Citace
Pinokio.CZ napsal/a:
Satan chce hrát pravděpodobně na tu strunu, že přijdeš na rybářský svaz, budeš se tvářit, že si doposud sice lovil pouze tak kapra na Vánoce z vany, ale že si rybářský lístek určitě co nejdřív uděláš, hlavně ať tě hned přijmou. Asi bych moc nevykřikoval, že ti jde hlavně o to, aby tě vzali do své VPN volací skupiny... ;-).
Může to tak být, ale může to být právě zcela obráceně - to je totiž pro obě strany ekonomicky výhodnější: ty za nějaký členský příspěvek získáš několikanásobně vyšší úsporu na volání, oni získají ten příspěvěk a dalšího člena. Počet členů se hodí při všemožných vyjednáváních, ať už se státní sférou (třeba dotace nebo prostě jen vliv na prosazení svých zájmů) nebo i se soukromou - zrovna tyto VPN sítě.
V horolezeckém oddíle taky můžeš být člen a nemusíš mít legitku zastřešující organizace ČHS (ani žádné jiné asociace).
Citace
Lanc napsal/a:
ale musis od nich mit internet nebo s nima spolupracovat tkze je teoreticky tato nabidka otevrena lidem kolem liberce, ostatnim ne takze zase necim limitovana skupina, ale takhle to je vsude
To by se muselo ověřit, na mě ten leták dělá spíš dojem, že být "klientem" znamená jen se zaregistrovat. Z výše zmíněných důvodů by to pro ně taky bylo výhodné, když nabalí víc lidí, mohou třeba vyjednávat ještě lepší podmínky. A operátorovi je to fuk, kdo jakým "klientem", tomu jde o počet smluv.
Satan je kafemlejnek, protože ostatní jsou taky kafemlejnek. Jasně dal najevo, že za nikoho nebude hledat, co pasuje zrovna na něj, a dal dokonce nějaký příklady. Chytrému napověz...
Známý je u drah a jak jsem psal, nevolá s nimi. Nechtěl se svěřovat, ale potutelně se usmíval, že volá mnohem levněji. Je taky u hasičů a dost možná u rybářů. Ale třeba telefonuje ještě s úplně někým jiným. Možností je zřejmě dost, musí se hledat a těžko můžete oprávněně čekat od Satana, že najde každému, co je zrovna pro něho použitelné. A o té své možnosti nejen že možná nechce, ale asi ani nemá mluvit. A ani by to nemuselo být použitelné pro většinu zde přítomných.
PS: nějak se mi díky této diskuzi najednou zdá moje minuta za 2,20Kč vč. DPH jako moc :-) Tak už jsem taky něco zkusil. Uvidíme.