Roman_Jaromer napsal/a:
To, co dělá peterconnery je podle mě skvělá věc - dělá osvětu u těch, kteří by si mohli koupit "předražené služby". Ano, starostové by měli mít dostatečný rozum, aby se seznámili s tím, za co dávají peníze
Nevím, mě to přijde jako, že udělají pár kešek á 1000 korun řekněme
5 a dostanou 2 GPS ... počítám, že to nebude nejvybavenější model, ale ani nějaká vykopávka... taže spíš to bude o tom zda to obec potřebuje, né o cenové nevýhodnosti. Nová GPS za 2500korun není špatná nabídka.
Roman_Jaromer napsal/a:
Napadlo mě, že většina z nás kešky stejně dělá zadarmo, co udělat něco jako seznam lidí, kteří by byli ochotni se starat o kešky, které budou na námět nějaké obce a v případě, že by ta chtěla založit nějakou kešku, ale nevyhazovat za to peníze, mohla by oslovit někoho, kdo působí v tom daném regionu, který by jim vysvětlil, jak to chodí, ukázal různé typy a založil kešku, na které by se domluvili s danou obcí s tím, že obec by přispěla třeba na výdaje za výrobu (nákup) kešky či nákup propagačních materiálů uvnitř kešky?
Obec ti v tom rozhodně bránit nebude a když s takovou nabídkou přijdeš rozhodně to uvítá, ale peníze obci neušetříš.
Jednak to obec to musí nějak vyfakturovat a cacher Franta na propagaci turistického ruchu účtenku nedá. Takže je jednodušší zapaltit peníze nějaké reklamce a budou cache, nebo ty peníze utratit za něco jiného, ale k tématu rozpočtové kolonky (např vytiskne brožury o obci, které se pak budou všude válet a nikdo je nečte aj,). Ty peníze se musí spotřebovat, je jen otázka volby, za co k tématu.
Takže tady je to defakto jen o boj za to, aby cache nebyly, či nebyly na na gc.com a spojovány s geocachingem jako takovým.
Argumenty, že když se ten projekt podaří zastavit nebo se to udělá zadarmo a tím se peníze v rozpočtu obcí ušetří je dle mého nesmysl. Podobně to bylo i u té Šumavy, prostě ty peníze musely jít na propagaci turistického ruchu a na nic jiného.