Ahoj,
chtěl bych se zeptat zdejších zkušených fotokačerů, jestli nemají zkušenosti s tím, když jim foťák po vložení čerstvě nabitých a víceméně nových tužkových Ni-MH akumulátorů (Sanyo 2700 mAh) "spadne" s tím, že baterie jsou vybité. Nebo třeba naběhne,ale po chvíli začne blikat kontrolka baterie. Po vložení všech 4 akumulátorů postupně do navigace se vše tváří normálně, plné nabití. Je to foťák starý cca 6 let, oprava by se asi ekonomicky nevyplatila. Nejsem si jistý, jestli je to nějaké "blbost", nebo je celý zralý na šrot.:-/ Nevíte někdo? Díky předem případně.
Samovypínající se fotoaparát Olympus C-740 UZ
Vytvořeno od
Anupev
, pro 12 2011 12:44
6 odpovědí na toto téma
Publikováno 12 prosinec 2011 - 12:44
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.
Publikováno 12 prosinec 2011 - 13:33
Foťák má mnohem větší špičkový odběr než navigace. Při vysouvání objektivu, ostření, nabíjení blesku to s napětím zahoupe. Zkus nové akumulátory, třeba od někoho půjčené.
Já měl UZ-700 a stávalo se mi to někdy taky.
Tyhle foťáky byly spíš na dvě litiovky, dohromady 7,2-7,4V, dávali je k tomu, ale jejich cena byla strašná. Plně nabité NiMH mají 6V. Mírný pokles už foťáky vyhodnotí jako vybití.
Po 5 letech foťák (naštěstí) odešel mechanicky a nový má LiON.
Publikováno 12 prosinec 2011 - 14:10
Mám jiný foťák a navíc na akumulátory, ale dělal mi přesně to samé. Nově nabitý akumulátor po jedné fotce hlásil, že je vybitý. Dal jsem druhý právě nabitý a to samé. Zlobilo mě to dost dlouho, než mě napadlo očistit kontakty na fotoaparátu, které byly asi lehce zkorodované. Nebylo to na první pohled poznat, ale jakmile jsem je trochu víc očistil, vše začalo fungovat, jak mělo.
Publikováno 12 prosinec 2011 - 14:34
Souhlasím s Mirkem.Turkem o očistění kontaktů a ještě bych opravdu doporučil vyzkoušet jinou sadu baterií. C-740 je na 4 baterie a stačí aby jedna už nedržela kapacitu a je to v háji.S bateriemi Sanyo mám špatné zkušenosti a to i s nově koupenými.Ještě by mohl pomoct upgrade firmwaru ale to si asi sám doma neuděláš (pouze servis).Ještě k té spotřebě.Tenhle model má ve vypnutém stavu asi 100uA(mikroA|) a jestli jsi jej dlouho nepoužíval má to dost velký vliv.Sám mám UZ 770,ale ten už je na akumulátor,740 už jsem dávno prodal, vadila mě hmotnost s bateriemi a tahat pořád nahradní po horách nebylo to pravé.Nikdy jsem ale problémy ze spotřebou neměl,spíš s bateriemi.
Publikováno 12 prosinec 2011 - 16:23
Tak já mám 745 UZ a s provozem na Ni-MH není problém. Používám ho prakticky jen v zimě na běžkách ( s FUJI S200 EXR se mi opravdu tahat nechce) a na jednu Ni-MH sadu vydrží celý den. Klonil bych se na ty zoxidované kontakty. Nebo na přechoďák někde v útrobách. Poměrně lehce se to dá rozebrat. Viz můj web: http://www.tabi.cz/n...va/rozborka.htm. Mám doma 3x 745 UZ a všechny ještě fungují. U jednoho z nich jsem opravoval právě držák na baterie.
Garmin Colorado 300 / Samsung Xcover 271 / Xperia Active
+ kolo + batoh + ... vše co je potřeba
Publikováno 12 prosinec 2011 - 17:14
Díky všem za příspěvky, zkusím opravdu nejprve ty kontakty, je to dost pravděpodobné. Nikdy předtím problém s Ni-MH nebyl. Uvidíme, co nám to udělá...
Každá keš je stupněm ke kačerově posmrtné blaženosti.
Publikováno 12 prosinec 2011 - 22:34
Souhlas s kolegy výše, bude to v kontaktech. Zkus to očistit, případně možná rozdělat krytku a mrknout na kontakty. Máme doma 730 na kterou už dobu nikdo nesáhl, ať teď si ségra vzpomněla že začne fotit a foťák se choval stejně... pak jsem byl mimo, ale táta to rozdělával a prý za to mohl přechoďák .... na 90% je to ten samý problém. Jinak foťák je to super
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů