Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#641 HubdaTeam

HubdaTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2012 - 11:42

LudekV napsal/a:
Zkus si při přípravě nastavit k plánovaným keším nějaký tag (třeba PT) a pak je můžeš vyfiltrovat podle kritérií "Nenalezená" a "Musí mít tag PT".
V seznamu ti bude nahoře svítit vždy nejbližší nenalezená plánovaná keš.

Na PT nechodím, ale stejný postup používám na běžných výletech, pokud mám předem naplánované, co chci hledat.

Automatický přechod na další dělat nebudu, přeskočit na ni ručně není zas tolik práce.

Díky za tip. Je pravda, že použití filtru tímto způsobem mě nenapadlo, nicméně to neodstraní to skákání po "Found it" do menu a zpět. ;)
Naštěstí Power Trail také nedělám tak často, takže to byl spíš námět na další funkci, než nutnost bez které by to nešlo. :)
  • 0

#642 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 04 October 2012 - 11:44

hanes03 napsal/a:
Chtěl jsem se zeptat zda jde nasměrovat ukládání mapových pokladu jinam než na sdcard. Mám Sony xperii tipo a ta má pojmenovanou SD kartu jako ext_card. Zkoušel jsem upravovat adrake.ini, ale soubor uložím a spustím aDrake a hodnoty se vrátí zpět na původní hodnotu.

Místo pro ukládání map lze nastavit v map-config.xml.
Soubor adrake.ini je z programu jen exportovaný a slouší pro GG plugin aDrakeSync.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#643 hanes03

hanes03

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 09 October 2012 - 8:44

LudekV napsal/a:
Místo pro ukládání map lze nastavit v map-config.xml.
Soubor adrake.ini je z programu jen exportovaný a slouší pro GG plugin aDrakeSync.

Děkuji funguje.
  • 0

#644 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 09 October 2012 - 14:53

a:drake momentálne skúšam takže jedna otázočka. geoget.imc som nakopíroval do adresára adrake.obrázky sa v listingu nezobrazujú, treba niekde ešte niečo nastaviť?
  • 0

#645 Malej_viktor

Malej_viktor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 09 October 2012 - 18:14

Balin50 napsal/a:
a:drake momentálne skúšam takže jedna otázočka.
geoget.imc som nakopíroval do adresára adrake.obrázky sa v listingu nezobrazujú, treba niekde ešte niečo nastaviť?

Já ho mám v adresáři s DB a funguje to. Mám ho se stejným názvem jako DB, tak možná ještě to.
  • 0

#646 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 09 October 2012 - 19:12

jato mám v adresári adrake, je tam cachedb3 tak ako ju tam exportoval skript. Tam som nahral cachedb.imc. pred tým som stiahol offline listing na skúšku cca 600 kešiek. ešte otázka: obrázky sa zobrazujú v listingu? pozrel som listing kešky ktorá spoiler má ale v listingu nie je zobrazený
  • 0

#647 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 09 October 2012 - 20:10

Docela by pomohlo, kdybys byl konkrétní. Kterou kešku? Pokud nejde o obrázek vložený v listingu, může být potíž v tom, že o něm a:Drake neví.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#648 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 7:09

GC2RV5Z GC3QRV7
  • 0

#649 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 7:20

Tyhle keše mají obrázek jen jako přílohu, pokud jsi je importoval z PocketQuery, tak tam nejsou a proto o nich GG a tím ani a:Drake neví. Informace o obrázcích se do databáze dostane třeba po aktualizaci přes Live API. Můžeš si to ověřit podle tagu gcimage, pokud u keše není, nebude ani obrázek.

• 0

#650 Poacher

Poacher

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 7:27

Tak jsem tu zas, a stejný problém. Už mi padá i verze z Google Play, vždy při přepnutí na navigaci ke kešce. A zhoršilo se to natolik, že s tím prakticky nejde hledat. Už mě i napadlo, že je to telefonem, jenže jiné aplikace (c:geo, Locus atd.) mi nepadají. A poslední beta mi prozměnu nejde nainstalovat, takže ji ani nemohu vyzkoušet. Nahlásí mi to Chyba analýzy: Při analýze balíčku došlo k chybě a dál mě to nepustí. Jo - telefon je Huawei Ideos X 1, Android verze 2.2.2.:(:(:(
  • 0

#651 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 8:10

takže ak dobre chápem mám 919 kešie, GG k nim stiahne 7695 obrázkov ale neuvidím ich pokial pri nich nie je tag gcimage. :(
  • 0

#652 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 8:42

Ahoj, můžete mi prosím poradit, v čem mám botu, že se mi nezobrazuje mapa vytvořená v MobACu z podkladů, které používá cykloatlas? Vytvořil jsme si ji do formátu Big Planet Tracks SQLLite. Vznikl soubor Custom CelaCR.sqlitedb. Ten jsem přejmenoval na Cyklo_CelaCR.pdmap a uložil na sd kartu jako E:\adrake\maps\cykloatlas\Cyklo_CelaCR.pdmap. V map-config.xml mám následující: </MapSource> <MapSource> <type>Google</type> <name>Cykloatlas</name> <MapType mode="basic"> <name>Základní</name> <file>cykloatlas</file> <url>http://services.tmap...}/{y}.png</url> <requestHeader>Referer: http://www.cykloserv.../requestHeader> <defaultZoom>14</defaultZoom> <minZoom>1</minZoom> <maxZoom>18</maxZoom> </MapType> </MapSource> Když v a:drake tuhle mapu v nastavení map vyberu, zobrazuje se mi místo mapy jen bílá plocha, chybu to nehází. Napadá mě jedině, že by mohla androidu vadit velikost souboru cca 2,5GB. Ale ve správci souborů (ASTRO) přímo na telefonu ten soubor vidím. Předem díky za vyjádření ... EDIT: A šly by případně pro áDraka nějak využít přímo ty stažené dlaždice ve formátu *.jdb? S parametrem storage = filesystem? Nenašel jsem kromě pár zmínek kompletní info, ze kterého bych to pochopil :-( Moje chyba.
  • 0

#653 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 10:02

RoKro napsal/a:
Ahoj,
můžete mi prosím poradit, v čem mám botu, že se mi nezobrazuje mapa vytvořená v MobACu z podkladů, které používá cykloatlas?

Velikost přes 2GB se Androidu zřejmě líbit nebude, osobně jsem to ale netestoval.
map-config.xml spíš takto
</MapSource>
    <MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Cykloatlas</name>
    <MapType mode="basic">
      <name>Základní</name>
      <file>cykloatlas/Cyklo_CelaCR.pdmap</file>
      <url></url>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
  </MapSource>

Snad jsem to trefil, píšu to z hlavy.
Určitě tam nedávej url, tyhle mapy stahovat nelze.

Uložení map je řešeno stejně jako v PocketDrake - http://pocketdrake.c...hp?id=mapa_tech
  • 0

#654 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 11:46

Díky za rychlou odezvu. Ta změna v map-config.xml nepomohla, takže to bude asi tou velikostí. Schválně to ještě oprubuju na nějaké malinké mapce stejného typu. Kachle vyzkuším, tuhle stránku jsem ještě neviděl, asi že jsem hledal jen aDrake a ne PocketDrake.
  • 0

#655 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 12:34

Ještě jsem tedy nějak nepochopil tu adresářovou strukturu pro samostatné soubory, MobAC hází všechna *.jdb do jednoho adresáře "db-.Czechoslovakia Topoů" bez nějakého rozlišování zoomu. A u malého výřezu mapy hodí všechny zoomy do jednoho *.jdb souboru :-( A z jiného soudku - dá se v GeoKuku nějak rozumně stáhnout trochu větší oblast ve velkém přiblížení? Jsem to nějak neobjevil. Nebo se fakt musí posuvat mapou do zblbnutí?
  • 0

#656 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 13:35

Na JDB zapomeň, pokud chceš dlaždice jako jednotlivé soubory použij v MobAC formát OSMTracker tile storage, opět odkážu na dokumentaci PocketDrake - http://pocketdrake.c...p?id=user:mobac

GeoKuk - menu Mapy - Postahovat dlaždice...
  • 0

#657 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 15:10

Hm, tak jsem nějakej neschopnej :-( Cykloatlas jsem nerozběhal ani s malým kouskem mapy. Zkusil jsme do tvého kusu xmlu přidat tag <storage>database</storage> - nepomohlo. Zkusil jsem v cestě ve <file> použít zpětné lomítko (u jiných zdrojů to tak je) - nepomohlo. Zkusil jsem měnit příponu mapového souboru (samozřejmě i v xmlu) na sqlite a zpět na pdmap - nepomohlo. Zkusil jsem ve file jen "cykloatlas" bez lomítka a názvu souboru a soubor jsem při tom měl s příponou sqlite (takhle to je u map z googlu nebo openstreet a běhá to tak) - nepomohlo. Obdobně jsem zkoušel všechny možné kreace i pro nějaké stažené mapy, např. "CR - ShoCart - 13.sqlitedb". Taky pořád jen bílá stránka. Zkrátka offline mapy mi nějak nechodí :-( ... online ano. ---- To stažení dlaždic v MobACu mi s tím formátem OSMTracker tile storage šlape, tak dík moc! GeoKuk jsem takhle zkoušel, to Postahovat dlaždice, ale nemám představu, jakou oblast to stahuje, zkusím prolézt dokumentaci.
  • 0

#658 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2166 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 17:40

Teď byla konečně chvilka na to pořádně kouknout, takže mapu připravíš podle sousedního návodu pro Locus (body 1 až 13), necháš příponu sqlitedb a do map-config.xml přidáš toto:
  <MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Cykloatlas</name>
    <storage>database</storage>
    <MapType mode="basic">
      <name>Cykloatlas</name>
      <file>cykloatlas/Cyklo_CelaCR</file>
      <url></url>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>3</minZoom>
      <maxZoom>16</maxZoom>
    </MapType>
  </MapSource>  

A je to, jen si případně si uprav rozsah zoomu atd.
  • 0

#659 RoKro

RoKro

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 162 příspěvků(y)

Publikováno 10 October 2012 - 19:05

Boží, už to fachá! Díky za rady a za trpělivost. On by asi fungoval i některý z těch mých předchozích pokusů, kdy jsem to takhle nastavené, jak je to ve vzoru, už měl. Ale chyba byla úplně někde jinde, koukal jsem se na mapu v moc malém přiblížení, v menším, než v jakém je v tom souboru, a tak se nic nezobrazovalo. Nějak mi nedošlo, že když se při neexistenci mapy zvětší nějaká menší, tak se při neexistenci menší mapy ta větší nezmenšuje (asi jsem to napsal složitě ...). Tak tohle už vypadá hodně dobře, chudák Trekbuddy bude asi v mém mobilu po letech nahrazen áDrakem.
  • 0

#660 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 11 October 2012 - 6:35

dobré ránko zobrazovanie obrázkov vyriešené. Podľa všetkého problém s ovládačom, cez kábel sa velký súbor bez úhony neprenesie takže momentálne riešenie je čítačka kariet. Akú veľkosť súboru zvláda drak? Momentálne mám cca 400MB. Pre všetky kešky, cca 12000, je výsledný súbor 3GB. Tel: HTC Desire.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama