jj, taky hledám cestu, jak si zobrazit keše podle mého filtru (de facto vše bez mysterek a multin) a pak k tomu jen vyluštěné keše s final.Merencin napsal/a:
Dotaz začátečníka: lze si nechat na mapě zobrazit jen vyluštěné finálky bez úvodních keší? Tedy, abych nemusel rozklikávat kešku, najít final waypoint a na ten se nechat navigovat? Třeba takové svatební cesta do Adru začíná v Praze na Kačerově a končí až v Ádru.
a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu
Publikováno 20 srpen 2012 - 12:14
Publikováno 20 srpen 2012 - 14:32
Aha, je možné, že jsem šteloval s filtrama a změnil referenční bod. Zkusím ověřit v terénu. Díky za radu.LudekV napsal/a:
Co máš ve filtru jako referenční bod? Aktuální verze má chybičku, pokud je ref. bod jiný než GPS, někdy blbne radar. Už to mám opravené, ale zatím je na nové verzi ještě spousta další práce a málo času.
Publikováno 22 srpen 2012 - 14:57
sobikovi napsal/a:
jj, taky hledám cestu, jak si zobrazit keše podle mého filtru (de facto vše bez mysterek a multin) a pak k tomu jen vyluštěné keše s final.Merencin napsal/a:
Dotaz začátečníka: lze si nechat na mapě zobrazit jen vyluštěné finálky bez úvodních keší? Tedy, abych nemusel rozklikávat kešku, najít final waypoint a na ten se nechat navigovat? Třeba takové svatební cesta do Adru začíná v Praze na Kačerově a končí až v Ádru.
Tady jsem se na to ptal - resp. na řešení zobrazení jen finalwpt
http://www.geocachin...t=&rowstart=105
pod tim je i odpověď :-)
Publikováno 22 srpen 2012 - 22:24
Publikováno 23 srpen 2012 - 0:25
Pontiac_CZ napsal/a:
Tak jsem přenosy přes FTP zdárně rozchodil - musel jsem ručně editovat c:\Program Files\GeoGet\data\script\aDrakeSync\aDrakeSync.ini v něm nastavit:
IniFile=adrake\aDrake.ini
ale dotazy mám:
1) první část cesty, tj. /mnt/sdcard se nachází "natvrdo" v aDrakeSync.lib.main.pas - proč to? v nastavení FTP serveru je doporučeno jako root mít právě /mnt/sdcard - tak jsem to původně měl. Pak by k dosažení žádaného souboru stačilo jít pouze na /adrake/aDrake.ini. No nic - změnil jsem root adresář FTP serveru na root adr. telefonu a budiž. Lepší než rýpat do aDrakeSync.lib.main.pas, aspoň teď před půlnocí.
2) bude možné dodělat i zpětnou synchronizaci - že např. waypoint vytvořený v aDrake se mi přenese do GG? Vyzkoušel jsem, ale zatím to nefunguje. Zdá se dle doby stahování, že db z telefonu se stáhne, ale dál nic (žádná chyba). Čas jsem nastavil dostatečně před přidáním waypointu.
Nazdar Kačere.
Mohl bys mě poradit s nastavením FTP? A asi jak pro blbca, protože se v tom rejpu půl dne a nemůžu synchronizaci furt rozchodit :-(
Hlavně program co v Nexusu používáš na FTP a podrobné nastavení.
Moc děkuji za jakoukoli pomoc.
Publikováno 23 srpen 2012 - 7:13
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 24 srpen 2012 - 12:56
<PocketDrake> <MapSource> <type>Google</type> <name>Open Street Map</name> <MapType mode="basic"> <name>Základní</name> <file>Moje úložiště/MSK.pdmap</file> <url>Moje úložiště/MSK.pdmap</url> <defaultZoom>14</defaultZoom> <minZoom>10</minZoom> <maxZoom>16</maxZoom> </MapType> </MapSource> </PocketDrake>
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 24 srpen 2012 - 14:49
Publikováno 24 srpen 2012 - 20:05
skurakai napsal/a:
Zkusil jsem to takto, ale mapy stále nefungují.
<PocketDrake> <MapSource> <type>Google</type> <name>Open Street Map</name> <MapType mode="basic"> <name>Základní</name> <file>Moje úložiště/MSK.pdmap</file> <url>Moje úložiště/MSK.pdmap</url> <defaultZoom>14</defaultZoom> <minZoom>10</minZoom> <maxZoom>16</maxZoom> </MapType> </MapSource> </PocketDrake>
Element <url> je nesmysl, tam má být URL odkud je možné stahovat mapové dlaždice, pokud nechceš stahovat nic, nech to prázdné.
Element <file> je taky divný, co to je "Moje úložiště"? To tam máš napsané nebo to má být proměnná, kterou jsi ve skutečnosti přepsal něčím jiným. Správně tam má být buď relativní cesta ze složky /sdcard/adrake (bez lomítka na začátku) nebo absolutní cesta (začíná lomítkem).
Měl bys vytvořit něco podobného jako příklad pro mapy z Locusu
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 25 srpen 2012 - 7:29
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 29 srpen 2012 - 12:16
Publikováno 29 srpen 2012 - 12:27
LudekV napsal/a:
Správně tam má být buď relativní cesta ze složky /sdcard/adrake (bez lomítka na začátku) nebo absolutní cesta (začíná lomítkem).
Luďku, funguje ta absolutní cesta i pro <type>MapyCz</type> ?
Protože já s tím zápasím - databáze pro mapy.cz se mi pro libovolné nastavení cesty pořád ukládá do složky maps v instalačním adresáři. Přitom pro <type>Google</type> mi to funguje.
Publikováno 29 srpen 2012 - 20:38
RenierX napsal/a:
Luďku, funguje ta absolutní cesta i pro <type>MapyCz</type> ?
Protože já s tím zápasím - databáze pro mapy.cz se mi pro libovolné nastavení cesty pořád ukládá do složky maps v instalačním adresáři. Přitom pro <type>Google</type> mi to funguje.
Měla by:
<MapSource> <type>MapyCz</type> <name>Mapy CZ</name> <file>/mnt/sdcard/mapy_cz.sqlite</file> <storage>database</storage> <MapType mode="basic"> ...
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Publikováno 29 srpen 2012 - 20:44
sobikovi napsal/a:
Nenašel jsem, že by se to tady řešilo... Pracuje nějak Drak s "Corrected Coordinates"? Jde mi o to, že v databázi mám kešku bez úpravy, ale pak se načítá přes Live a na webu už je zadaná Corrected Coordinates. Nemohl by v takovém případě Drak vytvořit final waypoint?
Nepracuje, asi by mohl, podívám se na to.
Publikováno 29 srpen 2012 - 20:59
Díky, asi by to bylo užitečný.LudekV napsal/a:
sobikovi napsal/a:
Nenašel jsem, že by se to tady řešilo... Pracuje nějak Drak s "Corrected Coordinates"? Jde mi o to, že v databázi mám kešku bez úpravy, ale pak se načítá přes Live a na webu už je zadaná Corrected Coordinates. Nemohl by v takovém případě Drak vytvořit final waypoint?
Nepracuje, asi by mohl, podívám se na to.
Publikováno 30 srpen 2012 - 7:12
LudekV napsal/a:
Měla by:
Hm, takhle to tu cestu skutečně respektuje. Jenže pokud cestu nadefinuju pro každý MapType mode zvlášť (turistická, základní, ortofoto), cestu to ignoruje. Přitom pro google mapy mi každý MapType mode zvlášť definovaný funguje. Navíc, když to mám podle tvého příkladu, nezobrazují se cyklistické a turistické trasy.
Edit: nevím, co se stalo, ale už mi to takhle zadanou cestu pro mapy.cz zase nebere, při přepnutí na mapu aD spadne. I předtím to bylo nějaké divné - hodně pomalé.
Publikováno 04 září 2012 - 21:27
Publikováno 14 září 2012 - 20:56
code.google.com/p/a-drake/downloads/detail?name=aDrake_3_00_beta2.apk
Předem díky za připomínky formou zápisu do issue listu.
Tato betaverze bude funkční do konce října 2012.
Publikováno 15 září 2012 - 0:29
Publikováno 15 září 2012 - 8:13
12 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů