Přejít na obsah

Fotka

Poštovné na Ebay(i)

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
4 odpovědí na toto téma

#1 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 8:59

Mezi kontroverzní Spirálu si dovolím přeptat se na jedno zcela negeocachingové téma. Ač již nějakou dobu vesele na Ebay(i) nakupuji, dosud jsem se neosmělil k prodávání. Chci se zeptat zkušenějších, jak to tam funguje s poštovným - všiml jsem si, že systém sám (?) počítá poštovné dle lokality prodávajícího i nakupujícího. Co se zadává? Rozměry? Hmotnost? Zná systém tarify naší České pošty? Nějak mi to úplně není jasné. Za všechny odpovědi předem děkuji :)
  • 0

#2 Destr

Destr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 11:55

Postovny tam zadava sam. Uplne stejne jako treba na Aukru. Muzes si vybrat nejake prednastavene predvolby nebo si tam napsat svoje ale cenu urcujes ty sam. Mimochodem proc si to nevyzkousis jen tak nanecisto? :)
  • 0

10 SIN

20 GOTO HELL

#3 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 13:02

Destr napsal/a:
Postovny tam zadava sam. Uplne stejne jako treba na Aukru.

Muzes si vybrat nejake prednastavene predvolby nebo si tam napsat svoje ale cenu urcujes ty sam.

Mimochodem proc si to nevyzkousis jen tak nanecisto? :)

To mi není jasné - přeci by byla děsná pakárna nastavovat poštovné pro každou zemi na světě.

Vždycky tomu někdo rozumí líp než já a než se pouštět do experimentů, tak se raději zeptám.
(ale byl bych velmi nerad, kdybychom místo poštovného řešili proč si to nezkusím)
  • 0

#4 Bo.T.L.

Bo.T.L.

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 042 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 13:26

dan-sam napsal/a:

Destr napsal/a:
...

...Vždycky tomu někdo rozumí líp než já a než se pouštět do experimentů, tak se raději zeptám.
...

Není nutné řešit poštovné pro každou zemi. Předpokládám, že budeš posílat Českou poštou. ČP řeší poštovné tak že buď je to zásilka dozemí EU, nebo mimo EU. Já to tedy udělal tak, že jsem zadal 3.50USD poštovné v nastavení aukce a v listingu uvedl že v rámci EU je to 3USD a ostatní 3.50USD. Posílm geocoiny jako obyčejnou zásilku letecky.
Pokud vydražil někdo z EU poslal jsem mu extra invoice s poštovným 3USD, ostatní platili většinou sami 3.5USD.
Výši poštovného si samozřejmě můžeš určit jakou chceš. Já používám tyto hodnoty, ale někdo má i 5USD a víc.
Záleží na dalších okolnostech. Zaplatíš poplatek za zadání aukce, poplatek za vydraženou částku a pak jsem si všiml ještě měsíčního poplatku za celkovou částku z eBay. Pokud prodáš mimo eBay, platíš pouze jeden poplatek.
  • 0

#5 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2011 - 13:51

Bo.T.L. napsal/a:

dan-sam napsal/a:

Destr napsal/a:
...

...Vždycky tomu někdo rozumí líp než já a než se pouštět do experimentů, tak se raději zeptám.
...

Není nutné řešit poštovné pro každou zemi. Předpokládám, že budeš posílat Českou poštou. ČP řeší poštovné tak že buď je to zásilka dozemí EU, nebo mimo EU. Já to tedy udělal tak, že jsem zadal 3.50USD poštovné v nastavení aukce a v listingu uvedl že v rámci EU je to 3USD a ostatní 3.50USD. Posílm geocoiny jako obyčejnou zásilku letecky.
Pokud vydražil někdo z EU poslal jsem mu extra invoice s poštovným 3USD, ostatní platili většinou sami 3.5USD.
Výši poštovného si samozřejmě můžeš určit jakou chceš. Já používám tyto hodnoty, ale někdo má i 5USD a víc.
Záleží na dalších okolnostech. Zaplatíš poplatek za zadání aukce, poplatek za vydraženou částku a pak jsem si všiml ještě měsíčního poplatku za celkovou částku z eBay. Pokud prodáš mimo eBay, platíš pouze jeden poplatek.

Paráda, přesně to jsem potřeboval vědět. Děkuji a zamykám.
  • 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama