Přejít na obsah

Fotka
* * * * - 2 Hlasů

a:Drake - vše pro geocaching na Android pro uživatele GeoGetu

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
1303 odpovědí na toto téma

#621 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2012 - 20:33

Tak jsem taky vyzkoušel betu 3.0 - na starých mapách mapy.cz - rastrové - se mi teď tolik nesekají, zdá se mi to lepší. Správa TB/GC moc potěšila.. Má ale ještě nějaké mušky. Nechal jsem si stáhnout své trackables a proběhlo to OK. Když jsem se ale do záložky díval později, místo 2 GC jsem tam měl 1 dvakrát.. Po smazání a znovu natáhnutí OK. Takže celej víkend jsem byl spokojenej. Až teď večer jsem to kompletně pos*al.. Chtěl jsem zkusit vektorovou mapu a program mi začal při přechodu na mapu ihned padat - i po nastavení zpět na rastrovou mapu... No a možná jsem vám tím vyřešil záhadu.. Z mobilu mi to moc nešlo, ale přes PC jsem si stáhnul vektorovou mapu Česka, nastavil na ni cestu a najednou se rozchodila jak vektorová, tak stará rastrová - mapy.cz nebo jakákoliv jiná ;). Pokud vám to při přechodu na mapu padá, zkontrolujte si, jestli máte správně odkaz na vektorovou nebo případně jestli ji vůbec máte staženou.. Luďku, díky, udělal jsi mi po čase velkou radost - snad to bude takhle frčet dál. Ta 2.0 mi v mapě zatuhávala poměrně často..
  • 0

#622 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 9:35

Já se vrátil zpět k oficiální. Ale v tý betě jsem Vektorový mapy stažený neměl, ani nastavení jsem nijak neměnil. Prostě po přepnutí do mapy aDrake spadl. Dával jsem i log dle návodu.
  • 0

#623 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 9:48

Je to na dobré cestě, dneska mi to začalo po několika bezproblémových měsících padat taky :-)
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41

#624 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 10:31

U mě příčina problému nalezena a odstraněna. Mohly za to vektorové mapy uložené na externí SD kartě. Pokud jsou tam, aD při přepnutí do mapy spadne a pak už nelze spustit žádné mapy, ani vektorové, ani rastrové. Ven se z toho musí přes Nastavení - Správce aplikací - aDrake - Vymazat Data. Vymaže se tak kompletně nastavení aD, ale pokud pak jsou vektorové mapy ve vnitřní paměti, vše už se zdá být v pořádku, fungují mi vektorové i rastrové. Díky všem za popostrčení.
  • 0

#625 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 11:24

Vypadá to tak, večer nebo tak nějak na to kouknu. I u mě to začalo padat po změně nastavení map do nekonzistentního stavu.
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

#626 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 12:19

Mě jedou mapy z karty - do interní paměti by se mi ani nevešly.. Ale určitě je to v nastavení map ;)..
  • 0

#627 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 12:32

RenierX napsal/a:
U mě příčina problému nalezena a odstraněna. Mohly za to vektorové mapy uložené na externí SD kartě. Pokud jsou tam, aD při přepnutí do mapy spadne a pak už nelze spustit žádné mapy, ani vektorové, ani rastrové.
Ven se z toho musí přes Nastavení - Správce aplikací - aDrake - Vymazat Data. Vymaže se tak kompletně nastavení aD, ale pokud pak jsou vektorové mapy ve vnitřní paměti, vše už se zdá být v pořádku, fungují mi vektorové i rastrové.

Díky všem za popostrčení.

Mám nainstalovaný A: Drake 3 beta 2 a jedou mi jak mapy.cz, tak vektorové mapy. A: Drake i mapy mám nainstalované na SD kartě. Program občas padá, ale možná trochu méně, než v předchozí verzi. Jen načítání kešek trvá možná trochu déle. I když to je možná tím, že jich mám v databázi opět maličko více, kolem 35 tisíc, takže načtení na mapě mi trvá kolem 30-40 vteřin, někdy i minutu...
  • 0

#628 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 12:59

Několikrát jsem to teď vyzkoušel. Mám stejnou vektorovou mapu na kartě i ve vnitřní paměti a pokaždé, když se přepnu na tu kartu, aD s ní padá (pro jistotu jsem mapu ještě znovu na kartu překopíroval, jestli nebyla poškozená). Mám podezření, že to může být tím, že ICS, nebo přímo Galaxy S3 má celou paměť organizovanou trochu jinak, než bylo zvykem (i když moc do toho nevidím), protože to není jediný problém, který se mi s aD ve spojitosti s mapama vyskytnul (např. mi nejde na kartu umístit databázi map mapy.cz, i když mi Luděk psal, jak to mám nakonfigurovat. Google mapy mi tímto postupem na kartě jdou). Na druhou stranu s rychlostí vykreslování nemám problém. Pokud je ve výřezu mapy několik desítek keší, jsou vykreslené tak za 2 vteřiny, několik stovek za 3-4 vteřiny, cca. 1500 keší za 6-7 vteřin. V databázi mám ale jen cca. 5000 keší. A to mám ještě zapnutý ten "zpomalovací" filtr na Tagy - nesmí mít hodnotu.
  • 0

#629 Adow

Adow

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 13:58

Ještě mám dotaz k těm tagům... Nebylo by možné, tak jak tomu bylo u PocketDrake, aby posledně načtené keše přes GPX měly nějaký tag a šly vyfiltrovat samostatně. U PocketDrake to bylo tuším PDLastImport. Příklad - plánuju si cestu, jedu autem - takže to přehazování keší je o něco složitější. Chtěl bych vidět jen ty, které jsem si před cestou vybral na GC a udělal z nich GPX. A teď to neumím řešit jinak, než "založit" čistou DB a nahrát to do ní.. Nebo jsem lama a jde to jinak :D.. GeoGet nepoužívám.
  • 0

#630 Poacher

Poacher

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 18:58

Mě Beta 3 padala i když jsem na nastavení map nic neměnil a používal jsem jen mapy.cz
  • 0

#631 sovidoupe

sovidoupe

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2012 - 19:29

Já se přidám s chválou. Nová beta mi běhá skvěle a časoprostorové mapy také. Mám Galaxy Nexus s 4.1 Jen jsem po aktualizaci systému zjistil jednu věc: dokud jsem měl ICS, tak normálně fungovalo tlačítko navigovat pomocí Sygic, teď mi občas (často) vůbec nejde zmáčknout... Tedy celá nabídka pod tlačítkem "vice" je neaktivni. Někdy to ale projde. Před aktualizaci systému se to nestalo nikdy.
  • 0
Zážitky nemusí být pozitivní, stačí když jsou extremní.

#632 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2012 - 21:15

Upravil jsem mapu, u mě pády přestaly.
http://code.google.c..._3_00_beta4.apk
  • 0

#633 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 5:41

LudekV napsal/a:
Upravil jsem mapu, u mě pády přestaly.
http://code.google.c..._3_00_beta4.apk

Potvrzuji. Mám nainstalováno a funguje! Nepadá na mapě.
Zatím mám online mapy , vektorové vyzkouším co nejdříve.

edit: Jásal jsem předčasně. aDrake po nastavení vektorových map z Locusu, padá po přepnutí do mapy. Odpoledne vyzkouším stáhnout vektorové mapy (z odkazu) a vyzkoušet.
Po přepnutí zpět na mapy.cz aDrake funguje bez problémů.
Xperia Ray, ICS
  • 0

#634 RenierX

RenierX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 192 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 7:08

Stále mi padá vektorová mapa umístěná na kartě. Zlepšilo se ale to, že když se pak přepnu na rastrovou mapu, už to nepadá. Nepadá ani stejná vektorová mapa ve vnitřní paměti. Samsung Galaxy S3 + Jelly Bean 4.1.1.
  • 0

#635 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 7:52

Zkoušel jsem teď skoro 10 minut si blbnout s mapou v nové verzi - většinou s rastrovou (i když jsem přepínal na chvíli i na mapu z mapy.cz) a nespadlo mi to ani jednou, takže u mě OK :-) (HTC Desire HD). Vektorovou mapu mám zkopírovanou z PC na SD kartě, program mám na SD kartě, Mapy.cz mám na SD kartě...
  • 0

#636 HubdaTeam

HubdaTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 14:03

Měl bych námět pro novou funkci, již tak dokonalého programu... ;) (nebijte mě, pokud už to tady padlo :)) Absolvoval jsem nedávno Power Trail a moc by usnadnilo lov těchto hromadných kešek, kdyby se dal vytvořit seznam, který budu lovit, a v okamžiku kdy jednu kešku zaloguji jako nalezenou, program by mě hodil na "Hlavní" stránku následující kešky v seznamu. Pokud je komplikované vytvořit oddělený seznam, stačilo by alespoň funkci aplikovat na právě provedený filtr, i když by bylo vhodnější mít možnost měnit pořadí kešek. Zatím jsem to řešil tak, že jsem skákal do mapy a tam volil další kešku nebo v menu vybral ze seznamu, ale tohle by bylo určitě pohodlnější řešeni, když třeba lovíte kešky vzdálené od sebe 200 m. (Vlečka na Orlík) Luďku je to realizovatelné? ;) Zajímala by tato funkce i ostatní?
  • 0

#637 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 14:21

Zkus si při přípravě nastavit k plánovaným keším nějaký tag (třeba PT) a pak je můžeš vyfiltrovat podle kritérií "Nenalezená" a "Musí mít tag PT". V seznamu ti bude nahoře svítit vždy nejbližší nenalezená plánovaná keš. Na PT nechodím, ale stejný postup používám na běžných výletech, pokud mám předem naplánované, co chci hledat. Automatický přechod na další dělat nebudu, přeskočit na ni ručně není zas tolik práce.
  • 0

#638 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 20:19

Tak hlásím, po stažení doporučovaných vektorových map a nahrazení starších (používaných dříve v Locusu) aDrake již po přepnutí do vektorové mapy nepadá! Jen mi přijde načítání té mapy pomalé, jako by je tahalo z netu omezenou rychlostí. V Locusu se ta samá mapa načítá o poznání rychleji. I ji rychleji překreslí, pokud při/od zoomuji.
  • 0

#639 LudekV

LudekV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2012 - 20:48

Vektorové mapy v Locusu nepoužívám, ale zkusil jsem stáhnout Česko z http://vectormaps4lo.../Europe-General a jelo to.

Rychlost skutečně není valná, ale s tím moc neudělám. Používám hotovou knihovnu mapsforge-map-0.3.0-jar-with-dependencies.jar. Uvidíme, až vydají další verzi...
  • 0

#640 hanes03

hanes03

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2012 - 11:39

Chtěl jsem se zeptat zda jde nasměrovat ukládání mapových pokladu jinam než na sdcard. Mám Sony xperii tipo a ta má pojmenovanou SD kartu jako ext_card. Zkoušel jsem upravovat adrake.ini, ale soubor uložím a spustím aDrake a hodnoty se vrátí zpět na původní hodnotu. Díky za odpověď
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama