Minas napsal/a:
Máte nějaké zkušenosti s keškami v hnízdech? Narazili jste už na nějakou?
V České Třebové je na jedné keši umělé hnízdo osazené plastovým ptactvem. Tam už se asi další opeřenec cpát nebude.
Publikováno 16 září 2011 - 10:49
Minas napsal/a:
Máte nějaké zkušenosti s keškami v hnízdech? Narazili jste už na nějakou?
Publikováno 16 září 2011 - 10:54
Publikováno 16 září 2011 - 13:16
barbieteam napsal/a:
...
A kdybyste se báli, že vám hledači vyruší ptačí rodinku, stačilo by označit budku logem GC (třeba jen čtyřmi čtverečky) nebo pomocí hintu. Ostatně owner by asi neměl dávat keš-budku do místa, kde je hned vedle i opravdová ptačí budka a hrozí nebezpečí záměny. Vrcholem blbosti je pak budka s "dvojitým dnem" - funkční pro ptáčka, kterému nebude vadit, že si k němu obden někdo vyleze a zespodu si otevře vstup ke keši. Tam bych chtěl hnízdit...
Takže resume: Přibít hřebíkem a nedělat otvor. Strom to snese, pták to pochopí a kačer... ten se s tím časem taky nějak popasuje.
Publikováno 16 září 2011 - 14:17
A vídíš jak se ti konečně ulevilo. Já zas do své asi desáté dal před lety nenačnuté balení sušenek, protože jsem neměl nic jiného na obchodování. (Sorry za OT, chtělo by to vlákno "Už bych nikdy..." ale asi tu ještě není. Tam se má psát, kdo jakou udělal chybu a stydí se za ní. Bude jistě hodně dlouhé.)Smogeo napsal/a:
Přiznávám se! Ano, vloupal jsem se do pravé budky.
Publikováno 16 září 2011 - 15:43
dostik7 napsal/a:
S radou - oznacit budku symbolem GC uz jsem se setkal. Nechapu ale vyznam. Pokud to na nektere budce najdu, tak je jasne, ze je to GC skrys. K cemu je to ale dobre? Kdyz je to GC skrys - konflikt stejne nehrozi a nic se pruzkumem nestane. Pokud tam GC znak neni, neznamena to nic (muze to byt jak to, tak ono...). Tak snad leda, ze to umistim hned vedle skutecne budky.. treba na stejny strom? Tak to by byl ulet...
Pokud nekdo umisti skutecnou ptaci budku tak, aby splnovala T1-3, tak musi byt jeste vetsi mamlas, nez hloupy kacer, ktery do takove budky vleze, ne? No a pokud kacer, ktery jde lovit T1,2,3 doleze do budky, ktera odpovida T4-5, tak toho nezastavi nic. Takovych ale moc nebude, coz?
Publikováno 16 září 2011 - 16:02
Publikováno 16 září 2011 - 16:07
montezuma2 napsal/a:
Takže na místě je otázka: Co vás bude víc bolet, jestli drátem omotaný ruce nebo hřebík v prd.eli.
Publikováno 16 září 2011 - 16:10
Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -
Publikováno 16 září 2011 - 16:13
Buďto se ten drátek povoluje při výměně logbooku, jak už tady někdo psal výše, nebo třeba v případě jasanu ten drát prostě zaroste. Víte kolik stromů je takhle zarostlých do plotu? Nehledě na to, že u toho drátu nepřikryješ kompletně celou kůru, takže se živiny dostanou tam, kam mají. Já jsem tomu drátu aspoň dal rezervu tak na dva roky.mishiczka1 napsal/a:
montezuma2 napsal/a:
Takže na místě je otázka: Co vás bude víc bolet, jestli drátem omotaný ruce nebo hřebík v prd.eli.
Já myslím, že je horší drát omotaný, ne kolem ruky, ale kolem krku. Omotáš ho kolem malého dítěte (strom, co ještě poroste) a zkus se podívat časem, jak se děťátko pěkně přiškrtilo (strom povyrostl) ne-li zaškrtilo zcela (strom nedostává potřebné živiny k růstu a uhyne).
Raději hřebík do zadku. (kmene).
Publikováno 16 září 2011 - 16:43
Publikováno 16 září 2011 - 17:03
montezuma2 napsal/a:
Publikováno 16 září 2011 - 20:39
Publikováno 18 září 2011 - 16:05
Publikováno 18 září 2011 - 23:07
ivanbok napsal/a:
Zadělaný vletový otvor a logo je nutnost - kdybych narazil na takovou co ani jedno z toho nemá, dám NA log...
Publikováno 19 září 2011 - 7:21
ivanbok napsal/a:
Od tý doby, co je ptačích budek v každém okrese deset už to není vtipné
Zadělaný vletový otvor a logo je nutnost - kdybych narazil na takovou co ani jedno z toho nemá, dám NA log...
Publikováno 19 září 2011 - 15:05
Publikováno 19 září 2011 - 17:17
Publikováno 19 září 2011 - 18:40
Publikováno 17 listopad 2011 - 21:42
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů