Externí zdroj napájení telefonu - praktické zkušenosti
Publikováno 21 březen 2012 - 10:26
onehdy jsem si pořídil telefon HTC Sensation XE ale jako všechny opravdu chytrý telefony, má i tento výdrž baterií přímo katastrofální. No a protože se v blízkosti zdroje elektřiny zdržuji pokud možno co nejmíň, tak řeším problém, jak si s tím nějak poradit. V podstatě jsou tři možnosti :
1. Náhradní baterie - vyloučil jsem, protože prostě nerad telefon rozdělávám někde v terénu.
2. Solární panel - vyloučil jsem, je to drahé, pomalé a nepraktické ....
3. Externí baterie - to se mi jeví jako jediná rozumná cesta!
No a protože zrovna chystám zase jednu expedici, tak opět dumám i nad tímto problémem. Chci se proto zeptat, zda má někdo z vás skutečně praktickou zkušenost s nějakým externím zdrojem pro telefon - ideálně HTC ale na tom asi až tak nezáleží.
Samozřejmě jsem si na netu našel, že existuje celá řada externích baterií, ze kterých je možné telefon nabíjet nebo napájet. Rád bych ale napřed vyslechnul někoho, kdo to opravdu zkusil ....
Předem díky za vaše postřehy.
Publikováno 21 březen 2012 - 10:35
Na externí nabíjení používám 4 tužkové AA články bez jakéholiv stabilizátoru připojené k USB konektoru. Ale to věčné matlání s kablíky a strach, abych nevylomil konektor je o nervy.
Publikováno 21 březen 2012 - 10:41
Publikováno 21 březen 2012 - 10:50
Bohuzel jsou tam ale prakticky vsechny prispevky rok a vice stare ....Parkis napsal/a: spousta praktických zkušeností je v tomhle vlákně
To jako ze ty tuzkace pripojis uplne na tvrdo? Co na to telefon ? Nabiji se ? Zni to zajimave ....poohDA napsal/a: Na externí nabíjení používám 4 tužkové AA články bez jakéholiv stabilizátoru připojené k USB konektoru. Ale to věčné matlání s kablíky a strach, abych nevylomil konektor je o nervy.
Zkousel jsem googlit ale naslo mi to jen nejake mensi zdroje, kolem 2000 mAh, coz je dneska "jako když dáš slonovi srstku" .... :|pappp napsal/a: Powermonkey-classic
Zkus tuto, než my byla ukradena, naprostá spokojenost
Publikováno 21 březen 2012 - 10:54
ja sem zastance nabijecek, neustale rozebirani mobilu kvuli baterce je mi proti srsti
pouzivam Power Monkey eXtreme: Panely + Powerbank
nelekej se ze je to solarko, to je jen cast, samotny clanek ma 9000mAh, coz je na tak 5-6 nabiti smartfounu (muj ma 1390mah baterii, tak podle toho to pocitam)
samotny solarni panel by taky mel byt schopen nabijet i jen ze slunce, ale ne kazdy foun je to schopen zpracovat
mam i cisnkou kopii ktera vydrzela tak max 5 nabiti ..pise se tam 9600mAh ale na pristroji bylo 9000mAh a realita byla o trochu min ...
a pokud mas hodne prebytecnych nabijecich AA baterii, tak je varianta i AA-Battery USB Emergency Backup Power and Charger Pack, mam doma dve ale nejak sem to jeste ani nevyzkousela ...
kdybys mel cestu pres Prahu, klidne ti ten muj nabijeci arzenal predvedu a muzes vyskouset jak by ti to s HTC fungovalo...
EDIT:
a jo jeste sem kdysi uvazovala o tomto Energizer Victor XP18000
ale je to i pro notasy a uz mi to prislo velke ...
Publikováno 21 březen 2012 - 11:00
Publikováno 21 březen 2012 - 11:14
jo, jasně že nabíjí. Nejprve jsem koupil držák na šest tužkových a stabilizátor na 5V. Nejen, že to sotva dalo 5V, ale ještě se ten stabilizátor docela hřál. Tak jsem tam dal 4 nabíjecí tužkový a stabilizátor vyřadil.kapsa napsal/a:
To jako ze ty tuzkace pripojis uplne na tvrdo? Co na to telefon ? Nabiji se ? Zni to zajimave ....poohDA napsal/a: Na externí nabíjení používám 4 tužkové AA články bez jakéholiv stabilizátoru připojené k USB konektoru. Ale to věčné matlání s kablíky a strach, abych nevylomil konektor je o nervy.
Používám to na kole jako takové přidonabíjení, protože ten konektor stejně věčně vypadává. A když už je to skoro vybitý, tak telefon je trošku zmatený, protože neví, jetsli má nebo nemá dobíjet. Nabíjel jsem tím stařičký HTC Artemis, autonavigaci Garmin nüvi i současný čínský FG8. Osobně si myslím, že těm dnešním přístrojům je jedno, jestli do nich leze 5,4 nebo 4,7V, že se s tím poperou dobře.
Publikováno 21 březen 2012 - 12:00
...a neberte se tak vážně!
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas
Publikováno 21 březen 2012 - 12:03
Publikováno 21 březen 2012 - 12:14
Diky za vycerpavajici informace, vsechny tri varianty vypadaji velmi dobre, budu to jeste muset promyslet.Xork42 napsal/a: vlaken o tomto je tu vic, kde te stridave presvedcujici ....
Asi nejvic se mi ale libi ten novy Power Monkey s baterkou 9.000mAh, to uz preci jen neco vydrzi.
Kouknul bych se na to moc rad a diky za nabidku ale ja se bohuzel do Prahy dostanu jen cca dvakrat tydne a to jeste tak, ze se od rana do vecera nemuzu hnout od PC dal nez na dohled ....
Publikováno 21 březen 2012 - 12:19
Hmmmmm, na tom taky neco je ....Citecka napsal/a: Ty různý poweropičky a solárka se mi nevyplatily ....
Kdyby tak existovala nejaka plastova krabicka, do ktere by se jen naskladaly tuzkace a na boku to melo USB, tak by to asi fakt bylo nejlevnejsi a nejjednodussi reseni ....
Chjo .... jdu googlit .... a dumat ....
Publikováno 21 březen 2012 - 12:24
Publikováno 21 březen 2012 - 12:25
Publikováno 21 březen 2012 - 12:47
Tak je to jasny - nechce se mi moc utracet a tak zkusim tohle, za ty penize to muzu zahodit vzdycky ....Xork42 napsal/a: .... a pokud mas hodne prebytecnych nabijecich AA baterii, tak je varianta i AA-Battery USB Emergency Backup Power and Charger Pack, mam doma dve ale nejak sem to jeste ani nevyzkousela ....
Diky za tip !
P.S. - Kdyz ti doma lezi dva a nevyzkousene, nechces se jednoho zbavit ?
Publikováno 21 březen 2012 - 12:54
kapsa napsal/a:
Hmmmmm, na tom taky neco je ....Citecka napsal/a: Ty různý poweropičky a solárka se mi nevyplatily ....
Kdyby tak existovala nejaka plastova krabicka, do ktere by se jen naskladaly tuzkace a na boku to melo USB, tak by to asi fakt bylo nejlevnejsi a nejjednodussi reseni ....
Chjo .... jdu googlit .... a dumat ....
mno je to ten odkaz na todle AA-Battery USB Emergency Backup Power and Charger Pack
a pak to maj i u nas 4xAA-VS-USB-VYP
vyhoda je ta ze do toho koupis baterky AA vsude ..byt sem nekde cetla ze do toho smis dat jen nabijeci kvuli souctu 4x1,2V a nesmis normalni alkalicky 4x1,5V
takze ta vyhoda ze koupis AA vsude zas takova neni
a porad zas musis udrzovat nabity ty AA ...
CO vybrat je vzdy o kazdym jak mu vyhovuje a na co si zvykne ...
Publikováno 21 březen 2012 - 12:56
kapsa napsal/a:
Tak je to jasny - nechce se mi moc utracet a tak zkusim tohle, za ty penize to muzu zahodit vzdycky ....Xork42 napsal/a: .... a pokud mas hodne prebytecnych nabijecich AA baterii, tak je varianta i AA-Battery USB Emergency Backup Power and Charger Pack, mam doma dve ale nejak sem to jeste ani nevyzkousela ....
Diky za tip !
P.S. - Kdyz ti doma lezi dva a nevyzkousene, nechces se jednoho zbavit ?
ha akorat to pisu
klidne jedno prodam ... to Hradištko to je u Mnišku pod Brdy ? Se tam kolem mozna budu o vikendu pohybovat ...
Publikováno 21 březen 2012 - 13:01
Pisu SZ ....Xork42 napsal/a: ha akorat to pisu
klidne se jedno prodam ... to Hradištko to je u Mnišku pod Brdy ? Se tam kolem mozna budu o vikendu pohybovat ...
Publikováno 21 březen 2012 - 13:06
Publikováno 04 duben 2012 - 11:24
http://www.energizer...roducts/xp2000/
Vznesl jsem dotaz:
Mám ještě malý dotaz, na odkazu jež jste uvedli je jedna informace 2 x vyložená : Jednou je psáno: Jedno plné nabití pro chytré telefony a pod tím anglicky: SmartPhone : Up to 4 Extra hours .. Máte zkušenost jestli to telefon opravdu zvládne alespoň 1x plně nabít?
Odpověď: to jsme nezkoušeli..
Tak nevím, příjde mi to jako zásadní funkce :-D
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů