Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#541 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 8:20

S tim pomalym nacitanim nejsi sam - taky to u me trva strasne dlouho (xperia Neo)...
  • 0

#542 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 8:43

Adow napsal/a:
Chci se jen zeptat - od verze 2 se mi zdá, že je program o poznání pomalejší. Hlavně co se týká přístupů do databáze nebo zobrazení mapy..

Závažný důvod mě nenapadá, nic podstatného v přístupech k databázi se neměnilo, snad jen v mapě při zobrazení všech waypointů, tam jsou teď o dost složitější podmínky kvůli respektování filtrů na typ keše a tagy i u wpt.

A pak - nešlo by někam do nastavení dát zatržítko, jestli logy rovnou odesílat na web? Dřív tam ten dotaz nebyl - teď mám při stisku uložit a odeslat na web ještě dotaz...

To tam je - nastavení - logy
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#543 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 8:51

petulinka1 napsal/a:
S tim pomalym nacitanim nejsi sam - taky to u me trva strasne dlouho (xperia Neo)...

Ten samý problém. Pokud dám mapu, trvá načtění keší a wpt o poznání déle a často se ani nenačtou (nezobrazí)
Xperi Ray, ICS
  • 0

#544 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2012 - 13:11

LudekV napsal/a:
To tam je - nastavení - logy

Díky, už jsem to našel ;)
  • 0

#545 wert69

wert69

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2012 - 21:49

Aplikace super,zatím nezklamala ale taky se mi to zpomalilo,nejdříve jsem si myslel že to souvisí s výkonem mobilu ale když čtu reakce předemnou tak tim to asi nebude.Zkusil bych starší verzi 1.19,Dá se někde stáhnout?
  • 0

#546 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2012 - 15:58

Takze pratele,sousede a krajani :) Po aktualizaci se mi adrake take neuveritelne zpomalil. Rikal jsem si ze muj Samsung Galaxy Tab sice neni dvoujadro,ale i tak ma slusny vykon,takze to bude v databazi. Preci jen jsme na dovolenou nahrali krome cele CR i prujezd skrz Slovensko,Madarsko a komplet cele Srbsko,Bulharsko,Turecko a tak. Celkem pres 40k kesek. Po navratu jsem se vratil k mensi databazi ,pouze CR , a doufal ve zlepseni. Marne. Po vcetejsim keskovacim odpoledni,kdy adrake vicemene prestal reagovat, jsem zacal uvazovat o hardresetu. Nicmene jako prvni pokus probehla uplna odinstalace a zpetne nakopirovani zazalohovane databaze. A uspech se dostavil. Beha vyborne a rychle,jdu to testnout do terenu.
  • 0
Medvidek

#547 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2012 - 9:53

Zálohoval jsi i DB map, nebo jen keše?
  • 0

#548 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2012 - 10:56

Zalohoval jsem vsechno,ale jsa na pochodu (resp. vyjezdu na oslavu narozenin) a nechteje vynechat prilezitost odlovit neco malo v okoli :) ,nakopiroval jsem nazpet pouze databazi kesek. S mapami to zkusim asi dneska. Jeste premyslim,estli je kopirovat primo v masince ze zalohy nazpet,nebo radeji synchronizovat z PC. Asi bych to videl na PC.
  • 0
Medvidek

#549 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2012 - 22:15

Hmm, tak jsem zběžně zazálohoval, odinstaloval, smazal celej adresář Adrake na kartě.. Pak jsem znovu aplikaci naistaloval a vrátil jí DB kešek a DB mapy.cz. Zdá se mi to teď opravdu rychlejší - i pokus o import keše z webu dopadl podstatně rychleji (to ukládání) :D.. Edit: Tak načítání keší je lepší, ale pohyb v mapě je pořád zdechlej a zasekávající se.. Moje databáze mapy.cz má cca 48 MB.
  • 0

#550 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2012 - 6:21

Jak efektivně taháte mapy do A:Drake? V tom tak nějak furt plavu :-/ Pojďme mluvit o zdroji mapy.cz
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#551 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2012 - 6:24

Qnik napsal/a:
Jak efektivně taháte mapy do A:Drake? V tom tak nějak furt plavu :-/ Pojďme mluvit o zdroji mapy.cz

GeoKuk -> aDrakeSync -> telefon
nebo
GeoKuk -> pdmc -> telefon
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#552 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2012 - 7:25

Tak u mě zpomalení celého programu dělá databáze mapy. Po smazání této databáze a nahrání jen DB keší jela aplikace jak kdybych zmáčknul tlačítko turbo :D.. DB mapy jsem tedy nenahrával ze zálohy a začal odznovu. Načítání mapy z internetu bylo bleskové, prošmejdil jsem okolí a jsem opět na nějakých 40 MB u nového souboru DB mapy_cz. No a zpomalení programu se znovu vrací :(. No a pak jsem si všimnul, že jakmile vypnu data, tak se mi při pohybu v mapě mimo stažené kachle program zakousne (po chvilce hláška, jestli počkat nebo ukončit). Po ukončení a novém spuštění programu už se na mapu nedostanu vůbec (Omlouváme se, aplikace A:Drake byla neočekávaně ukončena... - a tak pořád dokola) a pomůže jen restart telefonu (nebo možná násilné ukončení nějakého procesu, nevím). Pak aplikace zase jede. V té mapě je nějakej šotek :o..
  • 0

#553 kulicka

kulicka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2012 - 0:34

Kdyz o tom mluvis,vypadalo to u mne podobne,jenze ja mel map celkem skoro 3GB Nicmene vyrazne zpomaleni nastalo az u brze 2.x Muj balik map sel bohuzel do kopru,takze uz ho neotestuju.
  • 0
Medvidek

#554 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2012 - 6:37

Já mám trošku jinej problém. Včera jsem z jistého důvodu přeinstaloval AD pak jsem tam kopnul pomocí ADS mapy, co jsem měl natahaný. Venku..přepnu se na mapu a černo. Si říkám co to jako je a když jsem začal pohybovat prstem po obrazovce tak mapy byly vidět. Když jsem ovšem pustil, zase zmizely. A prostě se jakože načítaly... Nevíte někdo? Dyk tam kurnik "jsou"
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#555 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2012 - 21:35

Qnik napsal/a:
Já mám trošku jinej problém. Včera jsem z jistého důvodu přeinstaloval AD pak jsem tam kopnul pomocí ADS mapy, co jsem měl natahaný. Venku..přepnu se na mapu a černo. Si říkám co to jako je a když jsem začal pohybovat prstem po obrazovce tak mapy byly vidět. Když jsem ovšem pustil, zase zmizely. A prostě se jakože načítaly...

Nevíte někdo? Dyk tam kurnik "jsou"

Předpokládám, že se bavíme o mapy.cz. Máš zapnuté turistické nebo cyklotrasy? Pokud ano, může být problém v tom, že jsou poškozené a nefunguje u nich průhlednost. Při tažení se nekreslí (aby zbytečně nezdržovaly) takže vidíš podklad, po puštění se vykreslí vše, takže pozadí zmizí. Zkus je vypnout.
  • 0

#556 DEXTER25

DEXTER25

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2012 - 21:58

Ahoj všem, nikde nemůžu najít manuál k tomuto programu a vůbec nevím co s ním mám dělat a GeoGet je něco podobného... prosím poradí mi někdo nebo mi sem aspoň šoupne odkaz na nějaký smysluplný návod v češtině? Díky mnohokrát...
  • 0

#557 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2012 - 5:59

DEXTER25 napsal/a:
Ahoj všem, nikde nemůžu najít manuál k tomuto programu a vůbec nevím co s ním mám dělat a GeoGet je něco podobného... prosím poradí mi někdo nebo mi sem aspoň šoupne odkaz na nějaký smysluplný návod v češtině? Díky mnohokrát...

Co třeba odkaz v mém podpisu (jeden je hned nad tvým příspěvkem) nebo v Google Play odkaz Navštívit web vývojáře nemluvě o prvním odkazu, který vrátí Google
http://www.adrake.cz

Ano, dokumentace je strohá, ale každý má možnost ji vylepšit...
  • 0

#558 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2012 - 9:13

Teď jsem zase pár dní lovil s drakem a musím říct, že pohoda. Nepadal, rychlost dobrá. Prvně jsem využil možnost fotografování přímo z draka, docela funkční, jen trochu krkolomné... a\ nešlo by někde nastavit možnost fotografovat klasicky bez toho uložit obrázek a zase znovu aktivovat fotoaparát? b\ problém nastal ve chvíli, kdy jsem ty fotky chtěl z draka dostat do počítače. Picasa ani další aplikace žádné fotky nenašly :( Až po dlouhém hledání v adresářích jsem našel jednotlivé soubory. Nedalo by se to nějak nastavit ještě žak, že by byl adresář "fotky" a do něj se ukládaly všechny obrázky s tím, že by měly v názvu kod keše/wm a dalo by se to snadněji zpracovat? Jinak supr fíčura.
  • 0

#559 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2012 - 10:44

sobikovi napsal/a:
a\ nešlo by někde nastavit možnost fotografovat klasicky bez toho uložit obrázek a zase znovu aktivovat fotoaparát?

Neberu to jako zásadní vlastnost, tudíž jsem použit jen základní intent na vyvolání foťáku, který dělá obrázky po jednom. Obávám se, že na nějaké zdokonalení nebude energie.

b\ problém nastal ve chvíli, kdy jsem ty fotky chtěl z draka dostat do počítače...

Vzhledem k orientaci na GeoGet se fotky ukládají jako přílohy ke keši, pokud si sesynchronizuješ složku attach, objeví se ti fotka v GG přímo u keše.
  • 0

#560 wert69

wert69

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2012 - 23:16

Ahoj,stáhl jsem si do adrake novou databázi z geogetu a když dám hledat tak mi to mimo jiné ukazuje už nalezené kešky,nesouhlasí ani počet nalezených.Filtr mám nastavený na nenalezené.V mapě při menším zoomu mám 2000 keší,mám ale nastaveno 500.Žeby byla špatná databáze?Díky
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama