Přejít na obsah

Fotka

Zánik turistických eventů

• Zamčené téma Toto téma je zamknuto
181 odpovědí na toto téma

#121 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 13:17

davidb11 napsal/a:
Skabry1, v kolik jste scházeli z Kobylanky směr Šance, my jsem odcházeli 14:02 a valili jsem rychle z kopce, pak jsem se drápali na Čupel. Že jsem se nepotkali po cestě dolů, to rozcestí a vrchol jsou od sebe kousek, já prostě nechápu kde jsme se minuli.
Dole na hrázi jsme byli přibližně 15:50.

Ahoj,

tou dobou (v 15:50) jsme už byli v ostravici a jeli směrem domů.
  • 0

#122 stonefish.cz

stonefish.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 13:40

Celkem se nad touto diskuzi bavím :) Owner stále dokola opakuje svou písničku, atd... I v takovémto terénu není problém se minout, i-když se to zdá nemožné. Zadruhé podívej se, kterých eventů a keší se všichni zúčastňují, klidně si projdi i fotky :) Po této zkušenosti jim již nejde s takovým přístupem vůbec o bod. Bavím se nad tím, jak stále vyzdvihuješ tuto situaci, když je už dávno passe ;) Hodně zdaru při konání dalšího eventu. P.S. Až ti příjde na turistický event přes 80 lidí, jsem zvědav jak všechny zkontroluješ, že tam byli ;D ( Je to jen můj osobní názor, který není třeba komentovat )
  • 0

Base in Iceland

LehkoVážně - I cesta je cíl

#123 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 18:24

skabry1 napsal/a:

weri napsal/a:
Nevím, o který event jde a o jakého dobráka, který logovat event i bez účasti, ale řekl bych, že to bude vyjímka a se zánikem turistických eventů bych to tak černě neviděl.
Nedávno se v jednom rozhovoru Zeman zmínil, že podle statistiky je v populaci 30% blbců. Ber to tak, že jsi narazil na jednoho z nich a nenech se odradit od dalších turistických eventů. Stále tu je 70% normálních kačerů a pro ty to stojí pořádat ;)

PS: Mně se turistické eventy strašně líbí, hlavně ty víkendové u našich sousedů v Tatrách :)

Ahoj, myslím si, že když už teda někdo udělá horský event, měl by na sebe uvést i telefonní číslo a nej číslo horské služby. Pokud vznikne tato situce, nejde totiž nijak řešit a to je potom škoda. Rád bych poznal nové lidi z jiného kraje.... A taky si myslím, že patříme mezi oněch 70 procent kačerů, kteří na ten kopec vylezou a na nic se nevymlouvají. Nemáme to totiž za potřebí.....

No, sorry, ale přístup, že kašlu na doporučenou trasu a pak ještě zkritizuji ownera, že na sebe nedal číslo, to je trošku úlet. A v zimních podmínkách se určitě více hodí dát do listingu číslo na HS,k o číslo na ownera sis mohl napsat, leč jsi to neudělal. Pro urovnání situace jsem ochoten uznat log všem vyjma ricmonda (vulgární urážky opravdu trpět nehodlám), pokud mi na můj mail (mám jej uvedený na profilu na gc.com zašlete prokazatelný důkaz o vaší přítomnosti na Kobylance v daném čase, ideální by asi byl tracklog, pokud jej máte...
  • 0

#124 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 18:27

PaWcz napsal/a:
Přijde mi zvláštní, že se na Kobylance minuli - oblast od rozcestí k "vrcholu" a k souřadnicím eventu je ohraničená záhybem cesty - a není širší než 70 metrů. Ale může se stát...

U turistických eventů je nejpraktičtější dát výchozí souřadnice na místo, kde proběhne úvodní sraz (nádraží, hospoda, ohniště). Pochodová část už pak logicky naváže jako další program eventu.
Je tak téměř jisté, že se grupa sejde (kdo sraz prošvihne a nedožene tlupu vzápětí, holt prošvihl event). Navíc budou mít všichni stejný výchozí bod, takže pravděpodobně budou volit trasu jako ostatní.

A vyhovět přání autorů, aby účastníci prošli aspoň určitou část trasy, je věcí cti účastníků. Splnit nepovinnou podmínku (tedy přání) je totiž elementární slušnost.

Zkuste to v listingu zdůraznit a předpokládám, že se nenajde žádný tragéd, co by si v rámci kombjanování okolí jen odskočil na sraz povyměňovat CWGčka, nafotit trackovací čísla, a pak se zase vypařil. A kdyby přece přišel, může od ostatních v rámci zpestření programu dostat deku.

Já to v závěru listingu jasně uvedl, pro 3 další lidi nebyl problém jít celou trasu od výchozích souřadnic, ten 4 se k nám připojil u Ivančeny, kde na nás rozumně čekal, jen někteří nejsou schopni jít aspoň sestup z Lysé z ownerem, seděli jsme na Lysé v hospodě přes 45 minut, pokud by oni kačeři chtěli, nebyl by problém nás najít, leč asi o to neměli zájem...
  • 0

#125 LukasX

LukasX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 18:46

Jako pořadatel turistických eventů (zejména běžkařských) jsem docela smutný z této diskuse. A upřímně se divím ownerovi, že to pořád řeší. Kurňa jaký má smysl pro Tebe pořádat event? Je to snad o tom, že vytáhneš lidi ven a když to výjde tak i pokecáte. A že se někteří netrefí, opozdí nebo nejdou doporučenou trasou? No bože, přišel si o něco?

Pokud bys byl sakra pedant, tak bys měl začít od sebe a lépe to celé naplánovat, zorganizovat. Ono to totiž není žádná legrace. Já třeba rozdávám na startu trasy CWG a na konci je logbook. Když někdo přijde na logování jinou trasou, tak mu každopádně nebudu bránit logovat - ale sám se ochudil o cwg. V listingu je to jasně řečené, že kdo jak dorazí je jeho věc - jen budu rád, když půjdeme společně a spolu například se zmiňovaným cwg to má vždy pozitivní ohlas.

Dva aktéry téhle "kauzy" znám osobně právě z mnou organizovaných eventů a můžu potvrdit, že rozhodně nemají zapotřebí získavat body "zadarmo".

A tohle je taky veselé:

honzak83 napsal/a:
... někteří nejsou schopni jít aspoň sestup z Lysé z ownerem, seděli jsme na Lysé v hospodě přes 45 minut, pokud by oni kačeři chtěli, nebyl by problém nás najít, leč asi o to neměli zájem...

Ano - skupina 30ti kačerů na vrcholu se těžko míjí. Hledat "skupinu" 3 kačerů v hospodě - to bych upřímně hledat rozhodně nechtěl! Tož asi tak.

Jinak stoprocentní podpis pod to co psal Moravian Retrivr. Je to hra, tak proč takhle kolem sebe kopat. Úplně zbytečná horká krev...
  • 0

#126 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 19:32

Tracklog jsem poslal přímo reviewrovi. Tady to už řešit opravdu nehodlám, je to pro mě mrhání časem.
  • 0

#127 skabry

skabry

Member

• Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 19:40

Kopie emailu ownerovi: -- Copy of email sent to honzak83 -- Ahoj, tracklog jsem poslal přímo reviewrovi a nemím potřebu dál cokoliv řešit. Přesto díky, že jsi nás vytáhl ven i když to nějak nedopadlo. P.S. bodík si nech pro další, kterých bude určitě mnoho skabry a eM
  • 0

#128 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 19:46

LukasX napsal/a:

Dva aktéry téhle "kauzy" znám osobně právě z mnou organizovaných eventů a můžu potvrdit, že rozhodně nemají zapotřebí získavat body "zadarmo".
.

A pročpak tedy nešli, když dle tebe nemají potřebu získávat body zadarmo, onu doporučenou trasu? A následně, když jsem jim vymazal logy s odůvodněním, že nejsou zapsáni v logbooku, mi začali nadávat? Následně vše řeší přes reviewera místo komunikace přímo s ownerem (nadávání opravdu za komunikaci nepovažuji). Sorry, ale při určování obtížnosti takovýchto "pochodových eventů" se vychází z doporučené varianty, nikoli z nejsnadnějšího přístupu k samotnému místu eventu. Tudíž je jejich chování hodně nefér zejména vůči všem, co si poctivě odšlapali celou delší a náročnější trasu... Tudíž asi moc nestáli o setkání a společný výšlap s dalšími kačery. Pokud by tomu tak bylo, tak by se snažili jít aspoň většinu doporučené trasy. A jako třešničku na dortu obvinili mě coby ownera a všechny, co šli doporučenou trasu, že nikde nebyli...Dle asi nejen mého názoru - nesetkali se s ownerem = nemají nárok na log attend. A je vcelku jedno, zda se minuli s ownerem o 20 m nebo o 10 km... Pokud by měli snahu, tak nalezení nás 5 by jim nezabralo více než 1-2 minuty max... Na mnoha turistických eventech nejsou zadány souřadnice logování na metr přesně, viz Beskydské kopečky (budeme někdo na vrcholu Lysé hory) a přesto všichni, kdo opravdu chtěli, ownera našli (a rozhodně tam nebyl spolu s dalšími 20 kačery).
  • 0

#129 golici

golici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 19:48

kuwa hoši už toho nechte. Stejně to všechno byl APRÍLOVY žertík...:D:D:D Honzík se už znemožnil dosti, ted už si na něj vždy budou ukazovat prstem a říkat že to je ten co to moc žere a nedokáže se přenést přes své ego a pořád mele pořád dokola ohranou písničku. Uplně se mu divím, že to už tady nezavře, udělal ze sebe totálního magora a pořád se potápí a potápí. Je to přece HRA, tak už toho nechte. Podejte si ruce, dejte si pusu a bežte k šípku...B)
  • 0

#130 Ricmond

Ricmond

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2012 - 19:49

Myslím že řečeno bylo dost je to smutné, ale zážitek z výletu mi to neveme ani nezkazí. Jen po událostech, které nastaly jsem se rozhodl zveřejnit tracklog své GPS od vlaku ke vlaku a ať si každý kdo má zájem včetně ovnera udělá obrázek kde a v kolik hodin jsme byly.

http://uloz.to/xZ568...012-ricmond-gpx
  • 0
Ricmond

#131 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 21:01

Tak MR jednoduše uznal logy oněch tří zmíněných jedinců a okamžitě uzamknul listing, kteří odmítli jít doporučenou trasu a ještě měli tu odvahu logovat attend; zvláště stojí za přečtení log Ricmonda... Normální a slušné je logovat nejprve write note s požadavkem na možnost zalogovat attend, ale tato elementární slušnost je těmto třem kačerům bohužel cizí...
  • 0

#132 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 21:06

na čase zamčít i tento flame, ať se zbytečně netlačí furt nahoru, což ?:-)
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#133 Nocni klub

Nocni klub

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 122 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 21:06

Ach jo, že tě to pořád baví.... :| Už to zamkni a jede se dál, ne?
  • 0

#134 junet

junet

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 272 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 21:07

• 0

#135 Netorack

Netorack

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 21:21

Achjo, velká omluva všem za rozdmýchávání flame, ale nějak jsem to už nevydržel pasivně sledovat.
Honzaku, třikrát jsi tady napsal, že když ti dodají tracklog, budeš to považovat za dostatečný důkaz. Teď ho tady máš ke stažení, to už se ale asi nehodí o tom psát. No a když máš tak rád dokládání důkazů o čemkoliv, nechceš nám ukázat, kde a kdy jsi byl ty v době, kdy na tebe ti "jedinci" čekali na souřadnicích eventu a ve stanovený čas v listingu?
  • 0

#136 poohDA

poohDA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 22:52

ty jo, už jsem měl ten tracklog skoro vygenerovaný, chtěl jsem to jako seskok padákem, abych měl argument, že tam nebyly moje stopy. A teď je to zamčený. :(
  • 0

#137 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2012 - 22:56

honzak83 napsal/a:
Tak MR jednoduše uznal logy oněch tří zmíněných jedinců a okamžitě uzamknul listing, kteří odmítli jít doporučenou trasu a ještě měli tu odvahu logovat attend; zvláště stojí za přečtení log Ricmonda... Normální a slušné je logovat nejprve write note s požadavkem na možnost zalogovat attend, ale tato elementární slušnost je těmto třem kačerům bohužel cizí...

jako na to už nějak není co říct, snad jen...aby si se z toho nepo...

Podle mne je z toho jejich tracklogu naprosto jasné beze vší pochybnosti, že byli v určený čas na určeném místě. Takže opravdu zbývá jen otázka: kde jsi byl v tu dobu ty?
  • 0

#138 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 6:22

No, psal jsem jim, když mi zašlou tracklog či fotku s datem, logy jim uznám. Jejich reakce byla, že mi nic nezašlou a že o bod prý nestojí. A co se nestalo? Zaslali tracklog MR a ten jejich log uznal. Navíc ten můj příspěvek byl o tom, jak by se snad mělo ve slušné společnosti postupovat. No, ale je fajn, že MR schválil postup, kdy si např. GeoKopr bude moci zalogovat attend někdo, kdo nešel celou trasu, ale jen vyjel autobusem na Ovčárnu a udělal si hodinovou procházku na Praděd. Jako důkaz předloží tracklog trasy Ovčárna - Praděd a nikdo nebude mít nárok jim jejich log smazat... Bohužel jsem se naivně domníval, že když je v eventu psána doporučená trasa (přikázat ji nemohu), tak že se ji všichni pokusí dodržet aspoň z převážné části jako to udělal AliMosta. Navíc by si měli všichni přečíst závěr schváleného listingu - Pro zapsání do logbooku byste měli navštívit předešlá záchytná místa, snad je většina kačerů poctivá a nezjednoduší si to tím,že vylezou jen na Kobylanku (ani to není ovšem úplná procházka...). A kdo nebude poctivý, ten se usmaží v kačerském pekle...
  • 0

#139 MA-FI-AN

MA-FI-AN

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 534 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 6:37

takze ted budeme napadat jejich tracklog tim ze je vysadil vrtulnik tesne pod vrcholem?:-D
  • 0
Jsme Premium Memberi a jsme na to hrdi Nemame Radi Igelitky v Lese Nas GeoTým:MA touš , FI lip , AN etka + dobrovolnici : Natalka, Simon,GeoPes Eda,Geopas Brandy, Ještěrka hybatelka Punto. Zarizeni:Garmin Oregon550t,Geoget,SE Xperia Arc S+Locus

#140 honzak83

honzak83

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 671 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2012 - 6:43

MA-FI-AN napsal/a:
takze ted budeme napadat jejich tracklog tim ze je vysadil vrtulnik tesne pod vrcholem?:-D

Chápu, že se musíš zastat svého přítele (MR), ale nejde o napadání logu, ale o jejich přístup - o bod nestojí (vyzval jsem je k zaslání tracklogu) a na druhé straně jej zašlou MR (takže o bod stojí a ještě jsou pomstychtiví). Ideální řešení bylo z jejich strany nejprve log write note s žádostí o uznání logu attend spolu s přiloženým důkazem, nikoli rovnou log attend obsahující fráze jako "jediní reální účastníci eventu" apod.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama