Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#521 Kanouris

Kanouris

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2012 - 21:17

Ahoj, může mě někdo přesvědčit, proč přestat používat C:geo ve spolupráci s Locusem a začít používat A:drake? V čem je lepší? Díky ;)
  • 0

#522 Kyong

Kyong

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2012 - 21:33

A můžu vědět, proč chceš vlastně přesvědčit? Tady platí 'vyzkoušej a rozhodni se'. Každému vyhovuje něco jiného a z otázky usuzuji, že Locus a c:geo používáš, tak pokud ti tam něco vadí, tak co, že chceš přesvědčit na a:drake? Pokud nevadí, tak proč přesvědčovat vůbec? Je zdarma, tak nejlepší rada je vyzkoušet a uvidíš.
  • 0

#523 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2012 - 9:06

Včera jsem s aD lovil pár kešek a všiml si, že v kompasu nesedí poloha slunce. Šel jsem po rovné cestě, slunce bylo malinko napravo od její osy. Modrá šipka ukazovala pěkně rovně, ale ikona slunce byla vytrvale kousek nalevo od ní. Má v tom prsty letní čas, nebo je chybka jinde?
  • 0

#524 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2012 - 9:08

A ještě dotaz. Lze nějak změnit jazyk aD? Když to změním v adrake.ini, stejně se to po spuštění přepíše dle nastavení jazyka Androida.
  • 0

#525 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2012 - 0:37

Ahoj všem. Mám dotaz ohledně zobrazení keší v mapě. Mám totiž problém s aktuálním zobrazením keší staženým z GC live. Ukazují se mi některé caches jako nenalezené a přitom je mám již delší dobu zalogované. Prosím o info, jak tento problém vyřešit. Předem všem dík
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#526 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 13:24

RenierX napsal/a:
A ještě dotaz. Lze nějak změnit jazyk aD? Když to změním v adrake.ini, stejně se to po spuštění přepíše dle nastavení jazyka Androida.

Nelze, jazyk je vždy podle nastavení telefonu. Soubor adrake.ini je export pro potřeby geogetího pluginu aDrakeSync, samotný a:Drake ho jen zapisuje, nic z něj nečte.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#527 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 13:29

haleot napsal/a:
Ahoj všem. Mám dotaz ohledně zobrazení keší v mapě. Mám totiž problém s aktuálním zobrazením keší staženým z GC live. Ukazují se mi některé caches jako nenalezené a přitom je mám již delší dobu zalogované. Prosím o info, jak tento problém vyřešit. Předem všem dík

Značka, že máš keš nalezenou se z Live přebírá podle toho, co Groundspeak pošle, jen s datem 1.1.2000 (datum totiž neposílají). To by mělo fungovat vždy. Při importu logů, pokud byl zpracován tvůj log s nálezem, se pak doplní skutečný datum. Předpoklad je, že v nastavení je vyplněná tvoje přezdívka.
Pokud chceš lepší radu, ptej se konkrétně.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#528 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 20:57

Rád bych se zeptal, jak se Adrake chová k offline přílohám, které se synchronizují. Snažím se rozchodit plugin SPOILER, který stáhne fotohint do přílohy a myslel jsem, že se to dá v Adraku nějak otevřít (když se celý offline adresář synchronizuje). Ale nepřišel jsem na to jak...
  • 0

#529 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 21:25

mike_btk napsal/a:
Rád bych se zeptal, jak se Adrake chová k offline přílohám, které se synchronizují. Snažím se rozchodit plugin SPOILER, který stáhne fotohint do přílohy a myslel jsem, že se to dá v Adraku nějak otevřít (když se celý offline adresář synchronizuje). Ale nepřišel jsem na to jak...

Offline přílohy a:Drake neřeší s výjimkou fotek pořízených přímo s něj.
Na spoilery atd. jsou jiná úložiště - http://adrake.cz/dok..._detail#galerie
  • 0

#530 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 21:35

Díky za odpověď, ale moc tomu nerozumím. Jak tedy nejelegantněji "nasypat" do Adraku fotohinty, abych se nemusel v terénu připojovat? Respektive jak tam naráz dostat to co mám v tagu GCimage?
  • 0

#531 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 21:38

Překopíruj do telefonu soubor geoget.imc (předpokládám, že obrázky už GeoGet stáhl). Promiň, je to novinka, aDrakeSync to ještě nemá a na podrobný návod nejsou lidi.
  • 0

#532 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2012 - 21:41

OK, díky za radu.
  • 0

#533 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2012 - 9:16

Měl bych jeden návrh do další verze. Nešlo by do kontextového menu keše přidat něco jako "Otevřít adresář s přílohami"? Spousta z nás tam má různé excely s řešeními nebo fotky apod., tak myslím, že by to pomohlo více lidem. Když už se ty přílohy synchronizují, tak ať je to funkční na 100%. Díky.
  • 0

#534 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2012 - 9:19

Tak to by se mi taky líbilo, na PocketDrake jsem to hojně používal (.TXT, .PDF, .XLS, .DOC a jiných typů příloh mám hromady).
  • 0

#535 haleot

haleot

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2012 - 18:13

to "LudekV" Ahoj. Prosím tě, myslím tím mým posledním dotazem to, že se mi zobrazí v mapě ikona nenalezené keše i přes to, že ji mám nalezenou a to jak starší krabky, tak i novější a nově nalezené. Přezdívku v nastavení mám spravně. Pokud si nastavím filtr keší na "Mám nalezeno? - všechno", tak mi ukáže samozřejmě všechny krabky, ale jako nalezené jen ty o dost staršího data. Nevím, zda-li mě chápeš, co mám na mysli? Jinak prográmek je to super, jen na tento problémek. Mám SGSII, Android 2.3.3 a databázi jen live, kterou si načtu on-line. Předem moc dík za ochotu a pomoc.
  • 0
Garmin Oregon 450t PRO Garmin GPSMAP 60 CSx Samsung i9100 Galaxy S II

#536 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 12:57

mám problém s offline mapou aj t v tomto. kolegyňa má tel.s androidom. a:drake v poho ale neviem nájsť ako nastaviť offline mapy. zdroj máp je klasický: google, ampay a pod. v menu nie je nastavenie na iný zdroj máp tak ako v pocketdrake
  • 0

#537 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2012 - 17:09

pokud mas ty mapy (treba mapy.cz) stazeny ve spravny slozce (bohuzelt i ted z hlevy nereknu, jak se jmenuje, nemam tel u sebe), tak staci v tech zdrojih vybrat odpovidajici a pojede to...
  • 0

#538 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2012 - 7:30

Včera byly zprovozněné nové turistické mapy.cz, které se mi docela zamlouvají, takže jsem si starý soubor mapy_cz.sqlitedb pozálohoval a primitivním otrockým způsobem (šmejděním po mapě) začal načítat oblasti, které mě zajímají. Když měl ten soubor něco přes 600 MB, mapa zmizela a čtverce se začaly načítat znovu (soubor ale měl pořád přes 600 MB ). Naštvaně jsem ten soubor smazal a začal odznova. Situace se opakovala (doposavad načtené čtverce se nezobrazují, stahují se znovu) při velikosti 400 MB. Přitom u staré verze mapy.cz se mi takový problém neobjevil, databáze úspěšně narostla na 1,76 GB. Pokud bys, Luďku, potřeboval k analýze tu poškozenou 404 MB velkou databázi, je ke stažení tady: https://dl.dropbox.c...apy_cz.sqlitedb
Asi to nemá vliv, ale raději ještě hlásím, že jsem změnil parametry zoomu v map-config.xml takto:
<minZoom>3</minZoom>
<maxAvailZoom>16</maxAvailZoom>
<maxZoom>18</maxZoom>
  • 0

#539 BobasV

BobasV

Member

• Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2012 - 13:56

Tak se také hlásím do skupiny A:drakařů. Konečně jsem pořídil stroj s Androidem, tak pomalinku přecházím od PD k AD. Spíš se zatím prokousávám Androidem, ale už jsem trochu osahal i AD, tak jen jeden postřeh a dvě otázky. 1) Když jsem v módu kompas a otočím telefon do landscape tak se kompas začne nekontrolovaně otáčet dokola (šipky i písmena). Pokud je zapnutý "sever nahoře" tak stojí. To mi tolik nevadí, stejně kompas v landscape nebudu používat, spíš jen jako postřeh. 2) otázka na LudkaV, zda plánuje, jako bylo v PD, import alespoň zjednodušené trasy v GPX a její vykreslení na mapě. Začal jsem to využívat při cestě na kole na lov a bylo to výborné. Když tak to klidně napíšu do Issue listu. 3) Jestli by mně mohl někdo poradit jak a:drakesync nastavit FTP přenos. FTP server mám nainstalovaný, ale nevím kde nastavit na jaké IP ho má skript hledat. Omlouvám se za trochu chaotický první příspěvek do tohoto vlákna, vím, že některé věci by měly být jinde, příště se už polepším ;) Ještě trochu info: lenovo A750 ICS, ale večer asi přeinstaluju na GB, protože dost věcí ještě na ICS nejde.
  • 0

#540 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 8:04

Chci se jen zeptat - od verze 2 se mi zdá, že je program o poznání pomalejší. Hlavně co se týká přístupů do databáze nebo zobrazení mapy.. Třeba když si něco stáhnu přes GC Live, tak stahování probíhá mnohem rychleji než potom následné ukládání stažené keše/keší (a to i při stahování přes edge). V databázi mám nějakých 1350 keší, je na SD kartě (16 GB, class 10). Už na Diamondu byl obrovský rozdíl - zatímco D1 ženy ukládal okamžitě (vnitřní paměť), u mé D2 jsem vždycky čekal. U A:Drake se tento nedostatek v podstatě smazal, ale od 2 pozoruju určitou těžkopádnost programu. A pak - nešlo by někam do nastavení dát zatržítko, jestli logy rovnou odesílat na web? Dřív tam ten dotaz nebyl - teď mám při stisku uložit a odeslat na web ještě dotaz...
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama