner to nemuze kontrolovat ;P
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama