To s tebou moc nesouhlasím, to je max. důvod, proč kdo loví či neloví puzzle.
My se dál dostaneme jen při dovolených, nebo výjimečně. A přesto se při cestách dál právě na Puzzle dívám. Je to taková mapka zajímavých míst. Před geokešingem jsme si kupovali tzv. "turistické odznaky", které jsme plnily (člověk musel navštívit X z Y míst v dané oblasti a pokud to splnil měl právo na "odznak". Bylo to právě o návštěvách různých míst. Např. Vrcholy byly rozesety po celé ČR. Dnes mám splněných snad 80 ze 100 vrcholů celé ČR ze dvou těchto odznaků a zbytek ne jen kvůli tomu, že jsem to přestal sledovat.
Puzzlíky lovím proto stále při našich cestách. Ale je to dlouhodobý cíl - na cca dalších 10 let. Právě proto, že je blbost jezdit cíleně pro jednu kešku stovky kilometrů. Proto bych byl nerad, aby ten projekt zahynul. Případně si budu ty puzzlíky plnit asi "soukromě".
Spíše mě mrzí, že spousta z těch puzzlí jsou už archivované, nebo docela zamrzí, když jsou zrovna nedostupné... Když jsme loni jeli do Jižních Čech zkoušel jsem archivovanou na počest Rudolfa Hrušínského, protože ji přede mnou pár měsíců někdo po archivu našel. Už tam přes fotohint nebyla :-(. Na Hluboké zrovna byla hlavní keš ukradená a náhradní mysterka v podzemí, kam jsem s malým nemohl a ještě k tomu podle logů byla zrovna nelovitelná, protože nebyla k nalezení na stage mapka... To se pak puzzlíky těžko plní, když je odloveno spoustu keší věnovaných okolí, ale zrovna ty pravé ne...
Ale co je hlavní - zde to jako u spousty jiných projektů závisí na jednom (dvou) jedincích a pokud přestanou mít čas (chuť) bohužel to pak jde s projektem z kopce (jako např. výzva Tisícovek). Jsou tu tři možnosti - autor se zmátoží nebo se najde někdo jiný, komu to bude autor ochotný komplet předat, nebo bude projekt upadat jako v současnosti a jednou přestane fungovat úplně, což by byla škoda.