Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#241 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 duben 2012 - 19:21

Pontiac_CZ napsal/a:
Je to nějaká dočasná záležitost, že záložky "Cache type" a "Wpt type" ve vyhledávání jsou prázdné? Pouze v "Cache type" se úplně dole stydlivě krčí položka "Other caches". :)

Tak to rozhodně není záměr, ale nějaká "vychytávka" ICS. Podívám se, co s tím.

EDIT: No jo, ICS už ty ikonky umí nativně a pere se to s dodělávkou pro starší verze, v příští verzi aD bude opraveno, dík za upozornění)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#242 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2012 - 19:12

Po delší pauze vyšla aktualizace 1.09
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#243 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2012 - 19:17

Díky:-) každá nová verze potěší:-)
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#244 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2012 - 19:53

Pontiac_CZ napsal/a:

1) první část cesty, tj. /mnt/sdcard se nachází "natvrdo" v aDrakeSync.lib.main.pas -
- z lenosti, me to tak vyhovuje, protoze mam tak pristupny i root telefonu s jednim FTP. Jinak muj FTP server v telefonu ma zaskrtavatko zda zverejnit celou cestu, coz je druha moznost, pokud chces mit nasdilenou jenom SD kartu.

2) bude možné dodělat i zpětnou synchronizaci -
- to tam samozrejme je, ale zrejme je problem v tom, ze u WP je zaskrtnuto neaktualizovat pri importu a pak se WP neprepise. U me to alespon bylo tim a zatim sem to vic netrapil, budu se na to muset podivat a proniknout do problemu tohoto zaskrtavatka.

• 0

LG G3 + a:Drake

#245 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2012 - 20:41

Subi: tak nevím, co jsem dělal blbě - ale teď jsem si na své keši v aDrake vytvořil waypoint, "Do not overwrite on import / neaktualizovat při importu" jsem NECHAL zaškrtnuté (zkrátka výchozi stav, tak to bývalo i u PD, jestli se nepletu) a waypoint se mi přenesl. Zkusil jsem úpravu jiného, stále zaškrtnutý zákaz importu - opět se při synchronizaci přenesl. :o Tak nevím - omlouvám se za matení.
  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#246 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2012 - 20:45

Jo, ale tedy jednu věc mám: týká se logů. Dnes jsem ulovil dvě tradičky. U obou jsem si v aDrake zapsal log - neodeslal jsem na web, pouze jsem ho uložil. Dělám to především kvůli datumu a času logu. Je to u obou, ověřoval jsem před chvílí. Čas nálezu se ovšem přenesl jen u jedné - GC32YGK. U té druhé GC3EYRT se to nepřeneslo... EDIT: nechávám si po synchronizaci databázi aDrake v PC. Tak jsem si teď na ni v Geogetu přepnul a našel si GC3EYRT - datum a čas nálezu se zde zobrazuje (15.4.2012 17:40). Tak si myslím, že tady dochází k nějaké výjimce.
  • 0

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#247 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2012 - 20:51

Díky moc, Luďku - záložky cache type a wpt type už jsou plné. :)
  • 0

#248 profa1

profa1

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2012 - 22:59

Mám problém s verzí 1.09, jak dám zobrazit mapu, tak to spadne, jak s novým ini souborem, tak i se starým. :(:(
  • 0

#249 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 6:18

Jestli je to chybové hlášení, co mi přišlo, od tebe, večer se na to podívám.
  • 0

#250 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 7:55

Pontiac_CZ napsal/a:
Subi: tak nevím, co jsem dělal blbě - ale teď jsem si na své keši v aDrake vytvořil waypoint, "Do not overwrite on import...

Nějaký zádrhel tam určitě kolem toho bude. Když si vytvoříš WP v a:D, tak v databázi GG ještě není a při importu se normálně doimportuje. Podle mě je důležité zaškrtávátko v databázi GG, protože do té se importuje. Jak je tento příznak nastaven v databázi a:D je v okamžiku importu do GG asi jedno.
  • 0

#251 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 8:00

Subi napsal/a:

Pontiac_CZ napsal/a:
Subi: tak nevím, co jsem dělal blbě - ale teď jsem si na své keši v aDrake vytvořil waypoint, "Do not overwrite on import...

Nějaký zádrhel tam určitě kolem toho bude. Když si vytvoříš WP v a:D, tak v databázi GG ještě není a při importu se normálně doimportuje. Podle mě je důležité zaškrtávátko v databázi GG, protože do té se importuje. Jak je tento příznak nastaven v databázi a:D je v okamžiku importu do GG asi jedno.

Souhlas, to zaškrtávátko má význam při importu DO aplikace. Jak to vypadalo ve zdrojové databázi je jedno.
  • 0

#252 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 8:02

profa1 napsal/a:
Mám problém s verzí 1.09, jak dám zobrazit mapu, tak to spadne, jak s novým ini souborem, tak i se starým. :(:(

taky mi to dela :(
  • 0

#253 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 8:16

Pontiac_CZ napsal/a:
Jo, ale tedy jednu věc mám: týká se logů.
Dnes jsem ulovil dvě tradičky. U obou jsem si v aDrake zapsal log - neodeslal jsem na web, pouze jsem ho uložil. Dělám to především kvůli datumu a času logu. Je to u obou, ověřoval jsem před chvílí.
Čas nálezu se ovšem přenesl jen u jedné -...

Import probíhá tak, že se nejprve vyexportují změněné keše od určitého datumu do GPX a pak se využívá standardní funkce importu GPX do databáze GG.

Zobrazily se ti obě ty keše po ukončení importu ve výsledcích importu?
Mrkni do souboru "GeoList_Upd.ggt", který obsahuje seznam aktualizovaných keší, v adresáři Data skriptu.

Případně pak i do "Geo_Upd.gpx" který se pak importuje. Myslím, že je to tento tag:
<gpxg:Found>2012-04-12T11:15:00.000</gpxg:Found>

Můžeš ho zkusit naimportovat i ručně, co to udělá.

Pokud si zatím další import nedělal, pak tyto soubory ještě nebudou přepsaný a bylo by z nich třeba něco vidět.
  • 0

#254 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 15:59

petulinka1 napsal/a:

profa1 napsal/a:

taky mi to dela :(

Chyba nalezena. Pokud je známá poloha, ani stávající verze by s mapou neměla mít problém, nicméně bez polohy to spadne. Zkuste prosím opravu a dejte mi vědět. Díky

http://code.google.c...Drake_1_10a.apk
  • 0

#255 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 19:20

Pokud si zatím další import nedělal, pak tyto soubory ještě nebudou přepsaný a bylo by z nich třeba něco vidět.

Zatím jsem opravdu další import nedělal - čekal jsem, co ty na to. Takže k věci:

Ve výsledcích importu se zobrazila pouze ta jedna (plus tedy ještě jedna moje vlastní keš, na které jsem si testoval přidání waypointu, ale ta je mimo náš zájem, budu ji nadále ignorovat).

"GeoList_Upd.ggt": je tam jen GC32YGK (tedy ta, u které se nález v pořádku přenesl).

"Geo_Upd.gpx": tag s nálezem je tam jen jeden: <gpxg:Found>2012-04-15T19:20:00.000</gpxg:Found> - což opět odpovídá GC32YGK

No - tak jsem opět v Geogetu otevřel databázi aDrake a vyexportoval pouze tu nešťastnou GC3EYRT do GPX. V něm nalézám:
<gpxg:Found>2012-04-15T17:40:00.000</gpxg:Found>
což je skutečně čas, který jsem tam tehdy na té vlakové zastávce :) zadával.

Ale nechápu v tom případě, proč import v aDrakeSync, který je nastaven na 15.4.2012 16:13 (do toho jsem nerýpal, to se nastavilo automaticky při posledním exportu, že) tuto keš neimportuje.
  • 0

#256 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 19:47

Mě teda po přepnutí na mapu nepadala ani jedna verze (1,8,1,9) A import nalezené multiny a vyplněným final waypointem do GG taky proběhl v pořádku. Mám Galaxy Nexus a synchronizoval jsem přes FTP.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#257 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 20:47

Pontiac_CZ napsal/a:
.....
Ale nechápu v tom případě, proč import v aDrakeSync, který je nastaven na 15.4.2012 16:13 (do toho jsem nerýpal, to se nastavilo automaticky při posledním exportu, že) tuto keš neimportuje.

Do gpx se exportují keše ne podle čsové značky nálezu, ale podle časové značky aktualizace keše. V databázi je to konkrétně sloupec dtupdate2, ale v GG ho nějak nemůžu zobrazit, resp. zobrazuje se mi v seznamu pouze datum aktualizace, ale ne čas. Čili pokud by z nějakého důvodu byla tato časová značka starší než si měl nastaveno v ADS, pak se import zachoval správně. Je ale divný, že by časová značka aktualizace byla starší než značka nálezu. Jedině, že bys ji nastavil ručně trochu dopředu.
  • 0

#258 profa1

profa1

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2012 - 22:15

Tak jsem nainstaloval opravu v.10a a vypadá to v pořádku, mapa okamžitě naběhla. Zítra to pořádně otestuji. Zatím to vypadá, že mapa i cache nabíhají podstatně rychleji, než u staré verze Luďku díky za promtní opravu. :)
  • 0

#259 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 20:41

Subi napsal/a:
V databázi je to konkrétně sloupec dtupdate2, ale v GG ho nějak nemůžu zobrazit, resp. zobrazuje se mi v seznamu pouze datum aktualizace, ale ne čas.

Halumo, jak je možné zobrazit čas?

Jinak já si to jdu nastavit ručně. Je možné, že k chybičce došlo i v aDrake a ten nenastavil čas změny té keše.
  • 0

#260 Subi

Subi

Šubi

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2012 - 20:50

Do databáze můžeš mrknout nějakou prohlížečkou, dobrý je třeba plugin "SQLite Manager" ve FireFoxu.
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama