Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#741 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2012 - 22:33

LudekV napsal/a:

Petman02 napsal/a:
Lze použít spoler plugin v GG pro nahrání spoileru do aDrake? Moc se v tom neorientuji, zda to lze použít, popř. jak?
http://geoget.ararat...:skript:spoiler

Ne, ten dělá něco jiného. Není ani důvod, stačí nakopírovat soubor geoget.imc do telefonu. Plugin aDrakeSync to (zatím) neumí.
To platí, pokud se hlavní databáze jmenuje geoget.db3. Pokud se jmenuje jinak, je potřeba upravit i název imc souboru.

Jestli jsem dobře pochopil, tak v souboru *.imc jsou pouze obrázky, na které jsou obrázky, které jsou zobrazovány obrázky přímo v listingu...
Přišlo mi, že jsem v dané databázi nenašel obrázky, na které byly odkazy pod listingem, v kterých obvykle bývají nápovědy (typu HINT atp.).

Takže použití *.imc souborů neřeší nápovědy :-( Alespoň jestli to dobře chápu...
  • 0

#742 hanes03

hanes03

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2012 - 9:53

Mám stejný problém. Google play mě hlásí, že moje zařízení není kompatibilní s telefonem. Mám Sony Xperii tipo, Android 4.0.4. Nechápu co google dělá. Děkuji za náhradní odkaz.
  • 0

#743 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2012 - 15:05

lusk665 napsal/a:

LudekV napsal/a:

Petman02 napsal/a:
Lze použít spoler plugin v GG pro nahrání spoileru do aDrake? Moc se v tom neorientuji, zda to lze použít, popř. jak?
http://geoget.ararat...:skript:spoiler

Ne, ten dělá něco jiného. Není ani důvod, stačí nakopírovat soubor geoget.imc do telefonu. Plugin aDrakeSync to (zatím) neumí.
To platí, pokud se hlavní databáze jmenuje geoget.db3. Pokud se jmenuje jinak, je potřeba upravit i název imc souboru.

Ale jak rozumne vybrat kese, kde jsou spoilery?

Existuje makro do GG na generování souborů se spoilery do Garmina. Je tam nastavení klíčových slov pro vyhledání spoilerů a docela to funguje.... Myslím, že by se s tím dalo pracovat.
  • 0

#744 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2012 - 15:08

Tak jsem přešel na ostrou verzi 3.0 a zatím snad OK. Škoda je, že pro přechod z beta verze byla nutné celková reinstalace a vše nastavovat znovu :( No už je hotovo. Doufám, že až si koupím Pro verzi, nebude to stejné...

Nevím, jestli se to tady už řešilo, ale mám dojem, že pokud zadám filtrování podle tagu (jednoho), tak je hledání šíleně pomalé :( Jedná se mi o vyhození keší na ignore listu.

Jedná se mi o hledání nad mapou. Pokud nemá omezení na tag, zobrazí keše v oblasti za 5-6s, s tagem je to za 130s! A to si myslím je hodně zásadní rozdíl. Když dám klasicky Hledat, tak je to v obou případech cca 19s.
  • 0

#745 Army666

Army666

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2012 - 18:40

dobrý den Chci se zeptat nešlo by nějak zakomponovat do logu přidání fotografie nebo obrázku z galerie??
  • 0

#746 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2012 - 19:29

Army666 napsal/a:
dobrý den Chci se zeptat nešlo by nějak zakomponovat do logu přidání fotografie nebo obrázku z galerie??

V principu ano, ale zatím se mi do toho nechce
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#747 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2012 - 9:06

dobré ránko nová verzia OK až na mapy. map-config mám nastavenie aj na mapy geokuk alev nastavení mám možnosť len open street map, google maps, mapsforge vector. z geokuku mám už dosť máp a rád by som ich rochodil. ešte otázka. ktoré vectorové mapy sú použiteľné?
  • 0

#748 Malej_viktor

Malej_viktor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2012 - 9:22

Balin50 napsal/a:
ktoré vectorové mapy sú použiteľné?

http://download.mapsforge.org/maps/
  • 0

#749 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2012 - 10:01

mám, nezobrazuje mapu
  • 0

#750 Balin50

Balin50

Balin50

• Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2012 - 10:23

sry, zobrazuje ale treba neskutočne dlho čakať kým načíta
  • 0

#751 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 19:26

Groundspeak po téměř 8 týdnech konečně schválil nové funkce, takže vychází a:Drake Plus, na Google Play se objeví co nevidět.

Upozornění: nastavení se z a:Drake do a:Drake Plus nepřenese, musíte si vše nastavit znova.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#752 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 20:38

LudekV napsal/a:
Groundspeak po téměř 8 týdnech konečně schválil nové funkce, takže vychází a:Drake Plus, na Google Play se objeví co nevidět.

Upozornění: nastavení se z a:Drake do a:Drake Plus nepřenese, musíte si vše nastavit znova.

A proč? To je v nich tak zásadní rozdíl? :(

Můžeš někde dát rozdíl mezi verzí free a Plus? Jsou to jen ty trekovatelné předměty? A co verze Plus na vyzkoušení, jestli to má fakt cenu?

Mohu odpověď na můj dotaz ohledně zbytečně dlouhého načítání při jednom tagu? Nedá se to nějak optimalizovat? Funkce tagu je tak skoro nepoužitelná :(
  • 0

#753 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 21:28

Taky by mě zajímal rozdíl mezi těmito verzemi. Práce s trekovatelnými předměty mi nepřijde rozhodující pro koupi programu, na který jsem už stejně přispíval dobrovolně. Spíš bych uvítal možnosti off-line použití map ze seznamu, které mám stažené pro off-line použití. Ještě jsem se nedozvěděl, zda jde nějak použít data, co mám na disku už stažená - uvítal bych to 100x více, než práci s TB a GC, když už nejdou použít on-line data.
  • 0

#754 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2012 - 21:56

Roman_Jaromer napsal/a:
Taky by mě zajímal rozdíl mezi těmito verzemi.
Práce s trekovatelnými předměty mi nepřijde rozhodující pro koupi programu, na který jsem už stejně přispíval dobrovolně.
Spíš bych uvítal možnosti off-line použití map ze seznamu, které mám stažené pro off-line použití. Ještě jsem se nedozvěděl, zda jde nějak použít data, co mám na disku už stažená - uvítal bych to 100x více, než práci s TB a GC, když už nejdou použít on-line data.

Fajnová by byla třeba i práce s přílohami, které mám v Geogetu u keší.
  • 0

#755 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2012 - 7:14

Rozdíl je pouze v podpoře trackables a to právě proto, že to je funkce celkem zbytná, kdo nechce platit, nemusí. Kdo už přispěl, může se mi soukromě ozvat a domluvíme se.
Verze na vyzkoušení je a:Drake, kromě trackables jsou stejné.
Nastavení se nepřenese proto, že standardní preference jsou vázané na aplikaci a psát nestandardní mechanismus považuji za ztrátu času.

Pokud jde o mapy.cz, všechny informace jsou zde: http://adrake.cz/dok...user:zdroje_map.
Znovu zopakuji - nemám chuť ani sílu dohadovat se se Seznamem a řešit jakékoli licenční spory, k poskytnutí map ochotní nebyli, to jsem se samozřejmě zeptal. Pokud máte mapy stažené, stačí v map-config.xml změnit typ z MapyCz na UTM33, ale on-line stahovat z mapy.cz už a:Drake nebude.

Pokud jde o vaše přání na další funkce, máte na ne právo a snad víte, kam je psát. Podle svých možností se je snažím plnit, ale zároveň si vyhrazuji právo věnovat svůj volný čas i jiným věcem, než jejich realizaci. Díky za pochopení.
  • 0

#756 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2012 - 11:33

LudekV napsal/a:
Pokud jde o mapy.cz, všechny informace jsou zde: http://adrake.cz/dok...user:zdroje_map.
Znovu zopakuji - nemám chuť ani sílu dohadovat se se Seznamem a řešit jakékoli licenční spory, k poskytnutí map ochotní nebyli, to jsem se samozřejmě zeptal. Pokud máte mapy stažené, stačí v map-config.xml změnit typ z MapyCz na UTM33, ale on-line stahovat z mapy.cz už a:Drake nebude.

Předem Luďku děkuji za moc pěkný program.
Za tu situaci s mapami samozřejmě nemůžeš, pokud seznam chce rýžovat na těch pár uživatelích...

Bohužel postup tebou zmiňovaný mi nefunguje (mám tedy ještě stále beta verzi). Zkusil jsem základní nastavenou mapu + skoro všechny zvolené mapy najednou, jen základní nastavenou mapu + mapy.cz, základní mapu + google - a nic... Nastanou 2 situace - buď se a: Drake tváří, jako že je vše při starém (otevře mi základní nastavenou mapu s A: Drake + vektorovou mapu, kterou jsem si zvolil), nebo dokonce mi nedovolí ani v nastavení nastavit žádnou mapu (i když cesta u vektorové mapy nastavit jde) a při spuštění mapy aplikace úplně spadne...
Proto jsem se ptal, jak postupovat, protože jestli jsem dobře četl, tak postup uvedený v dokumentaci nefunguje nejen mě... :-( Ale třeba to je jen chyba mezi židlí a klávesnicí...
  • 0

#757 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2012 - 12:43

Jsem ti psal Romane, že ti napíšu:-)

Inu tedy.
-Jako první si smaž z Adrake/maps/mapy_cz.sqlitedb
-já smazal i map-config.xml.bak (nebo jak ten soubor je)
-edituj map-config.xml
<MapSource>
    <type>UTM33</type>
    <name>Mapy UTM33</name>
    <file>mapy_cz</file>
    <storage>database</storage>
    <MapType mode="basic">
      <name language="cs">Turistická</name>
      <name>Hiking</name>
      <file>turist</file>
      <url></url>
      <defaultZoom>12</defaultZoom>
      <minZoom>3</minZoom>
      <maxAvailZoom>16</maxAvailZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
    <MapType mode="overlay">
      <name language="cs">Turistické trasy</name>
      <name>Hiking trails</name>
      <file>ttur</file>
      <url></url>
      <minZoom>3</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
    <MapType mode="overlay">
      <name language="cs">Cyklotrasy</name>
      <name>Bike trails</name>
      <file>tcyklo</file>
      <url></url>
      <minZoom>3</minZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
  </MapSource>

pozor, tady je oproti původnímu kódu z wiki změna ještě míto <file>mapy</file> -> <file>mapy_cz</file>

- pusť GG
- pusť ADS
- spust sluzbu nahrávání map (maps)
- radši znovu zvol cestu k adrake.ini
- udělej refresh
- měl by se ti refreshnout list map, něco ubýt a hlavně přibýt Mapy UTM33
- postupuj dál jako když jsi nahrával dřív mapy z geokuk
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#758 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2012 - 13:38

Qnik napsal/a:
pozor, tady je oproti původnímu kódu z wiki změna ještě míto <file>mapy</file> -> <file>mapy_cz</file>

Na wiki opraveno
  • 0

#759 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2012 - 14:52

Mnohokráte díky... Asi jsem zjistil, čím byly neúspěšné mé předešlé pokusy. Po vyskočení z A: Drake jsem nahrál konfigurační soubor, ale A: Drake asi dále stále běžel, protože když jsem ho spustil znovu, byl na starém nastavení... Až po instalaci nového A: Drake, kdy mi to opět po zkopírování nešlo a zobrazovalo jen původní mapy jsem si uvědomil, že by to mohlo být tím, že se aplikace pořádně neukončí a tím pádem stále běží se starým nastavením... Jen si teď už nevyzkouším tu práci s trackovatelnými předměty, když už jsem to neudělal v té beta-verzi :-). Takže poučení pro ostatní - pozor, jestli jste skutečně vypnuli a: Drake, pokud si hrajete s konfiguračními soubory :-)
  • 0

#760 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2012 - 15:10

To může být, map-config se načte na začátku, pokud ho pak změníš, musí se a:Drake natvrdo ukončit ve správci aplikací, aby si ho načetl znova. Za normálních okolností není důvod číst konfiguraci pořád dokola.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama