Přejít na obsah

Fotka

Zánik turistických eventů

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
181 odpovědí na toto téma

#101 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:40

poohDA napsal/a:

honzak83 napsal/a:
Navíc se mi vůbec nelíbil tón jejich konverzace

Radil bych NIKDY v elektronické komunikaci nehledat nějaké tóny. Tahle i všechny ostatní žumpy na Internetu jsou důkazem, že jak někdo začne hledat nějaké tóny, je z toho flame.

honzak83 napsal/a:
Bohužel to vidím tak, že se střetla snaha o udělání ne úplně pohodové ho eventu (viz závěr listingu) se snahou o co nejjednodušší zisk bodu...

Kdyby někdo chtěl co nejjednodušší zisk bodu, tak si zaloguje nějaký PT, a nebude se trmácet přes hory a doly.
Osobně si myslím, že se tady střetlo něco úplně jiného.

U PT musíš (nebo bys měl být) být fyzicky zalogován v logbooku, zalogovat si podvodně event bez toho, abys vytáhl paty z domova, to je přece jen pohodlnější:( Pokud někdo odepíše na smazání logu attend s odůvodněním, že nebyl zapsán v logbooku slovy jako jdi se bodnout, požádám groundspeak o ban tvého účtu apod., tak už to asi nejen dle mě přesahuje meze slušnosti!
  • 0

#102 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2293 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:44

Tak to už mě napadá jen jediná věc, event udělat v daný čas na daných souřadnicích a 50 metrů dokola to opásat vysokým elektrickým plotem s vrátkama na osmimístnej číselnej zámek :D.
  • 0

#103 PaWcz

PaWcz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1317 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:46

Přijde mi zvláštní, že se na Kobylance minuli - oblast od rozcestí k "vrcholu" a k souřadnicím eventu je ohraničená záhybem cesty - a není širší než 70 metrů. Ale může se stát... U turistických eventů je nejpraktičtější dát výchozí souřadnice na místo, kde proběhne úvodní sraz (nádraží, hospoda, ohniště). Pochodová část už pak logicky naváže jako další program eventu. Je tak téměř jisté, že se grupa sejde (kdo sraz prošvihne a nedožene tlupu vzápětí, holt prošvihl event). Navíc budou mít všichni stejný výchozí bod, takže pravděpodobně budou volit trasu jako ostatní. A vyhovět přání autorů, aby účastníci prošli aspoň určitou část trasy, je věcí cti účastníků. Splnit nepovinnou podmínku (tedy přání) je totiž elementární slušnost. Zkuste to v listingu zdůraznit a předpokládám, že se nenajde žádný tragéd, co by si v rámci kombjanování okolí jen odskočil na sraz povyměňovat CWGčka, nafotit trackovací čísla, a pak se zase vypařil. A kdyby přece přišel, může od ostatních v rámci zpestření programu dostat deku.
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek

#104 Tom Fuk

Tom Fuk

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:47

Neznám honzak83, možná by mu neškodilo víc nadhledu, ale chápu ho. Event je především o setkání - jestli se kešeři, co vyžadují "bod" za zalogování, nesetkali s hlavní skupinou, kde byl owner, tak nemají důvod logovat si "attended" - i kdyby třeba celou trasu samostaně prošli, tak se eventu neúčastnili. Moc se mi nelíbí, když účastníci diktují pořadateli eventu , co a jak má nebo nemá dělat. Owner má nakonec právo celý event třeba zrušit, proč by neměl mít právo smazat log těm, co se eventu neúčastnili. Účastníci mají zase jiné právo - vzit si ponaučení a příště se takového eventu neúčastnit.
  • 0

#105 trotak

trotak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:48

Kam uz jste se dopsali ? Na Lysou horu ? Tak to ja pockam jeste par prispevku az budete bliz ke Kobylance .)
  • 0
Půjdeme tudy. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#106 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:52

Kdybych se celý den brodil po kolena sněhem a na závěr se ani nepotkal s jinými, tak bych si možná myslel, že tam owner ve stanovený čas nebyl. Event by bych si ale zalogoval. A kdyby mi to pak owner smazal a obviňoal mě, že jsem tam nebyl, tak pak by taky mé vyjádření asi nebylo politicky korektní. A kdyby po mě owner vyžadoval nějaké digitální důkazy, protože nevěří mému slovu, tak bych mu je vyrobil. Bral bych to jako takovou digitální mysterku. (OT: ha, to je námět na službu - zadejte odkud kam jste šli/jeli, kolikrát jste cestou svačili a ke kterým keškám jste odbočili a já vám vygeneruji GPX track :-) )
  • 0

#107 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:55

Nijak nehodlám moralizovat a nikoho posuzovat. Budu mluvit jen za sebe, a to je, že z celého tématu mám ten konečný závěr, že raději na žádný event s honzak83 nepojedu, páč nepotřebuju problémy. Tak nějak to prostě dopadlo. PS: mluvím o výsledným pocitu, ne o tom, že bych ownera znal či se na ewent chystal. Prostě si myslím, že výsledek toho hemžení tady je schpatney.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#108 Lanc

Lanc

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 709 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:56

nevim co tu resite, zcela evidentne mela jedna skupina nastavenej jeste zimni cas a ta druha uz letni, nehledejte v tom zadnou zahadu :D
  • 0
Xperia TIPO,oregon 450

#109 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4200 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 10:58

Moravian Reviewer napsal/a:

Roman_Jaromer napsal/a:
A jak je to u těch CITO? Tam se pak stačí podívat, jak ostatní makaj?
Když to vezmu doslova, tak to tak z předchozích příspěvků vyplívá! To se mi pak z toho spíše zvedá žaludek.

Tak CITO je samo o sobě založeno na aktivní pomoci. Ale jak tu psal už velmi trefně Přeseka, každý pomůže podle svých možností. Myslím, že tak to bylo vždycky a tady se vůbec nic nemění. Proč by v listingu muselo být něco jako: Kdo nenasbírá 4 pytle bordelu, nemá právo na bod?

Jak se tak na to koukám, tak trochu převracíš mou myšlenku... Neříkal jsem, že na CITO se každý musí hnát za výkony... Nevadí mi, když se někdo snaží dělat něco dle svých možností, ale prostě nezvládne tolik, co ostatní (z různých důvodů). (viz. má zmínka o těch T5-kových eventech, kde kdybych já jako autor něco podobného pořádal, tak netrvám na tom, že každý musí dokázat vylézt třeba až nahoru na strom, ale stačí mi, že si to vyzkouší).
To samé u CITO - když se někdo snaží pomoct, nevadí mi, že "nenasbírá 4 pytle" ale třeba jen jeden, ale vadilo by mi, když se ani nepokusí pomoct...
(Popravdě řečeno u CITO - trochu by mi vadilo i to, když to bude dělat s odporem jen pro ten bod, ne pro zábavu a pro to, že chce pomoct, ale to už se celkem špatně rozlišuje, takže takovému bych už účast na CITO taky uznal - protože alespoň trochu se snažil pomoct...)

Jenže po těch stescích tady už začínám mít pocit, že fakt stačí nic nedělat a jen si psát body... Naštěstí většinou za poslední dva eventy co jsem pořádal jsme vždy nějakou tu práci odvedli a to jsme tam většinou neměli zrovna pěkné počasí... Vždy se našli i ti, kteří rádi přiložili ruce k dílu - a to jeden z těch eventů ani nebyl CITO, takže přece jen doufám, že to s kačery nebude tak hrozné a že i přes ty neustálé sváry je těch co hřeší na volná pravidla jen minimum...
  • 0

#110 pgnext

pgnext

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:04

No tak zrovna na turistických eventech a podobných bych byl klidný. Pořád je těch nepoctivých mizivé promile. Hůře je to u eventů typu hospodských, kde si logují i ti, co jen prolétnou okolo a vůbec se za to nestydí. Bohužel i "zasloužilí kačeři" s tisícovkami bodů. To by mě jako ownera či účastníka zamrzelo víc, kupodivu se to bere jako samozřejmost. Nyní tedy netřeba ani zápis. stačí jít okolo, s nikým nepromluvit a zalogovat. Jako owner bych to mazáním neřešil, pořád existuje něco jako "kačerská čest" a doufám, že dlouho bude. Jako obranu proti vychytrálkům (honibodům- výborný název) bych volil již vzpomenutou tabulku těchto "účastníků" do listingu nebo WN, ať je každý zná.
Z praxe bych mohl uvést (vidím zde kladné reference na mé eventy), že ani po zrušení podmínek a nyní povinnosti logování (kterou jsem nikdy striktně nevyžadoval) zatím nikoho nenapadlo, dojet ráno do L nebo večer do B jen tak na skok od plotny a zapsat si bodík..
No a jak koukám na diskusi, honzak83 má skoro jako jediný v něčem problém. Člověče, takovéto lidi bych zrovna neprudil, zkusil nakontaktovat a setkat se s nimi někdy jindy, nežli požadovat nějaké "důkazy".
  • 0

#111 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:14

weri napsal/a:
Nevím, o který event jde a o jakého dobráka, který logovat event i bez účasti, ale řekl bych, že to bude vyjímka a se zánikem turistických eventů bych to tak černě neviděl.
Nedávno se v jednom rozhovoru Zeman zmínil, že podle statistiky je v populaci 30% blbců. Ber to tak, že jsi narazil na jednoho z nich a nenech se odradit od dalších turistických eventů. Stále tu je 70% normálních kačerů a pro ty to stojí pořádat ;)

PS: Mně se turistické eventy strašně líbí, hlavně ty víkendové u našich sousedů v Tatrách :)

Ahoj, myslím si, že když už teda někdo udělá horský event, měl by na sebe uvést i telefonní číslo a nej číslo horské služby. Pokud vznikne tato situce, nejde totiž nijak řešit a to je potom škoda. Rád bych poznal nové lidi z jiného kraje.... A taky si myslím, že patříme mezi oněch 70 procent kačerů, kteří na ten kopec vylezou a na nic se nevymlouvají. Nemáme to totiž za potřebí.....
  • 0

#112 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:15

DrakMrak napsal/a:
Turistické eventy jsou sqvělá věc :-) takže bych se nějakým exotem kterej neumí ani dojít nenechal rozhodit... Většinou takooví jedinci ochudí sami sebe... už se těším na podzim do Novohradek, na Birkovo kolo a další a další výborné akce... kde se člověk trochu zapotí, ale k tomu si užije hromadu srandy... ti co se o to dobrovolně připravují :-D je to jejich chyba :P

My jsme se o nic nepřipravili. Na Lysé a na Kobylance bylo opravdu nádherně :-)
  • 0

#113 pgnext

pgnext

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:18

golici napsal/a:
Když už nám tady Honzík udělal reklamu na náš Cykloevent Ondřejník -
http://www.geocachin...1b-1c801acb91dc

tak, bychom vás chtěli všechny oficiálně pozvat do Beskyd na tento krásný kopec, kde jsou geo-cyklo-ski okruhy obsahující několik desítek kešek...

Poznámka k eventu: dodržíme pravidla a logbook nebude. Takže si na webu může zalogovat účast kdo chce podle svého vědomí a svědomí...

Tož já bych logbook určitě ponechal. Jen se nemusí zapsat ten, kdo nechce. Mimo jiné je to jediná odměna ownerovi, máš tam originál razítka a zápisy a alespoň já se chci na každém eventu zapsat. Jinak koukám, že slovo "cykloevent" se ujalo, čímž přibývá nadšených cyklokačerů; jsem rád, že jsem si ho nedal patentovat:)
  • 0

#114 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:20

poohDA napsal/a:
teda já bych jim ty logy uznal. Byl bych šťasten, že se mi podařilo někoho vytáhnout do přírody a z gaučingu bych je tedy neobviňoval. Mrzelo by mně, že jsme se nepotkali. Navíc ve "Will Attend" z 30.3. avizují, že půjdou odjinud. Napsal jsi jim předem, že když půjdou po modré, že půjdou jiný event než ten tvůj?

Ahoj, owner nám bohužel nic nenapsal. Takže jsem to bral jako, že mu to nevadí. Vycházeli jsme z ostravice - zastávky a šli přes modrou a červenou na Lysou a pak po žluté na Kobylanku a dolů k Šanci, kde jsme taky odlovili krabičku "Kolem Šance 1".
  • 0

#115 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:24

honzak83 napsal/a:

Petman02 napsal/a:
Někdo ti rozšlapal lopatičku? Proč se rozčiluješ, je to jen hra. Já vidím jasně, že je v listingu psáno, že logbook bude k dispozici na vrcholu Kobylanky v určitý čas. Pokud jsi ale v tu dobu byl na jiném, dle tebe správném místě (možná schválně) tak je to tvá chyba, že jsi neumožnil logovat všem, kdo se dle listingu dostavili v určitý čas na místo určené v listingu. Nehledě k tomu, že již ve Will Atendtt psali, že půjdou k vrcholu po modré. A jak jistě napsala řada lidí, podmínky logování jsou zrušené, tak nikomu nemůžeš přikazovat, trasu kudy se má dostat k logbooku.

Takoví jako ty, ať raději na takové eventy nechodí. Jen pro názornost - žádné stopy od rozcestníku pár metrů na vrchol nevedli, vzdálenost mezi rozcestníkem a vrcholem je možná 20 m. Čekal jsem na rozcestníku na možné další příchozí takřka půl hodiny, předtím jsem takřka hodinu seděl v restauraci na Lysé spolu s dalšími kačery. Dle jejich slov byli údajně na vrcholu Lysé a poté sestupovali na místo eventu, předtím ovšem tvrdili, že byli na místě eventu a pak šli na Lysou - názor si dle tohoto může každý udělat sám...To, že bychom se minuli, ač by omylem čekali o 20 metrů jinde, to by bylo velmi nepravděpodobné. Důkaz jejich údajné přítomnosti na místě byly 2 fotky z 1,5 km vzdáleného místa... Dosud jiný důkaz nepředložili. Ono není ostudou napsat - došli jsme na Lysou, ale dále ne, bylo moc sněhu, u náročnějších eventů je takových logů vždy hodně.

Ahoj, důkaz, že jsme byli na místě máš v našem logu, který zatím nebyl tebou smazán. Bohužel když mažeš logy rychleji, než je stačím updradovat, je to škoda.....
  • 0

#116 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:39

pmoravec napsal/a:
Hm, rano se kouknu na to, jak se event vydaril a nestacim se divit. Kes putovala na watchlist s tim, ze pockam jak to dopadne a nebudu to resit, ale jak to tady vidim, tak uz se neudrzim a nakonec uz jsem nucen taky zareagovat. Na event jsme se neplanovane chystali, ale protoze bychom vyrazeli z Ostravice, tak jsme planovali cestu pres Lysou, nebo odspodu, potencialne s odlovem Semaka, ktereho jsme jednou v lete kvuli blizici se bource nedosli. Nakonec nas od toho odradily 3 veci:

1. Ownera jsme neznali, a ani mi jeho jmeno nic nerika a nevidel jsem mezi 100% ucastniky nikoho potencialne znameho, zacal jsem pochybovat.

2. Nazev indikoval, ze se take muze jednat o velice "vydareny" aprilovy zert. S AliMostou jsme se sice potkali pred nedavnem u kese a jsem si skoro jist, ze by se k tomu nepropujcil, ale doted si na 100% nejsem jisty tim, ze to April nebyl.

3. Pocasi - byt to o tyden driv, jsem tam, ale pocasi se pomerne rychle zhorsilo, predchozi den a rano snezilo i v ~400m a nahore to muselo byt horsi. Jak znam Beskydy, tak bych osobne spis odhadl skutecny teren v tom pocasi na 4.5+.

Nakonec jsem rad, ze jsme nevyrazili, nez se takhle hadat s ownerem, to radeji vubec nic. Polerok tusim pri extremnich prechodech (Smrk-Lysa, Travny-Lysa) nechaval kontaktni cislo pro podobne pripady (ale tam mi to zase kolidovalo jinak).

honzak83 napsal/a:
Stále jsem nedostal žáden důkaz o účasti oněch dotčených kačerů na místě eventu v určený čas. To možná hovoří za mnohé i pro nezasvěcené. Přece není problém poslat tracklog, z něj lze vyčíst i časy... Jediný důkaz o jejich údajné účasti byly jen 2 zimní fotky z Lysé bez data...

Jak tu spravne pise revirnik, prilozili pozdeji jeste k write note fotku z udajneho mista (ale nutno dodat, ze po konverzi pro GC bez EXIFu, takze se opet neda nic poznat). Podle sat. snimku by to misto sedet mohlo, ale mist uprostred lesa se smrcky je mnoho, takze jako dukaz to neobstoji.

Nicmene jejich dalsi logy po ceste jsou uz dale overitelne (tedy nekdo je muze v krabickach overit). Vznikaly podle vseho pred tim flamem u eventu (+/- po predpokladane trase) a je z nich zrejme, ze sli mimo znacene cesty extremnim terenem, viz log z tehoz dne:

danekk1165@Medvedi skala 1.4. 19:39
Šli jsme 200m do nesympatického krpálu přímo za šipkou. A stejně se nedala jen tak najít. Odloveno s Skabry a M. Dík:)

Takze muj nazor je, ze aby dorazili na misto eventu vcas, tak to vzali lesem (coz ani owner nepopira, viz jeho komentar se stopami nahoru pres NPR) a sli primo na misto eventu, ktere je cca 200m od rozcestniku.

Takze tady mame 2 skupiny (ktere se vzajemne obvinuji nedodali si vzajemne tracklog ci jiny presvedcivy dukaz, ze na miste byly), ktere se navzajem nenasly...

Ahoj,

popsal bych naši trasu: Ostravice - zastávka - keš Osobnosti MSK - 1-Petr Bezruč, keš Stezka Starého Ještěra, keš Medvědí skála, keš Kolem Šance 1. Klidně ať si nás někdo zkontroluje, že jsme tam byli. Ownerovo ego toto asi nedokáže pochopit, o čem eventy jsou....:(
  • 0

#117 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1091 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 11:56

Skabry1, v kolik jste scházeli z Kobylanky směr Šance, my jsem odcházeli 14:02 a valili jsem rychle z kopce, pak jsem se drápali na Čupel. Že jsem se nepotkali po cestě dolů, to rozcestí a vrchol jsou od sebe kousek, já prostě nechápu kde jsme se minuli. Dole na hrázi jsme byli přibližně 15:50.
  • 0

#118 pmoravec

pmoravec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 12:01

skabry1 napsal/a:
Ahoj,

popsal bych naši trasu: Ostravice - zastávka - keš Osobnosti MSK - 1-Petr Bezruč, keš Stezka Starého Ještěra, keš Medvědí skála, keš Kolem Šance 1. Klidně ať si nás někdo zkontroluje, že jsme tam byli. Ownerovo ego toto asi nedokáže pochopit, o čem eventy jsou....:(

Aha, protoze jsem tam nenasel casy, tak tu trasu jsem vyhodnotil stejnou, ale pozpatku. No museli jste jit kolem nas ;-) (viz log daflenM u Stareho Jestera).

No ucel turistickeho eventu byl splnen, ale asi spatne...

honzak83 napsal/a:
1) Stejný revírník ovšem bez problémů schválil tento event http://www.geocachin...1b-1c801acb91dc. Podívej se na souřadnice a porovnej je s listingem...Navíc v listingu není ani logicky uveden čas...

Cekal jsem, kdy to honzak83 pouzije jako argument. Kdyz uz se o planovanem cykloeventu ve Frydlante napsalo A, tak je treba taky zminit B, tedy, ze pro vsechny byla na ten den planovana jako event after-party - kde se muze zucastnit kdokoliv, i ti, co na kole nejezdi http://coord.info/GC3B0DX. I kdyz, jak se divam, listing u cykloeventu uz byl zmenen, aby reflektoval dnesni diskuzi (mozna zbytecne), snad se to nezvrhne...
  • 0

#119 kanty96

kanty96

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 12:12

Chápu, kde se stala chyba, ale zaráží mě arogance ownera. Jak psal Skabry, šli jsme z Ostravice přes Lysou na Kobylanku. Z lysé na kobylanku jsme si šlapali cestu tama, kde jsme si mysleli že vede žlutá značka na Kobylanku. Těsně po půl druhé jsme prošli kolem rozcestníku a už jsme byli smíření s tím, že je celý event aprýlový joke a přišli jsme jen my. Stejně jsme stáli nejméňě 20 minut na souřadnicích eventu a svačili.. Znova říkám, žejsme si celou dobu šlapal cestu, takže jsme šli první! Až po cestě z Kobylanky jsme potkali skupinku turistů, kteří šli proti nám. A už po cestě jsme se dohodli, že budeme logovat Attended, i když jsme tam (jak jsme si mysleli) byli sami. Fotka která tady je, je ze souřadnic eventu, kde jsme měli pauzu. Nejsem si jistý, kdo fotil, ale měl by mít u fotky i čas, takže si myslím, že nebude problém poslat screen. Škoda že si owner neuvědomil, že souřadnice eventu jsou někde jinde, než rozcestník nebo vrchol (mysleli jsme si, že souřadnice ukazují právě na něj). Mohl to být super event..
  • 0

#120 golici

golici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 03 April 2012 - 12:30

APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D APRÍL :D
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama