není, na SII s android 4 vidím oba disky jako písmena a funguje toRozic napsal/a:
Četl jsem, že toto je celkový problém od androidu verze 4.0 a výš. Otázka tedy zní, jak toto obejít a DB si i přesto do telefonu poslat.
a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu
Publikováno 08 duben 2013 - 14:56
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 08 duben 2013 - 15:13
Rozic napsal/a:
Četl jsem, že toto je celkový problém od androidu verze 4.0 a výš.
Blbost. Mam doma dva - Sony Xperia Tipo s 4.0.4 (jde prepnout do MSC rezimu v nastaveni) a HTC Desire C s 4.0.3 (kde je MSC od panaboha).
Publikováno 08 duben 2013 - 15:47
Publikováno 08 duben 2013 - 16:05
Publikováno 08 duben 2013 - 16:14
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
Publikováno 09 duben 2013 - 7:03
V režimu velkokapacitního úložiště (MSC) je podporována pouze karta SD. Interní úložiště není v tomto režimu k dispozici. Chcete pokračovat?
Osobně jsem to vyřešil manuální úpravou adrake.ini s úpravou na absolutní cesty (podle připojeného písmene např. A: ), překopírováním databáze a:drake na SD kartu. V synchronizačním pluginu načtu editovaný adrake.ini a spustím proces.
V a:drake v nastavení umístění databáze stačí nasměrovat na tu na kartě.
skurakai
Publikováno 09 duben 2013 - 8:19
Publikováno 09 duben 2013 - 8:27
http://developer.and...s/help/adb.html
Sám používám pro zkopírování GG DB do telefonu toto:
c:\Data\Dropbox\DataMix\GalaxyS3\ADB\bin\adb.exe push c:\Data\Dropbox\Geocaching\GeoGet\data\geoget.db3 /storage/sdcard0/adrake/cachedb.db3
Cesty mám ovšem napsané natvrdo pro sebe.
Publikováno 09 duben 2013 - 8:43
Publikováno 09 duben 2013 - 9:08
RenierX napsal/a:
Určitě se dá komunikovat přes ADB příkazy
http://developer.and...s/help/adb.html
Vyžaduje to ovšem rootnutý telefon.
Oprava: pro příkaz push by root neměl být potřeba (vyzkoušené to nemám).
Publikováno 09 duben 2013 - 10:34
LudekV napsal/a:
Nebo si můžeš to téma stáhnout z adrake.cz, kde už je to upravené.Sedek napsal/a:
ToRo61 napsal/a:
... tak se mi nenabízí žádný XML, ...
a:Drake to najde jen v případě, že jméno xml souboru končí .map, soubor tedy vypadá takhle: nazevsouboru.map.xml. Pak to uvidí, ale není to jediný problém, v a:Drake ten soubor nebude fungovat. Když ale v nějakém editoru (nejlépe notepad) v xml souboru změníš:
renderTheme.xsd" version="1" na version="2"
všechny cesty k souborům file:\patterns --> file:patterns
všechny cesty k souborům file:\symbols --> file:symbols
všechny parametry circle r= --> circle radius=
tak to pojede
Dal jsem ke stažení soubor osmarender_gccz2.zip se zmíněnými úpravami, pokud to někdo vyzkouší budu rád.
https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.
Publikováno 09 duben 2013 - 12:20
Speirs napsal/a:
Dal jsem ke stažení soubor osmarender_gccz2.zip se zmíněnými úpravami, pokud to někdo vyzkouší budu rád.
Zkusil jsem to, ale ještě tam chybí úpravit cesty k obrázkům, tzn odstranit lomitko za dvojtečkou:
file:/patterns/--> file:patterns/
a file:/symbols --> file:symbols/
Pak by to mělo být OK.
Publikováno 09 duben 2013 - 13:09
Rozic napsal/a:
A právě na Samsungu S3 mini s androidem Jelly Bean je možnost připojení jen PTP (Fotoaparát) a nebo MTP (mediální zařízení). A právě přes MTP se zdá, že je problém..... :|
Mam Samsung SII s Android 4.1.2 a jde to (slo to i se starsimi verzemi Androidu)
U SII je treba zvolit v menu: Nastaveni/Dalsi nastaveni/Nastroje USB
Pak pripojit kabel
Pak zmacknout "Pripojit pamet k pocitaci"
Vybleje to jeste asi 2-3 dotazy (na vse OK) a jede to:)
Podezrivam Samsung, ze tenhle opruz je jeho dilo, kazdopadne to ale funguje...
Mozna jsou i jine kratsi zpusoby, ale na ty jsme zatim nekap...
Publikováno 09 duben 2013 - 20:15
Sedek napsal/a:
Speirs napsal/a:
Zkusil jsem to, ale ještě tam chybí úpravit cesty k obrázkům, tzn odstranit lomitko za dvojtečkou:
file:/patterns/--> file:patterns/
a file:/symbols --> file:symbols/
Pak by to mělo být OK.
Díky, kdybych se v tom ještě nehrabal, bylo by to dobré.
https://osm.paws.cz -- Offline vektorová mapa.
Publikováno 09 duben 2013 - 21:06
Speirs napsal/a:
Díky, kdybych se v tom ještě nehrabal, bylo by to dobré.
Není zač, naopak já děkuji, alespoň můžu stáhnout nové téma pro aDrake do mobilu přímo, aniž bych to musel předtím v PC upravit .
Každopádně jsem to teď vyzkoušel a nyní už funguje bez problémů. Takže ještě jednou dík!
Publikováno 16 duben 2013 - 20:10
Databázi tam mám v adresáři /adrake/ na přídavné SD kartě, která je nyní (změna proti staré verzi /mnt/sdcard/external_sd/) připojená jako /storage/extSdCard/
Chybové hlášky podle příkladu:
16.04.2013 18:02:37 - kopíruji: G:\\storage\extSdCard\adrake\adrake.ini -->> C:\Users\drvota\AppData\Roaming\GeoGet\script\aDrakeSync\Data\aDrake.ini 16.04.2013 18:02:37 # Chyba: Přenos souboru selhal!, , G:\\storage\extSdCard\adrake\adrake.ini, -->>, C:\Users\drvota\AppData\Roaming\GeoGet\script\aDrakeSync\Data\aDrake.ini 16.04.2013 18:02:53 - kopíruji: G:\\storage\extSdCard\adrake\map-config.xml -->> C:\Users\drvota\AppData\Roaming\GeoGet\script\aDrakeSync\Data\map-config.xml 16.04.2013 18:02:53 # Chyba: Přenos souboru selhal!, , G:\\storage\extSdCard\adrake\map-config.xml, -->>, C:\Users\drvota\AppData\Roaming\GeoGet\script\aDrakeSync\Data\map-config.xmlPo jistém zkoumání a hrabání ve zdrojáku pluginu jsem odhalil příčinu.
Problém je v tom, že při čtení INI souborů se v modulu aDrakeSync.lib.main.pas po načtení jmen souborů tyto převedou do malých písmen (účel této operace nechápu, nejspíš pozůstatek windows éry), což ale udělá z cesty maglajz. Příklad kódu:
{Nacteni nastaveni z aDrake.ini}
procedure ReadADini(All: Boolean; Online: Boolean);
...
AD_dbFile := LowerCase(Ini.ReadString('Options', 'DbFile', '')); // ('/mnt/sdcard/adrake/db.db3')
Ono by to fungovalo, kdyby se v cestě nevyskytovala velká písmena - jenže nová verze je tam standardně má u připojené SD karty. A ta kolize pak nastává při zadání cesty ve formuláři (nastavení) do objektu SetForm_ed_SD_RootPath.Text v modulu aDrakeSync.lib.ini.pas
{Nacte parametry z okna SetForm} procedure ReadIniSetForm(Name: String); ... SetForm_ed_SD_RootPath .Text := ReadString (Name, 'SD_RootPath' ,'/mnt/sdcard/');Tady se totiž pro změnu z důvodu neznámého na malá písmena nepřevádí.
A chyba pak nastává v modulu aDrakeSync.lib.pas, kde se má odstranit z cesty k souborům a adresářům ten mounting point. A on se neodstraní, protože zadání do formuláře je case sensitive, a řetězce se prostě neshodují, tudíž je nenajde.
{Konvertuje Android cestu na cestu pouzitelnou v externim disku} function ToCardPath(FileName: String): String; begin Result := CardPath + ReplaceString(FileName,SetForm_ed_SD_RootPath.Text,''); // nahradi cestu k Android SD karte
Takže workaround: do formuláře se v nastavení zadá cesta ke kartě už lowercase - malými písmeny. A pak to funguje.
Nicméně by to chtělo, aby nějaký tvůrce pluginu, který se v něm vyzná, udělal opravdovou a systémovou opravu - nerad bych se v tom hrabal neznaje souvislosti, aby se to nevyvrbilo zase někde jinde.
(code.google nějak nefunguje, tak to píšu sem, snad si toho někdo z autorů všimne)
Díky :-)
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 21 duben 2013 - 12:40
prosím o radu, nezobrazují se mi v a:Drake mapy. Stáhl jsem si czech_republic.map z http://osm.paws.cz/, czech_republic_mtb_2.map.xml z adrake.cz. Cestu k mapě i tématu nastavil v a:Drake. Ale když teď v a:Drake otevřu mapu, vidím jen plno zelených teček na světle-šedém podkladu - žádná mapa...
Publikováno 23 duben 2013 - 13:16
Jde o stejný problém, jaký má c:geo.
Bylo by tedy možné:
- přidat do nastavení úroveň zoomu, od které se v mapě nemají zobrazovat kešky, nebo
- přidat do nastavení maximální počet zobrazených kešek v mapě najednou?
Moc díky :-)
Publikováno 23 duben 2013 - 13:34
a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace
Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů