Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#561 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2012 - 6:17

Pokud ti nesouhlasí ani počet nalezených, tak sis pravděpodobně stáhl nějakou starší databázi s méně nálezy. Neexistuje důvod, proč by a:Drake některé nálezy vynechal. Mapa si limit počtu zobrazených keší nastavuje po svém, ten z filtru nebere v úvahu.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#562 clexpert

clexpert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2012 - 22:37

Ahoj, netušíte někdo, jak aplikaci a:Drake zakázat automatické otáčení displeje? V systému mám otáčení zakázané, ale a:Drake si stále točí a mě tím vytáčí :) Při importu z GPX souborů hnu mobilem a nejen, že se displej otočí, ale import se tím přeruší. Když dohledávám keš pomocí kompasu, tak mám mobil vodorovně a on si také otáčí.
  • 0

#563 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2012 - 6:51

clexpert napsal/a:
Ahoj,

netušíte někdo, jak aplikaci a:Drake zakázat automatické otáčení displeje? V systému mám otáčení zakázané, ale a:Drake si stále točí a mě tím vytáčí :)

Nastavení úplně dole
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#564 clexpert

clexpert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2012 - 9:27

Ježíš, já jsem asi fakt slepý. Prošel jsem to asi 6x a pokaždé jsem to přehlédl nebo nedoroloval až dolů. Fakt to tam je :) Díky moc!
  • 0

#565 roman325

roman325

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2012 - 13:02

pár tipů na předměty do keší od 2,- Kč http://www.potisklev...1-2-nejlevnejsi
  • 0

#566 Zilog

Zilog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2012 - 15:10

Zdravím, a lze do tohoto programu nějak přidat offline mapu? Zatím používám trekbuddy pro mapovou navigaci a a: drake pro šipkovou. Chtěl bych, abych i v a: draku mohl mít mapu. A nechci ji mít online, protože to žere baterku i data :D Lze mapu pro a: drake vyrobit v Mobile Atlas Creatoru? Ale v jakém má být formátu? :-O
  • 0

#567 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2012 - 16:03

Co třeba http://adrake.cz/dok...p?id=user:mobac
  • 0

#568 Martuli

Martuli

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2012 - 15:16

Zdravím, po zkusenostivni a relativni spokojenosti s c.geo jsem kvuli vetsimu mnozstvi vylustenych mysterek naimportoval kese do geoget a nasledne ten samy soubor databaze zkopiroval do a_drake. Problem je v tom, ze nejsme PM takze jsem od kamarada dostal v pq celou republiku a ted geoget.gpx odbsahuje cca 31.000 kesi. Na mem HTC Desire HD (1GB proc, 756 RAM) se mi tenhle ramec kesi z me neznameho duvodu nacita cca 4 minuty (!!!) a kdyz klidknu na jednu z nich a pak z kese vyjedu, nacita se znova. jeho prakticka vyuzitelnost tak rapidne klesa oproti c.geo, ktere sice je cele online ale zato vse vidim s minimalni prodlevou -na druhou stranu zase nevidim vylustene mysterky.. dokazal by me nekdo poradit A/ co udelat pro to, aby v mobilu databaze se nacitala rychleji? B/ existuji nekde legalni hotove mapy ktere nejak nakopiruju do a:drake a ten uz nebude potrrebovat online pristup C/(off-topic) pripadne jak v geogetu "vyrobim databazi s "vysekem" s mensim mnozstvim kesi a tudiz snad rychlejsim nacitanim? je tam desne moc voleb, od exportu po ulozeni databazi - nevim co z tohho vytvori z hlavni databaze databazi ktera bude obsahovat omezeny vyber kesi aniz by to prepsalo ci smazalo hlavni databazi?! Dekuju za ochotu a vysvetleni, uplne nejidealnejsi by bylo potkat nekoho z Brna s Geogetem a androidem, ale to asi budu chtit moc :P
  • 0

#569 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 145 příspěvků(y)

Publikováno 16 srpen 2012 - 18:49

MartuliKristuli napsal/a:
C/(off-topic) pripadne jak v geogetu "vyrobim databazi s "vysekem" s mensim mnozstvim kesi a tudiz snad rychlejsim nacitanim? je tam desne moc voleb, od exportu po ulozeni databazi - nevim co z tohho vytvori z hlavni databaze databazi ktera bude obsahovat omezeny vyber kesi aniz by to prepsalo ci smazalo hlavni databazi?!

C - vyfiltruj si kese, ktere chces v tom vyseku mit, pak je expoirtuj do gpx (format v2 pro GeoGet), pres menu Databaze - Nova databaze si vytvor novou databazi a importuj do ni ten vytvoreny GPX soubor. Vytvorenou databazi pak uloz do adresae, kde ji bude a:Drake ocekavat. Pokud v nastaveni a:Drake nezmenis jmeno databazoveho souboru, budes muset soubor s DB jeste prejmenovat.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#570 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2012 - 6:12

MartuliKristuli napsal/a:
Zdravím, po zkusenostivni a relativni spokojenosti s c.geo jsem kvuli vetsimu mnozstvi vylustenych mysterek naimportoval kese do geoget a nasledne ten samy soubor databaze zkopiroval do a_drake. Problem je v tom, ze nejsme PM takze jsem od kamarada dostal v pq celou republiku a ted geoget.gpx odbsahuje cca 31.000 kesi. Na mem HTC Desire HD (1GB proc, 756 RAM) se mi tenhle ramec kesi z me neznameho duvodu nacita cca 4 minuty (!!!) ....

Na Xperia Ray běží bez problémů i takto velká databáze. Pokud dám vyhladat keše, trvá to sice chvilku, ale jen pár vteřin, minut rozhodně ne.
  • 0

#571 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 892 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2012 - 6:22

Geoget.gpx ? není v tom problém ? Měl bys načítat databázi GeoGet.db3 !
  • 0

#572 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2012 - 6:48

Ta rychlost opravdu zdržuje. U stejného případu (databáze všech keší ČR + mé nálezy + i většina archivovaných) jsem vyzkoušel rychlost na Mně se na HTC-Desire HD načítají body 30-40 vteřin (občas i 20, asi podle toho, kolik je v místě keší) na mapě při rozlišení 500 m. Je zajímavé, že pokud si oddálím mapu na místech, kde je málo keší třeba na měřítko 2 km, načítají se jen třeba 5 vteřin (pokud si ve stejném měřítku přejedu třeba na Prahu, trvá to už opět cca těch 20-30 vteřin). U mapy ve větším měřítku (60 metrů) se načítají kolem 10-15 vteřin - v Praze až 20-30 vteřin... Jen je trochu blbé to, že mi a: Drake během 15-ti minut testování asi 5x ukázal hlášku, že program přestal odpovídat - ukončit - počkat - nahlásit... Naštěstí vždy stačilo dát počkat... To padání a rychlost map a vykreslování je velká slabina, jinak by to byl dokonalý program...
  • 0

#573 Qnik

Qnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 262 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2012 - 6:54

A to si Romane zkus trošku víc upravit filtr, to se to ještě víc zpomalí;) Fakt:-) Stačilo přidat do vyhledávání jen jeden jedinej parametr "Musí mít hodnotu tagu" Hoši, holt si uvědomte výkon vašich(našich) strojů a v jak velký databázi hledáte...
  • 0
60CSx + Galaxy Ace + A:Drake*****/c:geo

Vložený obrázek

#574 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2012 - 6:59

Qnik napsal/a:
... Hoši, holt si uvědomte výkon vašich(našich) strojů a v jak velký databázi hledáte...

Děkuju ti náčelníku, že ses mě zastal :)

Je to tak, hlavně filtr podle tagů je hodně náročný, stejně jako zobrazení všech waypointů. Takže si nastavte rozumné filtry, pracujte s menší databází nebo choďte s nadupaným notebookem ;)
  • 0

#575 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2012 - 9:55

Pokud dám vyhledat, zobrazí se mi seznam keší téměř hned, pokud přihodím nějaký filtr, na zobrazení seznamu si chvilku počkám, ale řádově vteřiny. Problém mám se zobrazením keší v mapě. Přitom třeba mapu mám načtenou, ale zobrazení keší v mapě chvilku trvá. A někdy ani nezobrazí ( beru podle toho, že zmizí to "načítací" kolečko co se točí v rohu) No a jindy kliknu do mapy a mám tam keše hned.
  • 0

#576 lentom

lentom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 17 srpen 2012 - 22:28

Teď na androidu se mi to nestává v takové míře ani na pomalejších telefonech co mám k dispozici, ale ještě na pomalejším PDA s WM jsem měl velké problémy s fragmentovanými databázemi (mapy i keše) a již od 200 fragmentů způsobovalo velké zpomalení PocketDrake...

Karta má sice velmi nízké přístupové časy, ale přepínání paměťových bank a "skládání" souboru s databází je náročné na řadič, procesor a tím pádem i na čas...

Zkuste někdo vyzkoušet analýzu karty například přes Defraggler (zdarma). Po analýze stačí kliknout na seznam souborů a najít soubor s mapou a databází kešek. Pokud bude počet fragmentů vysoký, stačí soubor zašktnout a dát defragmenotvat označené soubory...
  • 0

#577 clexpert

clexpert

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 18 srpen 2012 - 23:42

Ahoj, a:Drake mi narozdíl od c:geo naviguje nějak podezřele. Když jsem jel na Androidu, tj. když jsme s sebou neměli Garmina, používal jsem c:geo. A v pohodě, žádný problém, všechno vždy dobře zaměřeno. A hodně keší, s Androidem jezdím i na FTF, tam jde o čas. Asi před měsícem jsem se rozhodl, že zkusím a:Drake. Občas se mi stane, že naviguje divně. Když se to stalo poprvé, podruhé, potřetí, připisoval jsem to špatnému GPS signálu apod. Jenže dnes jsem zjistil, že to je nějaké podezřelé. Hledám si takhle na velké pláni kešku, stromy daleko, počasí parádní. A a:Drake mě tahal sem a tam, když jsem chodil, tak neposouval, stále stejná odchylka, nebo třeba náhle posunul o 30 metrů jinam. Nemohl jsem tu keš vůbec najít, chodil jsem všude možně okolo i několik desítek metrů. Pak jsem spustil c:geo a našel jsem to místo okamžitě. Budu to ještě zkoumat, ale už se mi tohle stalo několikrát a třeba předevčírem nahoře na skále jsem měl rozdíl i 50 metrů. Tam mě ale ještě nenapadlo zkusit c:geo. Dělá to jen mě, nebo ne?
  • 0

#578 mike_btk

mike_btk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2012 - 10:06

Ahoj, v poslední době mi "z ničeho nic" přestal fungovat radar při konečném přiblížení ke keší. Nepomůže ani různé "drbání" tam a zpět s nastavením. Prostě jeden den to jelo a druhej den už ne. Nevíte čím by to mohlo být? Funguje vám radar všem spolehlivě? Myslíte, že by pomohla reinstalace? Díky.
  • 0

#579 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2012 - 10:40

mike_btk napsal/a:
Ahoj, v poslední době mi "z ničeho nic" přestal fungovat radar ...

Co máš ve filtru jako referenční bod? Aktuální verze má chybičku, pokud je ref. bod jiný než GPS, někdy blbne radar. Už to mám opravené, ale zatím je na nové verzi ještě spousta další práce a málo času.

Myslíte, že by pomohla reinstalace?

Myslím, že ne ;)
  • 0

#580 Merencin

Merencin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 260 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2012 - 11:14

Mám Androida a a:drake jen týden, ale musím říci, že oproti mým předchozím strojům jde o rozdíl třídy. Díky! Dotaz začátečníka: lze si nechat na mapě zobrazit jen vyluštěné finálky bez úvodních keší? Tedy, abych nemusel rozklikávat kešku, najít final waypoint a na ten se nechat navigovat? Třeba takové svatební cesta do Adru začíná v Praze na Kačerově a končí až v Ádru. Jinak na Galaxy S Wifi 5.0 běhá bez problémů, svižně a lehce.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka