Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#321 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2012 - 13:58

Vydal jsem se lovit s Drakem pár vyluštěných mysterek a narazil jsem na menší problém resp. nepříjemnost. Při navigaci na final waypoint vše tak nějak probíhá OK, ale při nějaké změně (podívat se na listing, do mapy atd.) se změní popiska ne na final waypoint, ale hlavní bod a je to hrozně matoucí. Mám dojem, že i jednou došlo k tomu, že jsem na mapě vybral final waypoint, dal navigovat a ocitl se na výchozích souřadnicích (na štěstí nedaleko).
  • 0

#322 MiBji

MiBji

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2012 - 21:46

sobikovi napsal/a:
Vydal jsem se lovit s Drakem pár vyluštěných mysterek a narazil jsem na menší problém resp. nepříjemnost. Při navigaci na final waypoint vše tak nějak probíhá OK, ale při nějaké změně (podívat se na listing, do mapy atd.) se změní popiska ne na final waypoint, ale hlavní bod a je to hrozně matoucí. Mám dojem, že i jednou došlo k tomu, že jsem na mapě vybral final waypoint, dal navigovat a ocitl se na výchozích souřadnicích (na štěstí nedaleko).

Na to jsem narazil taky, ve verzi 1.11. Uvidíme, jak je to v nejnovější..
  • 0

#323 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2012 - 21:58

sobikovi napsal/a:

Hlásím podobný problém. Kliknu si na jiný waypoint a ten se mi nepřepne. Stále mi zůstáva navolený ten první. Jako by nešel změnit. Až když "vyjedu" s keše, zvolím jinou a pak se vrátím k té původní, již navolím waypoint který potřebuji. Ale pak zase nejde zvolit jíný. Teda zvolit jde, ale nepřepne se na něj.
  • 0

#324 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 8:37

Pánové, to bude chtít pořádně popsat. Co si mám představit pod větou "Kliknu si na jiný waypoint"?
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#325 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 8:46

Mám keš s více waypointy. Naviguji se na jeden, chci si zvolit další, označím ho, v menu dám navigovat a on se mi otevře ten první (který jsem měl zvolený před tím) Tak se opět přepnu na seznam waypointů, dám opět zvolit bod, který chci, v menu dám opět navigovat a on se mi neotevře (nezvolí) a otevře (zvolí se) ten původní waypoint. Prostě se mi ty waypointy nepřepnou na jiný. Až když vyjedu z keše na jinou, pak se vrátim a už si ve waipointech zvolím požadovaný bod, teď už se mi otevře (zvolí). Stačí to takto?

edit: Tak jsem to preventivně vyzkoušel. Pokud dám při zvolení jiného bodu navigovat, k přepnutí na ten zvolený bod nedojde. Ale pokud dám bod upravit, tak ten bod se zvolí (přepně).
  • 0

#326 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 9:11

Aha, už ti rozumím
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#327 longmatys

longmatys

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 13:53

Maxinoha napsal/a:
Aby to nevypadalo že jen kritizuji, musím pochválit přehledné nahlížení do mapy s keškami při plánování trasy. Kam se na to hrabe gc.com se svojí mapou :D

Co to je za pěkné mapové podklady? Předpokládám, že je to vyrobené podle návodu, ale co jsi použil za zdroj?Ď.:o
  • 0
Samsung Galaxy Nexus / a:drake / geoget

#328 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 14:13

longmatys napsal/a:

Maxinoha napsal/a:
Aby to nevypadalo že jen kritizuji, musím pochválit přehledné nahlížení do mapy s keškami při plánování trasy. Kam se na to hrabe gc.com se svojí mapou :D

Co to je za pěkné mapové podklady? Předpokládám, že je to vyrobené podle návodu, ale co jsi použil za zdroj?Ď.:o

mapy.cz
  • 0

#329 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 20:44

Petman02 napsal/a:
Mám keš s více waypointy. Naviguji se na jeden, chci si zvolit další, označím ho, v menu dám navigovat a on se mi otevře ten první (který jsem měl zvolený před tím) Tak se opět přepnu na seznam waypointů, dám opět zvolit bod, který chci, v menu dám opět navigovat a on se mi neotevře (nezvolí) a otevře (zvolí se) ten původní waypoint. Prostě se mi ty waypointy nepřepnou na jiný. Až když vyjedu z keše na jinou, pak se vrátim a už si ve waipointech zvolím požadovaný bod, teď už se mi otevře (zvolí). Stačí to takto?

edit: Tak jsem to preventivně vyzkoušel. Pokud dám při zvolení jiného bodu navigovat, k přepnutí na ten zvolený bod nedojde. Ale pokud dám bod upravit, tak ten bod se zvolí (přepně).

Tak aby to nebylo tak jednoduchý, testoval jsem dál. Nakonec jsem zjistil, že při tom navolení jiného waypointu se sice neukáže název toho nového, ale naviguje to k tomu nově zvolenému. Ale stále to ukazuje název toho původního bodu. Až když opustím keš a pak ji znova navolím, ukazuje se název posledně navoleného bodu správně.
  • 0

#330 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 20:45

Netrap se a aktualizuj
  • 0

#331 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 20:53

Připravoval jsem si doma multinu v GeoGetu pro odlov s a: Drake na mobilu. Do poznámky napsal proměnné a další potřebné údaje pro luštění šifry. Př.:
<!
A=1
B=2
C=3
!>

1=k
2=o
3=d
4=
Čekal jsem, že v mobilu budu mít v poznámce údaje na šifru a v proměnných hodnoty pro vzorce. Zůstaly jen hodnoty pro vzorec. :-(
V dokumentaci jsem správný zápis nenašel.
Kde je chyba? Špatně jsem to zadal nebo to a: Drake neumí? Může být zapsána vlastní poznámka i hodnoty do vzorců a jak to správně zapsat? Teď nemám možnost sám testovat. Děkuji.
  • 0

#332 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 20:55

LudekV napsal/a:
Netrap se a aktualizuj

Super, už to funguje OK. Díky.
  • 0

#333 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 20:57

L@Troj napsal/a:
Připravoval jsem si doma multinu v GeoGetu pro odlov s a: Drake na mobilu. Do poznámky napsal proměnné a další potřebné údaje pro luštění šifry...

Proměnné a vzorce dávej na konec, co je za nimi už a:Drake neřeší (lenost)
Pokud si nejsi jistý, zapiš pár hodnot v a:Drake a podívej se, jak to bude vypadat v GG.
  • 0

#334 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 12 květen 2012 - 14:53

Snažil jsem se přenést souřadnice z Draka do autonavigace Be on Road a padlo to na chybě. Netušíš co s tím?
  • 0

#335 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2012 - 7:18

O víkendu jsem lovil opět kešky a využíval jsem opět řešitele. Kupodivu jsem poprvé narazil na kešku, kde kulaté závorky byly v normální funkci (ne oddělovače čísel). Měl jsem vzorec: N 50°31.4*(A+G)*(F-G)+E E 016°03.(F+G)*(B+D) a proměnné (změněny, aby někdo nezkoušel BF :-) ) ABC:649 D:5 EFG:123 Protože kulaté závorky by měly ve výpočtu být, dal jsem rovnou vypočítat, ovšem v políčku Výsledek se mi zobrazilo: N 50°31.4*(6+3)*(2-3)+1 E 016°03.(2+3)*(4+5) ovšem konečný výsledek se mi nezobrazí... Pokud dám předem normalizovat vzorce, nahradí se mi oblé závorky hranatými a vypočtou se tyto oblé závorky, ale stejně se nevypočítá celá rovnice... O víkendu jsem měl A: Drake verzi 1.13, ale zkoušel jsem to teď i ve verzi 1.14. Co dělám špatně?
  • 0

#336 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2012 - 7:23

musíš vzorec upravit sám ručně následovně: N 50°31.[4*(A+G)*(F-G)+E] E 016°03.[(F+G)*(B+D)]
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#337 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2012 - 7:59

Qnik napsal/a:
musíš vzorec upravit sám ručně následovně:

N 50°31.[4*(A+G)*(F-G)+E]
E 016°03.[(F+G)*(B+D)]

Na to samé jsem také přišel, že u některých vzorců musím doplnit závorky, i když je to matematicky naprosto jasné.
  • 0

#338 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2012 - 8:05

Díky... Trochu pracnější, ale hlavně že to funguje :-) Už mi to je jasné... Nojo, v návodu je řečeno "Samostatně počítané skupiny číslic se uzavírají do hranatých závorek". Nějak jsem to přiřadil pouze pro výpočty u druhého typu vzorců, kdy typu "[A-B] [D+E] C" a neuvědomil jsem si, že i celá vypočtená skupina musí být v hranatých závorkách... Možná by stálo za to dát do dokumentace pro nás méně chápající příklad s nějakým podobným vzorcem, abychom se nemuseli podobně ptát :-).
  • 0

#339 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2012 - 8:06

"Matematicky naprosto jasné" bych v této souvislosti raději nepoužíval ;)
Ani ten Romanův příklad není matematicky jasný, spíš je to matematický nesmysl jako téměř každý jiný geovzorec. Proto je potřeba programu pomoci těmi hranatými závorkami, jak psal Qnik. Jinak popsané je to (jako jedna z mála věcí) v dokumentaci, pokud se to někomu zdá nejasné, nic mu nebrání v tom, upravit text to srozumitelnější podoby.

EDIT:

Roman_Jaromer napsal/a:
Možná by stálo za to dát do dokumentace pro nás méně chápající příklad s nějakým podobným vzorcem, abychom se nemuseli podobně ptát :-).

Jen se nestyď a přepiš to. Poučený uživatel s vlastní zkušeností to dokáže napsat lépe, než vývojář, kterému je vše jasné.
  • 0

#340 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2012 - 8:07

Tak..a teď romane ještě GC keše u který to nešlo:-D ... když už jsi tak hodný a vyrukoval jsi na nás s indíciema;)
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama