Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#421 o_three

o_three

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 9:44

mohl by mi nejaky dobrak vysvetlit tu funkci • obrázky v databázi podle GeoGetu? Idealne nejaky strucny navod jak dostat obrazek do GG resp. mobilu. Díky
  • 0

#422 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 9:46

Budu si muset také nahrát tu Betu a nebo jestli bude nová verze na marketu. Včera jsem nějak zapoměl na ty problémy s T/D a odběhl si při "služebce" odlovit jednu jedenapůlku :D A hele, ona to byla T4,5 :D Dál bych měl dotaz: ... zda by mohl aDrake posílat (sdílet souřadnice) i do navigace Sygic? Mám sice i Locus, ale když už mám ten Sygic koupený a funguje. ... bud jsem to přehlédl a nebo jsi psal, že tato možnost nebude. Ale šlo by přidat možnost prohlédnout si inventář keše a popř. zapsat/ zkontrolovat trackables?
  • 0

#423 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 9:57

o_three napsal/a:
mohl by mi nejaky dobrak vysvetlit tu funkci • obrázky v databázi podle GeoGetu? Idealne nejaky strucny navod jak dostat obrazek do GG resp. mobilu.
Díky

Předně musíš mít novou verzi GG, která si ukládá stažené obrázky z otevřených listingů do zvláštní databáze. Dále si je myslím možné obrázky u vybraných kešek stáhnout pro off-line prohlížení nějakou funkcí. Předpokládám, že pak bude stačit nahrát tuto databázi spolu s hlavní databází do mobilu... alespoň co jsem pochopil z debaty na vlákně o GG 2.7.0
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0
Jak přesně to funguje taky teprve musím vyzkoušet, ještě ani ten GG nemám nainstalovaný...
Bude stačit nahrát soubor s databází do adresáře s databází GG?
  • 0

#424 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 10:10

Ludku, kloubouk dolů a velký dík za aktualizaci. WP se mi už neztrácí, i to zobrazení už je skoro korektní. Proč skoro? Všimnul jsem si toho u jedné kešky, ale možná to bude zlobit u vícero.. Zadal jsem zdroj GC Live, nechal si načíst pouze NENALEZENÉ kešky v okolí a mimo jiné se mi tam zobrazila mysterka Sampo. To je PM keš, kterou namám ani vyluštěnou ani nalezenou. Ikona se zobrazuje se smajlíkem, jako bych měl keš odlovenou. Což odporuje jednak zadání filtru a pak taky tomu, že ji opravdu zalogovanou nemám. Viz screen.

Vložený obrázek

Ale z toho, že se mi již nemažou ručně zadané WP mám radost obrovskou a aplikace se tak pro mě stala plně použitelnou. Fakt paráda ;)
  • 0

#425 o_three

o_three

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 10:22

Roman_Jaromer napsal/a:

o_three napsal/a:
mohl by mi nejaky dobrak vysvetlit tu funkci • obrázky v databázi podle GeoGetu? Idealne nejaky strucny navod jak dostat obrazek do GG resp. mobilu.
Díky

Předně musíš mít novou verzi GG, která si ukládá stažené obrázky z otevřených listingů do zvláštní databáze. Dále si je myslím možné obrázky u vybraných kešek stáhnout pro off-line prohlížení nějakou funkcí. Předpokládám, že pak bude stačit nahrát tuto databázi spolu s hlavní databází do mobilu... alespoň co jsem pochopil z debaty na vlákně o GG 2.7.0
Jak přesně to funguje taky teprve musím vyzkoušet, ještě ani ten GG nemám nainstalovaný...

diky, az dorazim domu, zaktualizuju GG a aDrake a testnu to :-)
  • 0

#426 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 10:37

o_three napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:

o_three napsal/a:
Díky

diky, az dorazim domu, zaktualizuju GG a aDrake a testnu to :-)

Je to, jak píše Roman, skutečně stačí databázi geoget.imc nahrát do telefonu do složky adrake. Uvítám, pokud se někdo ujme dokumentace na webu a: Drake a popíše to tam.

Na marketu se tahle verze objeví už brzy, jen co se trochu otestuje. Nechci tam dávat zmetek, proto zatím tahle beta ;)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#427 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 18:11

Tak jsem byl dnes s 2.0.0c alespoň na jedné keši. Kromě chyby, o které jsem už psal (zobrazení PM keše jako nalezené, přestože nalezená a logovaná není) mi dnes aplikace při lovu několikrát spadla. Vždy to bylo ale jen o "level níž". Pravidelně mi to padá při otočení kompasu na šířku (mám nastaveno automatické otáčení). A další věc je, že jsem zalogoval, log se odeslal (ověřeno na GC.com), po aktualizaci logů se objevil u keše. Ale záložka "Můj log" je prázdná - nevím jestli je to schválně a nějak mi to nevadí, ale myslím, že by tam ten log měl zůstávat... Ještě bych tedy možná s vypuštěním na Play chvilku počkal ;)
  • 0

#428 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 18:16

Adow napsal/a:
Tak jsem byl dnes s 2.0.0c alespoň na jedné keši. Kromě chyby, o které jsem už psal (zobrazení PM keše jako nalezené, přestože nalezená a logovaná není) mi dnes aplikace při lovu několikrát spadla. Vždy to bylo ale jen o "level níž". Pravidelně mi to padá při otočení kompasu na šířku (mám nastaveno automatické otáčení). A další věc je, že jsem zalogoval, log se odeslal (ověřeno na GC.com), po aktualizaci logů se objevil u keše. Ale záložka "Můj log" je prázdná - nevím jestli je to schválně a nějak mi to nevadí, ale myslím, že by tam ten log měl zůstávat...
Ještě bych tedy možná s vypuštěním na Play chvilku počkal ;)

No jo, kompas padá, kouknu na to, díky.
EDIT: chybička v layoutu naležato, už to opravuju.

"Můj log" znamená "Můj čekající log", po odeslání na web se odtud maže a je už jen mezi ostatními logy.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#429 VasaM

VasaM

VasaM

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 18:57

Ahoj, stáhl jsem si betu. Co se týče funkcí, vypadá to dobře, zato grafika je taková rychlá změna... :) Ovšem měl bych tu pár dotazů a přání: Požívám řešitel vzorců a měl bych pár návrhů na vylepšení. Jednak jsou to písmenka N a E, někdy je to pozná a odmaže, někdy ne a bere je jako proměnné. Potom bych se ještě přimlouval na jednořádkové zadávání hned u waypointu (jde o to, že když vzorec kopíruji z listingu, vždy se vloží na jeden řádek). Už jsem to kdysi řešil a to využívání magnetického kompasu. Já osobně bych ho nejraději využíval stále a to i při pohybu. Možná by stálo za to tuto možnost vložit do nastavení. Ještě, byla by možnost nějak zařídit, aby si A: Drake sám zapnul GPS (popř. po potvrzení)? Abych nemusel vždy na to myslet si ji zapnout. Jinak je to skvělý program a používám ho už od jeho windowsové verze.
  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#430 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 21:16

Taky už betu studuju. Moc hezký kuličkový červeno-modrý design, ten se mi líbí. :) Před chvílí jsem měl trochu problém rozpoznat symboly pro velikost kešky, ale už se orientuju, to je jen o zvyku. Kompas je mám pocit také graficky vylepšený. Každopádně se připojuju k prosbě o možnost používat magnetický kompas do větší rychlosti. Mnohdy, když je špatný signál třeba mezi budovami, tak člověk zjišťuje, že se pohybuje chvílemi rychleji než 1 km/h přestože stojí. :) A pak to skáče. Kdyby tedy šlo do nastavení přidat položku třeba "Use magnetic compass to ___ ", s defaultem klidně současných 1 km/h. Kdo by chtěl, mohl by si navýšit. A už by si ti tu nikdo ohledně tohoto nestěžoval. ;) Ikony jsou fajn, moc se mi nepozdává ta pro logy (žluto-fialový smajlík). Nějak mám pocit, že to barevně neladí. Ty mapy jsou asi opravdu rychlejší. Přichází víkend a budu lovit, tak další info přijde.
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#431 jirifno

jirifno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2012 - 23:49

Ahoj. Na tento program jsem narazil včera a velmi mně zaujal. Dnes jsem stáhl i beta verzi a zatím to vypadá, že šlape bez nějakých zádrhelů. Měl bych ale jeden návrh u waypointů. Pokud je u nich přímo i nějaký popis např. Parkoviště a další delší upřesňující text nebo tam bývá i popis co se má na daném místě hledat nebo řešit, tak abych ho viděl celý musím provést "editaci waypointu". Nešlo by přidat po potvrzení nějaké vyskakovací okno ve kterém by byl celý text vepsán? Díky.
  • 0

#432 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 0:14

Napadá mě u map: 1) prodloužit prodlevu mezi dotykem a vyskočením kontextového menu - teď to vyskakuje téměř hned, pokud okamžitě nepohybuju mapou 2) dělal jsem úpravu v OSM (díky tracklogu z aDrake ;). Na displeji ale vidim nakešované dlaždice. Bylo by možno přidat třeba tlačítko, které by ty v aktuálním pohledu refreshnulo z netu?
  • 0

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#433 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 6:32

Pontiac_CZ napsal/a:
Napadá mě u map:

1) prodloužit prodlevu mezi dotykem a vyskočením kontextového menu - teď to vyskakuje téměř hned, pokud okamžitě nepohybuju mapou

No, ale tobychom se vraceli zpátky na stromy:-) Ono ta prodleva byla delší. Je pravdou, že teď mi to sem tam taky vyskočí, ale každé zrychlení práce s A:DRAKE podporuji.

Jinak já, jak Luděk jistě dobře ví, velice oceňuji práci v sekci čekajících logů. Díky!
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#434 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 6:45

Qnik napsal/a:

Pontiac_CZ napsal/a:
Napadá mě u map:

1) prodloužit prodlevu mezi dotykem a vyskočením kontextového menu - teď to vyskakuje téměř hned, pokud okamžitě nepohybuju mapou

No, ale tobychom se vraceli zpátky na stromy:-) Ono ta prodleva byla delší. Je pravdou, že teď mi to sem tam taky vyskočí, ale každé zrychlení práce s A:DRAKE podporuji.

Jinak já, jak Luděk jistě dobře ví, velice oceňuji práci v sekci čekajících logů. Díky!

Souhlasím s Qnikem, řekl bych, že takhle je to asi optimum...
  • 0

#435 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 7:29

Qnik napsal/a:
Je pravdou, že teď mi to sem tam taky vyskočí, ale každé zrychlení práce s A:DRAKE podporuji.

No já taky! :) Do kontextového menu chceme semtam, mapou hýbeme co chvíli. Když do toho nechtěně vyskočí seznam nejbližších kešek, tak se práce zpomaluje.
Takové 3 desetiny sekundy navíc by tomu mohly významně pomoct, tipuju.
  • 0

#436 Kyong

Kyong

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 8:07

jirifno napsal/a:
Ahoj.
Na tento program jsem narazil včera a velmi mně zaujal. Dnes jsem stáhl i beta verzi a zatím to vypadá, že šlape bez nějakých zádrhelů.
Měl bych ale jeden návrh u waypointů. Pokud je u nich přímo i nějaký popis např. Parkoviště a další delší upřesňující text nebo tam bývá i popis co se má na daném místě hledat nebo řešit, tak abych ho viděl celý musím provést "editaci waypointu". Nešlo by přidat po potvrzení nějaké vyskakovací okno ve kterém by byl celý text vepsán? Díky.

Jj, za to bych se taky přimlouval, s tím jsem měl teď taky problém, že jsem musel editova waypointy, abych si přečetl, co vlastně udělat.
  • 0

#437 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 8:27

Teď jsem se v té mapě zkoušel pohybovat a menu se mi omylem nenahodilo nikdy :D... Se zobrazováním více informací k WP by to bylo opravdu o moc lepší a místo tam je - klidně ty řádky můžou být širší - jen málo keší má víc WP než nějakých 5 a i kdyby, tak se to dá scrollnout dolů ;).
  • 0

#438 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 8:30

Pontiac_CZ napsal/a:

+1 ;-)
  • 0

Vložený obrázek

#439 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 8:47

Pontiac_CZ napsal/a:

Qnik napsal/a:
Je pravdou, že teď mi to sem tam taky vyskočí, ale každé zrychlení práce s A:DRAKE podporuji.

No já taky! :) Do kontextového menu chceme semtam, mapou hýbeme co chvíli. Když do toho nechtěně vyskočí seznam nejbližších kešek, tak se práce zpomaluje.
Takové 3 desetiny sekundy navíc by tomu mohly významně pomoct, tipuju.

Jestli by pak nebylo nejlepší řešení jako je v Locusu - menu a nejbližší kešky po krátkém ťuknutí na mapu... Popravdě řečeno to mi asi taky vyhovovalo více :-) I když i na to dnešní ovládání jsem si celkem rychle zvykl, i když to menu mi občas vyskočí...
  • 0

#440 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 9:33

Romane...tohle je A:drake, už zapomeň na Lotus..a nebo ho používej, když ti to tam vyhovovalo víc;)
  • 0

Vložený obrázek

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama