Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#341 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 16 May 2012 - 21:40

Tak jsem zvědavý jak poběží aDrake na Android 4.0. Právě aktualizuji v Xperii Ray.
  • 0

#342 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 6:10

Gratuluju, tím se zařadíš k dalším cca 260 uživatelům, kteří na 4.0.x už jedou :)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#343 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 7:22

LudekV napsal/a:
Gratuluju, tím se zařadíš k dalším cca 260 uživatelům, kteří na 4.0.x už jedou :)

Tak po prvním krátkém testování OK (všechno je na svém místě a vše funguje) a možná je to jen dojem, přijde mi ted aDrake stabilnější.
Jen trošku nepříjemný poznatek je, ale že mi po aktualizaci na Adroid 4.0 rychleji mizí baterka. Ale možná se mi to jen zdá :-)
  • 0

#344 Hickos

Hickos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 8:54

Petman02 napsal/a:

LudekV napsal/a:

Tak po prvním krátkém testování OK (všechno je na svém místě a vše funguje) a možná je to jen dojem, přijde mi ted aDrake stabilnější.
Jen trošku nepříjemný poznatek je, ale že mi po aktualizaci na Adroid 4.0 rychleji mizí baterka. Ale možná se mi to jen zdá :-)

Jj, na všech forech se řeší nedodelky a problémy Ics-zlatej dobrej Gb!
  • 0
Don't panic!

#345 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 11:29

Petman02 napsal/a:

LudekV napsal/a:

jaký máš telefon? Mě po aktualizaci na 4.0 přestal kompas ukazovat šipky při navigování, pouze se otáčí. Jiné navigace mají kompas funkční a šipky ukazují směr k vybranému bodu. Otázka pro LudekV: že by nějaká hardware záležitost telefonu Nexus S způsobila tento bug pouze v a;drake? Má ještě někdo stejný problém? V androidu 2.3.6 to bylo v pořádku.
Večer přidám video...
  • 0

#346 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 12:08

SE Xperia Ray. Kompas funguje, šipky ukazují.
  • 0

#347 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 12:11

miki6 napsal/a:
jaký máš telefon? Mě po aktualizaci na 4.0 přestal kompas ukazovat šipky při navigování, pouze se otáčí. Jiné navigace mají kompas funkční a šipky ukazují směr k vybranému bodu. Otázka pro LudekV: že by nějaká hardware záležitost telefonu Nexus S způsobila tento bug pouze v a;drake? Má ještě někdo stejný problém? V androidu 2.3.6 to bylo v pořádku.
Večer přidám video...

To je dost divné, hardware za to učtitě nemůže, šipka je obyčejný vyhlazený, uzavřený a vyplněný polygon. Pokud se nekreslí viděl bych to spíš na nějaký sw problém. Máš oficiální systém nebo nějaký alternativní?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#348 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 18:58

oficiální stock ROM 4.0.4 základní pásmo I9023XXKI1 verze jádra 3.0.8-g6656123 android-build@vpbs #1 Thu Feb 2 16:56:02 PST 2012 číslo sestavení IMM76D Zkusil jsem ještě udělat tovární nastavení, nainstaloval pouze a;drake. První start je v pořádku, kompas naviguje, šipky ukazují. Ukončím aplikaci, znovu ji spustím a znovu zkusím navigovat- aplikace spadne. Při dalším pokusu navigovat již kompas neukazuje šipky. Pomohl by třeba log z Catlogu?
  • 0

#349 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 19:37

Určitě CatLog pošli
  • 0

#350 miki6

miki6

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 773 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 19:49

odesláno SZ..
  • 0

#351 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2012 - 23:38

A safra! Před chvílí jsem ještě úspěšně synchronizoval, pak jsem upravil poznámku u jedné keše a chtěl synchronizovat znovu. A toto na mě vyskočilo!
Geoget jsem pro jistotu shodil a znovu nahodil a zkusil znovu - zas to samé.
Vyskakuje to do sekundy po kliknutí na ikonku, při spouštění aDrakeSyncu. Na pozadí je:
Geoget is busy....
Plugin dialogue windows is preparing...
a dál už jenom níže přiložené chybové okno. Po jeho odkliknutí spadne ještě nespuštěný aDrakeSync a vrátím se do Geogetu.

Zkusil jsem přepnout i na starší zálohy databáze - stejné.

Jinak soubor je na místě:

aDrakeSync.ggp.pas 4 959 02.04.2012 22:30 ----

K žádné jeho změně dnes evidentně nedošlo. Co se myslí tím módem ShowCheckbox a o nastavení jakého data tu jde?

EDIT: ještě dodám, že mým pokusům odpovídají v aDrakeSync.log tyto řádky (a nic víc bohužel):

18.05.2012 00:44:08 START
18.05.2012 00:44:08 - GeoGet 2.6.4.671
18.05.2012 00:44:08 - Plugin directory: C:\Program Files\GeoGet\data\script\aDrakeSync\
18.05.2012 00:44:08 * Plugin dialogue window is preparing...
18.05.2012 00:44:08 - profile loaded: DEFAULT

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#352 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 19 May 2012 - 8:54

No, tak když nevíme (zajímalo mě, čím to mohlo být), tak už to nezjistíme. Udělal jsem nejjednodušší věc - odinstalace a instalace ADS. Vše OK. Případ uzavřen. :)
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#353 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2012 - 10:08

Dneska jsem narazil možná na jeden menší bug... Dám navigovat na final waypoint a ukončím aplikaci. Po znovuspuštění už jako poslední keš je uveden výchozí listing a navigovaní je nastaveno na výchozí souřadnice a ne na ten final waypoint....
  • 0

#354 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2012 - 20:45

sobikovi napsal/a:
Dneska jsem narazil možná na jeden menší bug... Dám navigovat na final waypoint a ukončím aplikaci. Po znovuspuštění už jako poslední keš je uveden výchozí listing a navigovaní je nastaveno na výchozí souřadnice a ne na ten final waypoint....

Cíl navigace se pamatuje jen po dobu běhu, neukládá se. Pokud z aD odejdeš a vrátíš se, cíl drží za předpokladu, že systém aD definitivně neukončil. Aspoň mě to tak funguje. Pokud aD ukončíš nějak natvrdo, cíl navigace se ztratí.
Poslední keš je opravdu keš, nikoli waypoint. Záleží ještě na tom, jak se přepneš na kompas - pokud použiješ ikonku v dolním pruhu, bod na který naviguješ se zachová, pokud použiješ "Navigovat ke keši", tak se logicky jako cíl nastaví výchozí souřadnice keše.
  • 0

#355 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2012 - 20:48

miki6 napsal/a:
odesláno SZ..

Stejnou chybu dělá 1.14 v případě, že vyskočíš z aplikace a rychle ji zase pustíš. Zmizení šipek může být vedlejší efekt. Tohle jsem opravil (snad), prozatím zkus po ukončení počkat trochu déle než aD znova pustíš.
  • 0

#356 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 22 May 2012 - 14:03

Nevím jestli to aD umí či ne, původně jsem si myslel že je to "výlet", ale to je asi něco jíného... Chtěl bych do aD nastavit něco jako itinerář, trasu či tak něco... Prostě jedu na výlet do Budějovic a mám v plánu odlovit určité keše, tak si je dám na seznam a pak jdu... Nedá se něco takového?
  • 0

#357 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 22 May 2012 - 14:21

Pokud ti dobře rozumím, tak pro tenhle účel používám tagy - v GeoGetu si vyberu, co mám v plánu, nastavím tomu tag Výlet a podle něj si pak v aD filtruju. Bez GG to (zatím) nejde.
  • 0

#358 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 22 May 2012 - 14:31

LudekV napsal/a:
Pokud ti dobře rozumím, tak pro tenhle účel používám tagy - v GeoGetu si vyberu, co mám v plánu, nastavím tomu tag Výlet a podle něj si pak v aD filtruju. Bez GG to (zatím) nejde.

to by asi šlo, ale myslel jsem to něco jako další tlačítko na kartě keše "Přidat do trasy/výletu", ideálně s možností načtení ggt seznamu z GG a pak v telefonu s rovnáním pořadí...
... problém filtrování podle tagu je v tom, že nectí pořadí v jakém si nastavím plánovanou návštěvu keší :(
  • 0

#359 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 22 May 2012 - 14:32

Tak to už je zajímavý námět na rozšíření ;)
  • 0

#360 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 22 May 2012 - 14:33

Snad někdo pomůže... jak dostanu celý aD na SD kartu v telefonu? Resp. aby začal používat SD kartu v telefonu? Dokoupil jsem si SD kartu do telefonu, udělal v ní adresář adrake, nahrál do něj databáze z GG, ale pak v aD si je nemohu zvolit, tu SD kartu nevidí. A i když mám nastaveno ukládat na SD kartu, tak stejně pracuje s tou virtuální ve vnitřní paměti telefonu. Díky za radu jak na to.
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka