Moravskoslezský geocaching ...aneb za poklady Moravskoslezského kraje!
Publikováno 28 říjen 2012 - 18:22
eTrex Legend, evolve touchTraxx, GPSmap 60CSx + 8GB microSDHC, Oregon 450
Publikováno 28 říjen 2012 - 18:22
Publikováno 28 říjen 2012 - 18:42
Publikováno 28 říjen 2012 - 19:14
Publikováno 28 říjen 2012 - 19:25
www.msgc.cz. Zvláště doporučuji sekci aktuality, poslední informace v sekci aktuality z ledna 2012.BellaUH napsal/a:
O čem to tu všichni mluvíte? (píšete) Odkaz na první stránce nefunguje. Něco jsem zaspal?
Publikováno 28 říjen 2012 - 19:42
honzak83 napsal/a:
Po více jak roce fungování projektu lze už provést hodnocení a to nebude z mé snahy moc příznivé. Zkusím vypsat bodově plusy a minusy: Plusy: velké krabice, pas. Minusy: bídná údržba a obnova keší, mnohé keše hned vedle dřívějších keší , cwg v keších nejsou, jedna z několika Top Cache je poctivě během krátké doby neodlovitelná (stage se ztrácí - reakce ownerů velmi slabá, až nulová), rovněž ekonomické zvládnutí projektu je podivné (na eventech se losují ceny, ovšem na ty si pe3cek vydělává např. prodejem cwg z tohoto projektu (i před publikací příslušných keší...), po půl roce provozu tvrdil, že už to vše financuje ze svého, při výši zakázky (v řádech miliónů) je to opravdu hodně zvláštní. Že propojil své nepovedené dílo Těšinocká spirála s MSGC a tudíž krajem, to je jen taková třešnička na dortu) Možná by bylo zajímavé zjistit, zda kraj o těchto skandálech a problémech ví. Ono je dosti podivné, že právě on tuto zakázku získal - v době, kdy projekt začínal, měl založeno 5 fyzických keší - jedna na Kubě (je fuč, jeho reakce nulová), druhá v Argentině (za více jak 1,5 roku jediný nálezce, jenž našel prázdnou krabici) a 3 v ČR. Asi nejen já se domnívám, že i za polovinu této sumy šlo vytvořit mnohem zajímavější a lépe hodnocený projekt!
chtěl jsem k tomuto tématu napsat něco duchaplného, pak jsem ale prolouskal 8/12 stránek tohoto vlákna a je mi na .... jak to říct slušně.. je mi šoufl...
vždy po přečtení něčeho takovéjho se ve men probouzí má nekonečná flegmatičnost komukoliv v čemkoliv radit...
to honzak83: máš čas vést nekonečné diskuze na foru o hovně ale nemáš čas na to poslat jedniný emajl na zastupitelstvo kraje aby ses jich zeptal zdali mají dobrý přehled o tom jak projekt vypadá v reálu v "lese" to mi příde taky dost divné...
kdybys místo keců rozeslal pár mejlů máš možná daleko jasněji než tím že tady sedíš a píšeš hodiny a hodiny o "blbostech"
a to že to vyhrál pe3ček a jeho "tým"... mášli s tím nějaký problém či nějaké podezření ýe jsou nedobře čerpány dotaci obrať se na PČR případně na patřičný úřad EU (pokud jde o jejich pe níze) ty jsou tu od toho aby prověřovala veřejné zakázky a čerpání dotací
taky mne netěší že se vyhazují veřejné peníze peníze na baník pi****ny, ale sedět a láteřit umí každý strejda v hospodě...
pakliže si chceš povídat a rozebírat blbosti běž na xchat....
a abych ti ušetřil práci
http://geocaching.ms...akt/default.htm
http://verejna-sprav...y.cz/index.html - úplně dole
Publikováno 28 říjen 2012 - 19:50
Mohu tě ujistit, že jsem psal na osobu uvedenou na stránkách onoho projektu před více než půl rokem - dosud odpověď veškerá žádná! Toto není má první takováto zkušenost s k.ú. To pak člověka omrzí psát znovu a znovu bez jakékoli odpovědi...jakouback napsal/a:
to honzak83: máš čas vést nekonečné diskuze na foru o hovně ale nemáš čas na to poslat jedniný emajl na zastupitelstvo kraje aby ses jich zeptal zdali mají dobrý přehled o tom jak projekt vypadá v reálu v "lese" to mi příde taky dost divné...
kdybys místo keců rozeslal pár mejlů máš možná daleko jasněji než tím že tady sedíš a píšeš hodiny a hodiny o "blbostech"
Publikováno 28 říjen 2012 - 19:59
honzak83 napsal/a:
Mohu tě ujistit, že jsem psal na osobu uvedenou na stránkách onoho projektu před více než půl rokem - dosud odpověď veškerá žádná! Toto není má první takováto zkušenost s k.ú. To pak člověka omrzí psát znovu a znovu bez jakékoli odpovědi...
z jiného soudku.. sháně jsi už někdy práci? tipuji že ne, a nejspíš jseš bez práce prože tam ti na životopis odpoví jeden z deseti
pakliže mne něco zajímá jdu si zatím stůj co stůj a nenechám se odradit tím, že mi jednou někdo neodepsal...
zase jen jen nářky místo reálných řešení... napiš další emajl napiš dopis zajdi tam a oháněj se zákonem a veřejném přístupu k informacím... studuj vzdělávej se celý život... a vůbec co Ti budu říkat nejsem Tvoje ........ (dopln si co chceš)
ciuji:
Zákon 106/1999 Sb. je zákonem o svobodném přístupu k informacím. Povinnost orgánů státní správy poskytovat informace veřejnosti je dána "Listinou základních práv a svobod" v článku 17. Tuto povinnost konkrétně upravuje Zákon 106/1999 Sb.
ale googlit umíš určitě sám
jak říkám podobné diskuze mne odrazují s kýmkoliv vůbec cokoliv řešit nedejbože se snažit někomu poradit...
edit: btw. když Ti tak jde o kvalitu keší, doufám že jsi členem ČAGeo a pomáháš s činností
Publikováno 28 říjen 2012 - 20:16
Odpovím ti jedinou větou - zřejmě nemáš moc zkušeností z jednání s úřady. Za vše hovoří jeden příklad - osobě s červeným kulatým razítkem (člen České komory architektů) odmítli na nejmenovaném městském úřadě ukázat dokument, který má být dle platných zákonů k nahlédnutí komukoli! Takto to funguje v našem státě. A hnát toto k soudu, to se mi opravdu nechce... Ten jediný totiž může úřad přinutit k plnění zákona!jakouback napsal/a:
honzak83 napsal/a:
Mohu tě ujistit, že jsem psal na osobu uvedenou na stránkách onoho projektu před více než půl rokem - dosud odpověď veškerá žádná! Toto není má první takováto zkušenost s k.ú. To pak člověka omrzí psát znovu a znovu bez jakékoli odpovědi...
z jiného soudku.. sháně jsi už někdy práci? tipuji že ne, a nejspíš jseš bez práce prože tam ti na životopis odpoví jeden z deseti
pakliže mne něco zajímá jdu si zatím stůj co stůj a nenechám se odradit tím, že mi jednou někdo neodepsal...
zase jen jen nářky místo reálných řešení... napiš další emajl napiš dopis zajdi tam a oháněj se zákonem a veřejném přístupu k informacím... studuj vzdělávej se celý život... a vůbec co Ti budu říkat nejsem Tvoje ........ (dopln si co chceš)
ciuji:
Zákon 106/1999 Sb. je zákonem o svobodném přístupu k informacím. Povinnost orgánů státní správy poskytovat informace veřejnosti je dána "Listinou základních práv a svobod" v článku 17. Tuto povinnost konkrétně upravuje Zákon 106/1999 Sb.
ale googlit umíš určitě sám
jak říkám podobné diskuze mne odrazují s kýmkoliv vůbec cokoliv řešit nedejbože se snažit někomu poradit...
Publikováno 28 říjen 2012 - 20:22
honzak83 napsal/a:
Odpovím ti jedinou větou - zřejmě nemáš moc zkušeností z jednání s úřady. Za vše hovoří jeden příklad - osobě s červeným kulatým razítkem (člen České komory architektů) odmítli na nejmenovaném městském úřadě ukázat dokument, který má být dle platných zákonů k nahlédnutí komukoli! Takto to funguje v našem státě. A hnát toto k soudu, to se mi opravdu nechce... Ten jediný totiž může úřad přinutit k plnění zákona!
Kdo chce hledá způsoby,kdo nechce,hledá důvody
jak vidíš ani tato diskuze nikam nevede ...
dál si tady plakej jak je všechno ošklivé jak je ten okolní svět děsně na prd a nefer určitě tím něco vyřešíš......
howgh domluvil jsem
Publikováno 29 říjen 2012 - 8:08
Publikováno 29 říjen 2012 - 12:37
Ačkoli jsme od počátku proti tomuhle projektu brblali, musíme uznat, že ne všechno, co Petříček a spol. udělali, si od nás vysloužilo kritiku.
A nemělo by to náhodou u takto nákladného a předraženého projektu být přinejhorším opačně, tj. takřka vše je hodné pochvaly? To uř nemluvě o viditelném nesplnění zásadního cíle projektu - přivést návštěvníky MSK na zajímavá místa - asi nejen já netuším, co je zajímavého v místě uložení mnoha keší - výhledy bez výhledů, krabička pod pařezem v lese apod. Navíc ta údržba je opravdu žalostná, např. 2 měsíce visící NM log ponechává ownery běžně naprosto v klidu, u jedné keše minulý víkend NM log, že krabice je fuč, reakce ownera nulová - důvod je prostý, poslední návštěva msgc.cz na gc.com byla 30.9.2012. Garantem projektu je bezesporu pe3cek a ten nese hlavní odpovědnost za stav tohoto projektu!
Publikováno 30 říjen 2012 - 10:10
Publikováno 11 prosinec 2012 - 19:04
lasyma napsal/a:
Něco pro zasmání - nebo spíše geodeprese
Chystám si takhle nové keše k odlovu a kouknu se i na jednu MSGC poblíž co ještě nemám a při čtení logů narazím na toto:
6.10. - V keši je poslední razítko. Chtelo by to doplnit. Díky.
Následující log 13.10. - V kešce chybí razítko
Z něčeho takového jsem si dělal srandu 1.9. 2011 v tomto vlákně. A už je to tady .
Publikováno 30 leden 2013 - 16:25
Publikováno 30 leden 2013 - 16:48
Publikováno 30 leden 2013 - 19:58
hanska napsal/a:
Tak pro tento projekt už neplatí ani pravidla pro schvalování keší, viz GC43EAR, bohužel s nulovou reakcí reviewera- Nebo snad jsou různě přibité cedule obsahující pouze indicie k odlovu dané keše kategorie QA a neplatí pro ně pravidlo o minimální vzdálenosti fyzických stage?
Premyslej trosku hlavou, clovece.
Ty si dokazes nejakou cislici splest s keskou?
Publikováno 30 leden 2013 - 20:55
Doporuči bych ti dostudovat si pravidla - různé štítky umístěné ownerem jsou totiž kazegorie stage of multicache, nikoli question to answer (těmi jsou naopak různé údaje získané např. z turistických rozcestníků, počet oken domu apod.). Cokoli, co dodá na místo kačer, je vždy stages of multicache a platí pro ně pravidla o kolizní vzdálenosti, jež byla u této keše v mnoha případech porušena!cz_bew napsal/a:
Premyslej trosku hlavou, clovece.
Ty si dokazes nejakou cislici splest s keskou?
Publikováno 30 leden 2013 - 21:19
Ne, to tedy rozhodně neníhanska napsal/a:
Cokoli, co dodá na místo kačer, je vždy stages of multicache
Publikováno 30 leden 2013 - 23:23
Moravian Reviewer napsal/a:
Ne, to tedy rozhodně neníhanska napsal/a:
Cokoli, co dodá na místo kačer, je vždy stages of multicache
Jak to tedy vlatně je? Když někam napíšu číslo(fisem, sprejem,...), je to stále question to answer? A když někam přilepím/přibiju kousek plíšku s číslem, tak je to stále question to answer? Už jsem slyšel rozdílný výklad tohoto a zrovna to potřebuju vědět pro keš kteoru plánuji. Díky
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů