Do téhle diskuze můžu přidat svůj praktický postřeh z používání tohohle:
http://www.energizer...roducts/xp8000/
Mám ho asi 8 měsíců, takže už jsem něco vyzkoušel.
Tahle věc umí pohánět téměř cokoliv až do napětí 20V.
Klasicky má 1x USB - 5V, a potom 2 konektory - DC 9V-12V a DC 16V-20V.
Prakticky jsem s tím nabíjel Sony Ericsson k850i (930mAh) - zvládne 4 nabíjecí cykly, kdy se telefon plně nabil (víc cyklů jsem neměl možnost vyzkoušet). Používám ho i k napájení notebooku (15,4" SONY VAIO), kdy mi přidá na výdrži zhruba 2:20.
Nově ho používám k telefonu HTC EVO 3D. Můj postřeh je zatím takový, že všechno funguje bez problému, i když nabíjení je pomalejší než z redkce do zásuvky. Nepochybuju, že to telefon nabije plně, nicméně dneska to můžu vyzkoušet. V telefonu je baterie 1730mAh, takže i kdyby to bylo jen "přelejváním" potenciálu, tak to alespoň 3x zvládne nabít plně.
Výhodou tohohle zařízení je několik vestavěných elektronických ochran proti přetížení obvodu a možnost napájet až 3 zařízení najednou. V balení je dohromady asi 20 různých konektorů (na notebooky, pak různý věci od nakousnutýho jablka, hromady mobilů a několik variant USB koncovek (sám používám originální HTC kabel)). A když náhodou narazíte na zařízení, ke kterému koncovku nemáte, stačí si u nich na webu vybrat model zařízení a za 5 dní Vám koncovka dorazí (máte nárok na 2 zdarma každý rok po dobu životnosti) - vyzkoušeno :-)
Celá ta sranda je navíc příjemně docela malá , strčíte do kapsy a je vyřešeno. Nicméně, všechno je na tom webu.