Přejít na obsah

Fotka

Moravskoslezský geocaching ...aneb za poklady Moravskoslezského kraje!

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
334 odpovědí na toto téma

#201 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2012 - 21:47

reakce pe3cka: v projektu je zařazeno 13 000 cwg, ale já jsem jich na své náklady nechal vyrobit 16 000, takže i kdybych si na těch 3 000 kouscích, co mám navíc upekl špekáček, tak to každému může být buřt.
  • 0

#202 brtnicek

brtnicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2012 - 21:48

[quote]Minas napsal/a:
[quote]Andy1409 napsal/a:

A to, že dává CWG, která má vícekrát na aukro? Mluvíte o tom, jako by byl pe3cek jediný člověk, který CWG někde prodává B)[/quote]

no asi není jediný, ale tohle je MALINKO divné, ne? Nebo hodně divné - kolečka z projektu...atdatd... a kolečka ještě nezveřejněnýh keší?
jojo, jsou věci mezi nebem a zemí..................... :)

honzak83: asi jsme ani jinou reakci nečekali :) škoda že jich nenechal na své náklady vyrobit 20 000 :) líb by se pekly špekáčky :)
  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....

#203 safarici

safarici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 6:34

Mozna by nebylo od veci se zeptat tech uredniku EU co prispeli na cely ten projekt, jak se jim to libi co dela jeden vychcanech zapojeny do projektu, ze cwg na ktere prispeli, ze maji byt zdarma on pridelal a drazi je. Jako o projektech EU si myslilm sve a urednicich take, kazdopadne na takovehle veci vetsinou byvaji jako psi. Mozna by chlapec aspon dostal pres prsty...
  • 0

#204 golici

golici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 8:10

Myslim ze z projektovych penez je vypaleno 13000 kusu. Takze autor si urcite vypalil par stovek kolecek navic. Kdyz už měl ten stroj pujceny tak vypalil neco navic ze sveho. A ze nektere prodava na aukro, no a co, z cewegeček se už stejne stava sběratelský artikl nikoliv měnící. Časem se jejich úkol mění. A kdo za to může - kačeři. někteří sběratelé budou určitě rádi že mají tuto možnost jak se k těmto raritním kusům dostat...
  • 0

#205 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 8:25

golici napsal/a:
Myslim ze z projektovych penez je vypaleno 13000 kusu. Takze autor si urcite vypalil par stovek kolecek navic. Kdyz už měl ten stroj pujceny tak vypalil neco navic ze sveho.
A ze nektere prodava na aukro, no a co, z cewegeček se už stejne stava sběratelský artikl nikoliv měnící. Časem se jejich úkol mění. A kdo za to může - kačeři. někteří sběratelé budou určitě rádi že mají tuto možnost jak se k těmto raritním kusům dostat...

No mi se nejvíce ze všeho nelíbí to, že prodává i cwg z dosud nezveřejněných kešek / eventů. Pokud by prodával jen ta, jež si zaplatil navíc ze svého a z již zveřejněných kešek / eventů, pak bych s tím neměl až takový problém...
  • 0

#206 safarici

safarici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 9:16

No z projektu sli penize prave na to, aby dana cwg byla zdarma a pokud si nejaky vychcanek dopali dalsi takovato cwg s danym motivem k dane kesi nebo eventu a pak je drazi, tak me to nepripada moc koser, az si napali sve motivy, tak si myslim je to neco jineho. A tento clovek konkretne mi na eventu minuly vikend tvrdil, at vymenime vic cwg, ze je pak vymeni dal, misto toho se behem tydne objevi na aukru v drazbe a to se me fakt nelibi... Takze Pe3cek ma u me smulu a s nim uz nevymenim aninudli... Ja zase nemam potrebu mit cwg od kazdeho a za kazdou cenu. To co dela je podle me hajzlovina a tak s takovym clovekjem ja osobne uz menit nebudu!
  • 0

#207 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 9:16

Kdo je povahou byznysmen, ten se od toho neoprostí ani v rámci GC. A v byznysu přece platí, že za co nehrozí citelný trest, to se může, ne? ;) Takže nějaká pofiderní etická pravidla tady opravdu žádnou roli nehrají ...
  • 0

#208 safarici

safarici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 9:55

... hmmm a ty ses o tom take presvedcen a tak na ty eticka pravidla budes kaslat? Pokud to vsem bude jedno a budou take jen chcat v rade, tak to neni dobre... proto jde geocaching tak do hajzlu, jak jde :-(
  • 0

#209 hrabosata

hrabosata

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 10:15

safarici napsal/a:
... hmmm a ty ses o tom take presvedcen a tak na ty eticka pravidla budes kaslat? Pokud to vsem bude jedno a budou take jen chcat v rade, tak to neni dobre... proto jde geocaching tak do hajzlu, jak jde :-(

Já myslel, že ta ironie je tam zcela zjevná. Ostatně proto projektu MSGC už od počátku moc nefandíme.
  • 0

#210 JKLD

JKLD

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 146 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 10:23

Ahoj všem, tak máme také vlastní zkušenost. Při lyžařské návštěvě Beskyd jsme se na první Icku stavili pro "Pas". Nakonec se nám však podařilo odlovit jen J. Nohavicu v Těšíně. Velmi pěkná krabka přimontovaná na zdi na dosti frekventovaném místě opatřená zámkem na číselný kód. Nešlo ani tak o bod, jako dceři o razítko do deníčku. Motiv byl dosti ubohý a zdá se, že pro každou krabičku stejný. Liší se zřejmě jen číslem, které na razítku bylo číslo 4, ale krabička byla Osobnosti MSK 3: Jaromír Nohavica. Na razítku bych čekal siluetu J. Nohavici, Těšína nebo něco podobného. Takhle dceru lov krabiček kvůli razítku rychle přestal bavit. Za peníze EU, Moravskoslezského kraje a kdoví koho ještě by to mohlo být na výrazně vyšší úrovni. Akce z CWG ani komentovat nebudu. Možná několik informací na úředníky kontrolující tok dotací by udělala své. Ale kdo chce s něčím takovým ztrácet čas. Podle mě, by bylo lepší, kdyby tato hra stála mimo Geocaching (nespadá název hry pod autorská práva?) podobně jako Templáři, Magnum apod. Všem lovcům doporučuji klid a radujte se z maličkostí.
  • 0

#211 golici

golici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 11:46

hrabosata napsal/a:
Kdo je povahou byznysmen, ten se od toho neoprostí ani v rámci GC. A v byznysu přece platí, že za co nehrozí citelný trest, to se může, ne? ;) Takže nějaká pofiderní etická pravidla tady opravdu žádnou roli nehrají ...

Už doktor Šafránek říkal: Hlavní je Levně nakoupit, draze prodat a pozdržet platby....
  • 0

#212 brtnicek

brtnicek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 216 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 15:55

a jak pravil ten účastník abiturientského setkání: "sice jsem měl pětku z matematiky, ale v Americe je mi dobře. Za deset dolarů nakoupím, za sto prodám, ....mně ten desetiprocentní zisk stačí" :)
  • 0

Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....

#213 DittmannCZ

DittmannCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2012 - 20:58

Bo :)
  • 0
DittmannCZ

#214 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2012 - 13:31

Po více jak roce fungování projektu lze už provést hodnocení a to nebude z mé snahy moc příznivé. Zkusím vypsat bodově plusy a minusy: Plusy: velké krabice, pas. Minusy: bídná údržba a obnova keší, mnohé keše hned vedle dřívějších keší , cwg v keších nejsou, jedna z několika Top Cache je poctivě během krátké doby neodlovitelná (stage se ztrácí - reakce ownerů velmi slabá, až nulová), rovněž ekonomické zvládnutí projektu je podivné (na eventech se losují ceny, ovšem na ty si pe3cek vydělává např. prodejem cwg z tohoto projektu (i před publikací příslušných keší...), po půl roce provozu tvrdil, že už to vše financuje ze svého, při výši zakázky (v řádech miliónů) je to opravdu hodně zvláštní. Že propojil své nepovedené dílo Těšinocká spirála s MSGC a tudíž krajem, to je jen taková třešnička na dortu):( Možná by bylo zajímavé zjistit, zda kraj o těchto skandálech a problémech ví. Ono je dosti podivné, že právě on tuto zakázku získal - v době, kdy projekt začínal, měl založeno 5 fyzických keší - jedna na Kubě (je fuč, jeho reakce nulová), druhá v Argentině (za více jak 1,5 roku jediný nálezce, jenž našel prázdnou krabici) a 3 v ČR. Asi nejen já se domnívám, že i za polovinu této sumy šlo vytvořit mnohem zajímavější a lépe hodnocený projekt!
  • 0

#215 golici

golici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2012 - 19:54

Kdo to tu zas breci? Honzicek, clovicek co netrefil na svuj event... Slovy filmoveho klasika, pratele chce se mi zvracet!!!
  • 0

#216 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2012 - 21:17

golici napsal/a:
Kdo to tu zas breci?
Honzicek, clovicek co netrefil na svuj event...

Slovy filmoveho klasika, pratele chce se mi zvracet!!!

Pokud bys četl vlákno celé, tak jsem se v úvodu tohoto projektu zastával, to měly ty kešky ještě jakous takous úroveň, Nyní jsou to mnohde krabice pohozené na absolutně nezajímavých místech, mnohde už ani ty krabice nejsou a Pe3cek hraje mrtvého brouka... Viz GC359C1. Pro neznalé - jedná se o multicache skrze celou Ostravu několikrát tam a zpět, leč v současnosti lze dojít tak max. ke stage 5-6, kdo náhodou získá jiným způsobem z těchto stage, následují minimálně další dva zádrhely, kde odlov skončí... Tato informace visí v lozích již více jak měsíc - reakce Pe3ka veškerá žádná! O tom, jak je naprostá většina keší zaměřena, to bych raději pomlčel zcela - 10 m opravdu žádná míra a to i u keší, kde je zaměření bez větších problémů. Navíc ta úroveň keší a jejich údržba má silně sestupnou tendenci!!! A to by měl tento projekt fungovat ještě cca 10 měsíců. To, že Pe3cek nemá ani jasný plán, kdy budou jaké keše realizovány, je jen třešnička na dortu tohoto nepovedeného projektu:( Jen pro názornost - jedna keška byla zničena, resp. místo na stromě byla na zemi, owner na to byl upozorněn začátkem ledna 2012, návštěva ownera na této keši nastala po dalších 8 měsících! Fungování projektu financovaného z veřejných zdrojů si asi nejen já představuji mnohem lépe.
  • 0

#217 golici

golici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 12:08

No ale na rozdíl od tebe pe3cek na svůj event vždy trefil.... :D:D:D
  • 0

#218 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

Advanced Member

• Administrators
  • 2 696 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 14:36

@golici: zklidni hormon a drž se tématu
  • 0

#219 RadousCZ

RadousCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 58 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 16:31

Že prý vždy trefil na sraz? Jen si Goliku připomeň první zimní sraz MSGC B)
  • 0

#220 AJFA

AJFA

Advanced Member

• Moderators
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 28 říjen 2012 - 17:11

Pánové, tentokráte jsem nucen napomenout vás, honzak83 alespoň diskutuje k tématu. Jeho eventy tu již jednak byly v minulosti probrány, ale především jejich opětovné vytahování na světlo nesouvisí s tímto tématem.

AJFA

• 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama