obávám se, že to je velmi optimistický odhadkulhal napsal/a:
Pe3cek-ovi a všem "ostříleným" moravskoslezským geocacherům přeji hodně úspěchů v jejich konání. Dovolím si jen drobné povzdechnutí daňového poplatníka: Tak na tohle své peníze státu ani EU nedávám. Nehledě na to, že aby se 100 Kč z mých daní použilo na výrobu jedné keše, tak 900 Kč spotřebují cestou různé úřady, agentury, konzultanti a zprostředkovatelé. ...
Moravskoslezský geocaching ...aneb za poklady Moravskoslezského kraje!
Publikováno 01 September 2011 - 13:51
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 01 September 2011 - 14:03
Publikováno 01 September 2011 - 14:39
AHA & team napsal/a:
(...)lepší, když peníze na rozvoj turistických aktivit podobných geocachingu potečou ke kačerům a povedou k nárůstu počtu krabiček, než když budou naprosto vyhozeny na zcela zcestné projekty. I geocaching může vést k oživení turistického ruchu a dát tak práci lidem v mikroregionu.
Komerce je na geocaching navázaná hrozně, jen my, zakladači kešek, z ní nějak neprofitujeme =)
Absolutní souhlas.
Není to poprvé, co nějaká instituce, organizace či kraj fušují do geocachingu. Tohle je ale snad první případ, kdy si ke spolupráci vybrali zkušené kačery a záměr dotáhli do konce - narozdíl od pokladů, které na míru "zfušovala" horkou jehlou nějaká reklamka, z tohoto kouká zajímavé zpestření turistiky.
A že má náš koníček podporu (i finanční) z veřejných zdrojů, to je přece taky fajn. Je nás dost, tak proč by kačeri nemohli dostat kousek z erárního koláče? Nemusí všechny prostředky "zbaštit" jen hokejisti, hasiči a jiné zájmové organizace.
Někoho možná bude hryzat, proč dostal z toho veřejného koláče ukousnout právě ten a nebo onen, jenže nikde není psáno, že se podobná možnost spolupráce nenaskytne i jinde.
Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)
Publikováno 01 September 2011 - 17:09
Minas napsal/a:
Hehe, teď jsem v rádiu Čas Rock zaslechl, že se od včerejška pořádá Moravskoslezský geokoučink
To jsme to dopracovali To abychom se příště nedivili, že byl zaveden geogaučink - lovení bodů z pohodlí pohovky
geogaučing už je - chalenges
Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....
Publikováno 01 September 2011 - 17:29
Publikováno 01 September 2011 - 17:33
Publikováno 01 September 2011 - 18:47
Publikováno 01 September 2011 - 21:16
ad duplicita
Pokud je mi znamo, tak si lokace urcuji autori a ne kraj, takze vite, kam smerovat nelibost.
ad komercnost
Zde obhajoba autoru i kraje, tohle NENI komerce, ale aktivita podporovana Groundspeakem http://support.groun...g=kb.page&id=97. Jen musi zacit dodrzovat bod 5 a prestat zverejnovat souradnice na vlastnim webu. Zatim jsem kontaktoval jen autory, at to zkusi sami napravit.
TOP cache
V souvislosti s tim, ze vim, jake TOP cache byly ve hre (elektronicka udelatka, dumyslne schovky vsem na ocich apod.), jsem dost zklaman tou prvni co vysla. Obycejna nocka v lese s finale, ktere jak ctu logy, nalezce taky nenadchlo a TOP je jen nazev. Doufam, ze ty dalsi budou lepsi a nebudu si myslet, ze kraj vyhazuje penize.
Dekuji vsem zakladatelum kesi, kteri se neucastni cim dal silenejsich zavodu, kdo da kes vys nebo vic schova souradnice, a jeste se drzi myslenky privest kolegy na hezke misto a neco mu o nem rict.
Publikováno 01 September 2011 - 21:36
Publikováno 02 September 2011 - 6:22
Jsou dny, kdy se mé sny lámou, koně pouštím z otěží-kam se dát a s kým se vznést snad jen cíl můj prověří....
Publikováno 02 September 2011 - 6:57
Publikováno 02 September 2011 - 9:00
Publikováno 02 September 2011 - 10:19
Publikováno 02 September 2011 - 13:06
honzak83 napsal/a:
A věř tomu, že spousta atraktivních míst v MSK svou kešku dosud nemá nebo ji získalo až díky tomuto projektu - zámek v Šilheřovicích (tam je jen krabka věnovaná golfovému hřišti), hornické muzeum Landek, lázně Klimkovice a takových míst jsem schopen z hlavy vyjmenovat několik desítek. A určitě nejen já přivítám velké krabičky než jen samé mikrošky:)
teda nechci být rýpal, tohle je fakt jen jako poznámka pod čarou, přece jen jsem z jiného konce republiky...ale: pokud vím, tak na Landeku jsou krabky dvě, to,že se zrovna nejmenuje HORNICKE MUZEUM ale jmenuje se jinak, je přece úplně jedno, obě jsou dostačující na provedení kačerů daným místem... K Lázním Klimkovice mě taky krabka už přivedla...
ale je fakt, že tam kde je tradička, klidně může být další multina.......
každopádně stejně je tahle diskuze úplně k ničemu "projekt" běží, firma(y?) zaplaceno asi dostaly, možná i dopředu na "údržbu" - tak třeba část krabek vyhnije sama, část pěkných se udrží, owneři určitě udělají pár eventů pro čerstvě zaregistrované, aby jim vysvětlili pravidla "v dotačních ber, v nedotačních měň" ....... a dalším "dobrým" nápadům, jak pustit Unii žilou, jsou dveře otevřené...
krásný víkend všem a hodně pěkných výletů za krabičkami
Publikováno 02 September 2011 - 13:26
PaWcz napsal/a:
AHA & team napsal/a:
(...)lepší, když peníze na rozvoj turistických aktivit podobných geocachingu potečou ke kačerům a povedou k nárůstu počtu krabiček, než když budou naprosto vyhozeny na zcela zcestné projekty. I geocaching může vést k oživení turistického ruchu a dát tak práci lidem v mikroregionu.
Komerce je na geocaching navázaná hrozně, jen my, zakladači kešek, z ní nějak neprofitujeme =)
Absolutní souhlas.
Není to poprvé, co nějaká instituce, organizace či kraj fušují do geocachingu. Tohle je ale snad první případ, kdy si ke spolupráci vybrali zkušené kačery a záměr dotáhli do konce - narozdíl od pokladů, které na míru "zfušovala" horkou jehlou nějaká reklamka, z tohoto kouká zajímavé zpestření turistiky.
A že má náš koníček podporu (i finanční) z veřejných zdrojů, to je přece taky fajn. Je nás dost, tak proč by kačeri nemohli dostat kousek z erárního koláče? Nemusí všechny prostředky "zbaštit" jen hokejisti, hasiči a jiné zájmové organizace.
Někoho možná bude hryzat, proč dostal z toho veřejného koláče ukousnout právě ten a nebo onen, jenže nikde není psáno, že se podobná možnost spolupráce nenaskytne i jinde.
Publikováno 02 September 2011 - 14:31
brtnicek napsal/a:
honzak83 napsal/a:
A věř tomu, že spousta atraktivních míst v MSK svou kešku dosud nemá nebo ji získalo až díky tomuto projektu - zámek v Šilheřovicích (tam je jen krabka věnovaná golfovému hřišti), hornické muzeum Landek, lázně Klimkovice a takových míst jsem schopen z hlavy vyjmenovat několik desítek. A určitě nejen já přivítám velké krabičky než jen samé mikrošky:)
teda nechci být rýpal, tohle je fakt jen jako poznámka pod čarou, přece jen jsem z jiného konce republiky...ale: pokud vím, tak na Landeku jsou krabky dvě, to,že se zrovna nejmenuje HORNICKE MUZEUM ale jmenuje se jinak, je přece úplně jedno, obě jsou dostačující na provedení kačerů daným místem... K Lázním Klimkovice mě taky krabka už přivedla...
Už tě chápu, prostě tě sere, že je nová krabka a ty si ji hned tak neodlovíš A jen na okraj, na Landeku je jedna multina věnovaná kopci Landek a jedna tradička s terénem 4, tedy nikoli keška pro každého. Zkus se podívat třeba na Prahu, tam najdeš míst, kde je kešek více, mnoho. Nebo v Brně např. Špilas:)
ale je fakt, že tam kde je tradička, klidně může být další multina.......
každopádně stejně je tahle diskuze úplně k ničemu "projekt" běží, firma(y?) zaplaceno asi dostaly, možná i dopředu na "údržbu" - tak třeba část krabek vyhnije sama, část pěkných se udrží, owneři určitě udělají pár eventů pro čerstvě zaregistrované, aby jim vysvětlili pravidla "v dotačních ber, v nedotačních měň" ....... a dalším "dobrým" nápadům, jak pustit Unii žilou, jsou dveře otevřené...
krásný víkend všem a hodně pěkných výletů za krabičkami
Publikováno 02 September 2011 - 15:33
[quote]brtnicek napsal/a:
[quote]honzak83 napsal/a:
Už tě chápu, prostě tě sere, že je nová krabka a ty si ji hned tak neodlovíš [/quote][/quote]
:D:D tak to se ti povedlo zatím jsem neodlovila ani tu tradičku terén 4 - je to na pěkném místě a ano, není pro každého... když jsme tam byli tak se přihrnula bouřka...takže se ráda stavím jindy, opravdu nemusím mít všechny Ostravské hned
aha takže tyhle nové dotační krabičky mají za cíl BÝT PRO KAŽDÉHO? To jsem nevěděla Děkuji za vysvětlení
Publikováno 02 September 2011 - 15:58
Publikováno 02 September 2011 - 16:20
Publikováno 02 September 2011 - 16:38
6 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů