Drive-in... 'dokud se to da projet' - nebo prasocaching?
Publikováno 30 červen 2006 - 15:59
Publikováno 30 červen 2006 - 16:08
Publikováno 30 červen 2006 - 18:09
Citace
Budu brblat. Koho to nezajima, otravuje nebo cokoliv, nemusi ani cist.Uz delsi dobu delam hmmm nad mnohymi logy. Drive-in na vrcholech hor, drive-in v lesich, drive-in v rezervacich
Fajn, budu psat drive-in u vsech svych cache, aby mel bubak nad cim hudrovat

Protoze nemam moc casu casto stojim pred rozhodnutim - drive-in nebo nic ? Dost cachi jsem odlovil cestou z prace, cestou do prace, proste v situacich, kdy neni casu nazbyt. Ze pritom respektuju zakazy vjezdu jakoz i ostatni pravidla silnicniho provozu je vec samozrejma (a s geocachingem imho vubec nesouvisejici).
Publikováno 30 červen 2006 - 22:24
Publikováno 30 červen 2006 - 16:22
Publikováno 30 červen 2006 - 18:18
Citace
Nevim jestli špatně čtu ale myslim že bubak hudruje pouze nad neandrtálcema kteří jezdí autem po rezervacích a porušují místní zákazy. Pokud někoho těší strávit víkend v autě a objet v něm padesát kešek, tak je to jen jeho věc. Možná jsem hloupej ale i porušování pravidel silničního provozu s geocachingem souvisí. Často totiž na nějaký vrchol sice vede silnice ale je na ní zákaz vjezdu a slouží pouze pro lesáky. Proč by tam měli ještě obtěžovat nějací takzvaní geocacheři svýma výfukama?Fajn, budu psat drive-in u vsech svych cache, aby mel bubak nad cim hudrovat
![]()
Protoze nemam moc casu casto stojim pred rozhodnutim - drive-in nebo nic ? Dost cachi jsem odlovil cestou z prace, cestou do prace, proste v situacich, kdy neni casu nazbyt. Ze pritom respektuju zakazy vjezdu jakoz i ostatni pravidla silnicniho provozu je vec samozrejma (a s geocachingem imho vubec nesouvisejici).
Publikováno 30 červen 2006 - 22:51
Citace
:-))) Tak to teda ne - otcův spolupachatel začíná nový dovoz a montáž s reklamní kampaní - "Další dopravní zácpa ? Sebrali vám řidičský průkaz ? Nemáte problém! Kupte si naši helikoptéru !"Nechci vam do toho, chlapci, mluvit, ale holocaust, ktery nas od zitrka na silnicich ceka, spolehlive vyresi vase problemy a spory! Do konce roku bude vetsina z nas bez papiru. Sejdeme se v lednu ve vlaku pri lovu nadraznich drive-in :-)
Publikováno 30 červen 2006 - 22:51
Citace
:-))) Tak to teda ne - otcův spolupachatel začíná nový dovoz a montáž s reklamní kampaní - "Další dopravní zácpa ? Sebrali vám řidičský průkaz ? Nemáte problém! Kupte si naši helikoptéru !"Nechci vam do toho, chlapci, mluvit, ale holocaust, ktery nas od zitrka na silnicich ceka, spolehlive vyresi vase problemy a spory! Do konce roku bude vetsina z nas bez papiru. Sejdeme se v lednu ve vlaku pri lovu nadraznich drive-in :-)
Publikováno 30 červen 2006 - 16:34

Publikováno 30 červen 2006 - 16:42
K tomu fakt nemam co dodat, protoze je kazdemu po tom, co ostatni pisi do svych logu a jak cache lovi (pokud nejdou pres mrtvoly a pres zakazy) - co? No prece ...... (cenzored)
Vic se k tomu zcela zbytecnemu nenavistnemu romanu vyjadrovat nebudu.
dodatek: aby nedoslo k mylce - nijak tento zpusob, jak se dostat co nejbliz k cache za kazdou cenu neobhajuji a sam ji nepraktikuju. Pokud jedu vozidlem, obvykle jenechavam nekde o kus dal a zbytek se velmi rad projdu pesky. Takze v tomto jsme zajedno :-)
Publikováno 30 červen 2006 - 17:01
Publikováno 30 červen 2006 - 17:01
Citace
Nemusis. Ale ja si neodpustim poznamecku (zbytecnou, dejme tomu - no a co?): nebavi me tak casto citovat sam sebe, nevim jestli je to tim ze se neumim vyjadrovat, nebo ze lidi neumi moc cist... ale i ja jsem konstatoval neco v tom smyslu, ze jak kdo lovi je otazka vkusu a nikomu do toho nechci kecat. Ovsem - POUZE do te doby, dokud je to opravdu jen JEHO vec. Takze kdyz nekdo Tram cache nebo Konecnaaaa objede autem, je to mozna z meho pohledu nestylove, ale respektuju to. Co respektovat nehodlam je, jak uz jsem taky rekl, kdyz nekdo porusuje predpisy. To uz se blizi tomu 'jit pres mrtvoly'. V pripade 'rallye' jizdy pres mesto pro FTF to muze byt klidne i doslova. Stejne tak nechci, aby nekdo kdo povazuje za vhodne vjizdet do lesu a na hrebeny hor autem, mohl rict, ze tam jel 'kvuli me', kvuli me cache. To uz se me osobne tyka, a k tomu se vztahuje ten muj vzkaz. Atd atd. /// Jako posledni vec jeste jednou opakuju - nechtel jsem rozjet flame-war. Citil jsem potrebu nekde ventilovat to, co me mj. (v dlouhych hodinach kdy se neskutecne nudim, samozrejme) urcitym zpusobem trapi. Zaroven si dovolim upozornit nejen tebe jeste jednou na to, co stoji napsano na prvnim radku prvniho postu. /// (Mimochodem, co Ty jsi vlastne chtel rict podstatneho?)Kristepane... BBBubaku, ty se fakt asi desne nudis :-(
K tomu fakt nemam co dodat, protoze je kazdemu po tom, co ostatni pisi do svych logu a jak cache lovi (pokud nejdou pres mrtvoly) - co? No prece ...... (cenzored)
Vic se k tomu zcela zbytecnemu nenavistnemu romanu vyjadrovat nebudu.
Publikováno 30 červen 2006 - 17:33

Publikováno 30 červen 2006 - 18:14
- ale opravdu jen trochu, protože zdá se mi , že přeháníš - Když se třeba Benedikt občas zmiňuje, že čekal po svém FTF na můj rally příjezd, tak ani on ani já nemyslíme tímto rally příjezdem cestu stovkou přes centrum Brna, jízdu jednosměrkou, projetí pěší zóny, projetí křižovatky na červenou a podobné opravdu nebezpečné věci o kterých píšeš a od kterých se distancuju. Rally styl je o tom, že člověk z ničeho nic začne doma cosi mlet o tom, že si zapomněl koupit v lékárně důležitý lék, rychle se obleče, běží po schodech, běží k autu, jede (nikoliv pěší zónou, nikoliv jednosměrkou), na křižovatkách zastavuje a nervózně nadává a přemýšlí, jestli už tam ostatní podobní "šílenci", ale ve skutečnosti dobří kamarádi budou a když je tam fakt potká, tak má radost, že je vidí a to při dost bizarní příležitosti, na nesmyslném místě a někdy v noci, ale vidí. Ve Znojmě se to stát nemůže, chápu. Uznávám, že už jsem několikrát (jak se říká "DALO BY SE TO SPOČÍTAT NA PRSTECH JEDNÉ RUKY") porušil dopravní předpisy ve smyslu zákazu vjezdu, ale vzhledem k tomu, že jsem se taky díky tomu pěkně vytrestal tak s tím nikterak přehnaně nepokračuju
- Ten log z Gondoru je sice naprosto čerstvá záležitost, ale popravdě řečeno by mě opravdu mrzelo snad jedině případně dostání pokuty, protože po zcela legálním několikakilometrovém výjezdu k lyžařskému svahu jsem dojel posledních 400 metrů nahoru k vysílači po cestě, která byla lepší než celou dobu ke sjezdovce - přírodě jsem ublížil asi tolik, jako když při pěší cestě zašlápnu omylem šneka, atmosféru místa jsem zkazil stejně tak moc, protože tam ani nikdo nebyl tak jsem ji neměl komu zkazit a morálně se CÍTÍM provinile, protože opravdu to byl přestupek, ale naštěstí mě nikdo nepřistihnul, takže mě to ve finále zas až tak moc nebolí protože jsem nikomu a ničemu neublížil. To že tys tam šel 20 kilometrů pěšky je sice parádní výkonm, ale nijak tě to neopravňuje nadávat jiným. Jsou i cache kam jsem taky musel několik kilometrů pěšky, ale poslední dobou si prostě musím dávat většího majzla na anafylaktický šok a tak jsem radši vybral cestu autem, když jsem věděl, že se nahoru jezdí lyžovat.
Jízda po polňačce je problém sám o sobě: Tolikrát bych chtěl zastavit u pole a dojít si tam pěšky, místo toho, abych se neustále bál, jestli na té polňačce nenechám ležet motor, pak to párkrát zkusím a dopadne to tak, že kýchám, brečím, smrkám a místo kochání se krajinou běžím s rojem hmyzu za zády k autu, tam si sednu otřu zrak a kochám se už jenom výhledem z auta. Alergie je to nejhorší svinstvo, co mě mohlo potkat a to s tím bojuju teprve rok.
Dál tady máme něco o tom, že na danou cache nemám jezdit, pokud se tam nedá dojet autem - defakto už se stalo - na výletech (pokud jsem sám) daleko od Brna sbírám už jen drive-iny, na jižní Moravě jsem pořád ještě turista, který se nebojí chodit a tyto pěší si většinou šetřím na dobu, kdy je budu moct navštívit s mou drahou polovičkou. Nestydím se za to, poklidná jízda autem, poslouchání hudby a občasné vyzvednutí cache mě baví a vydržím to dělat celý den :-)
Konečná cache je moje a upřímně řečeno obdivuju každého, kdo se dokáže k souřadnicím dostat jinak (nejelegantněji to vyřešil asi SmallM), než rvát prachy do toho posraného dopravního podniku a trpět v šalinách a autobusech - Brno je malé a dá se to autem nebo na kole objet velice rychle, šalinou je to ale očistec a tu cache jsem původně zamýšlel jako test (po Praze i pro Brno), kam až je člověk schopný zajít pro získání krabičky... Cílová cache je uložena na krásné Bílé Hoře (kam se autem fakt nedá). - Potkal jsem pár lidí, kteří se zmiňovali, že právě mají rozdělanou tuto cache a já jsem jim častokrát hned nabídnul, že jim dám rovnou finální souřadnice, protože v tomto případě opravdu cesta není cíl (narozdíl od takového Hantecu, kde to trochu fištróna už chce).
Publikováno 30 červen 2006 - 18:24
Publikováno 30 červen 2006 - 18:27
Publikováno 30 červen 2006 - 18:46
Publikováno 03 červenec 2006 - 20:08
Jedno auto v přírodě ji nijak významně neuškodí. Tisícovka aut už ano. A auta jsou jen prvním útokem takyturistů na dané místo.
Takyturisté jsou zajímavá sorta lidí. Navenek se tváří jako milovníci přírody. Jejich ideálem je panenská turisty nedotčená příroda s příjezdem po dálnici, a hospodou a autokempem v dosahu půlhodiny jízdy autem. Jejich heslem je "životní prostředí nejen pro křepelky, ale i pro lidi" (vybráno z volebního programu Nezávislých demokratů). Pod pojmem lidé si v tomto hesle představují sebe. Ani ve snu je nenapadne, že do přírody lze vyrazit i jinak - pěšky, na kole, s batohem na zádech. Občanskou vybavenost a infrastrukturu v turisticky atraktivních místech považují za své nezcizitelné právo. Vždyť přece oni chtějí jen do přírody, vždyť tím autem zas tolik neuškodí a ti zlí ekologové by jim v tom chtěli bránit! Problém je, že takyturistů je spousta. A infrastruktura pro tisíce takyturistů udělá z panenské přírody cirkus plný hotelů, silnic, parkovišť, stánků a tu a tam nějaké přírody. Až situace dospěje do stavu, který se i takyturistům přestane líbit. Jejich řešení je jednoduché - "no tak budeme jezdit jinam, na místa ještě nezkažená masovým turismem!". "Abychom je mohli stejným způsobem zničit", zní druhá polovina věty, kterou si ve své sobecké touze po přírodních krásách nedoplní.
Pokud BBBubák dává za příklad Krkonoše, mohu já dát za příklad dolní Posázáví a Vltavu mezi Prahou a Štěchovicemi. Před 70 lety to byla romantická zalesněná údolí hojně oblíbená mezi pražskou mládeží. Dnes potomci tehdejších trampů udělali z Posázaví dlouhý souvislý pruh chatiček, ohrazených lesů, parkovišť a silnic. Najít zde kus volného lesa je dnes kumšt. Projít pěšky či na kole po levém břehu Vltavy prakticky nejde, protože provoz na silnici z Prahy do Štěchovic a Davle o víkendu dosahuje intenzity, za kterou by se nemusela styděl leckterá silnice 1. třídy.
Za našimi hranicemi najdeme příklady ještě horší - Vysoké Tatry v pásu mezi Tatranskou Lomnicí a Štrbským Plesem, Azurové pobřeží ve Francii, španělské pobřeší od Barcelony po Alicante...
Opovrhuji takyturisty, kteří si musí dovézt zadek v autě až na místo, protože na jejich potěšení z přírody doplácejí všichni ostatní. Na polňačkách a cestách se zákazem vjezdu jim zásadně neuhýbám, ať si jedou krokem a třeba puknou vzteky. Můžete to zkusit také, je to fajn

No a ještě pár odpovědí Mitakovi:
1. Argumenty, že jezdíte klidně, rozvážně a předvídatelně, obstojí maximálně u ostatních řidičů. Nikoliv u chodců nebo lidí bydlících u dané silnice. Těm je srdečně jedno, zdali kolem nich jezdí auta klidně nebo divoce. Hluk a smrad z nich mají stejný.
2. Na základě čeho jste usoudil, že kolem vysílače nikdo kromě vás není a proto nenarušíte atmosféru místa? To sledujete přes satelit veškerý pohyb v lokalitě?
3. Argumentovat alergií je trochu mimo mísu. Je mnoho míst, kam můžete jít pěšky, aniž byste musel jít uprostřed pole a kýchat a smrkat. Například na Velké Javorině opravdu široko daleko žádné pole není

Omlouvám se za agresivní tón příspěvku, ale takyturisté v autech mi opravdu na výletech již dlouhodobě pijí krev.
Publikováno 03 červenec 2006 - 13:00
Citace
..a co ta utrzena vana na Oktavce ve smeru sipky na WESTPOINT?? ---> to byl jen takovej malej ulet, ze jo?P.S.: Až někdo bude nenávistivě odpovídat, tak pro jistotu ještě jednou výslovně zmiňuju, že jezdím velice klidně, předvídatelně, čitelně a naprostou většinu pravidel bez keců dodržuju. Stejně tak bych chtěl ještě jednou vypíchnout, že nemám za sebou žádnou kariéru "jezdce permanentně v zákazu", protože se o auto bojím a pokuty platím nerad.
Publikováno 30 červen 2006 - 18:43
Citace
Stejně je to hezký jak každej, kdo porušuje předpisy a jezdí přes zákazy, ví že přírodě ani ničemu jinýmu rozhodně neublížil. Potom se divíme že to tady vypadá jak to vypadá......
A já si zase myslím, že to tady vypadá, jak to tady vapadá, kvůli všem těm hloupým moralistům, kteří ani nedokážou číst nebo dočíst vše až do konce včetně mého P.S. a hned se do každého zbytečně navážejí.
A ještě P.S.: Tak mi teda řekni, jak jsem ublížil (ať se držíme věci a argumentujeme místo asociálního napadání)
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů