Myškin napsal/a:
Já bych sem z dovolením přidal několik otázek vyplívající ze včerejší diskuse. .
1) Je vhodné, aby tato asociace vznikla bez předchozí diskuse např. na foru geocaching.cz?
2) Proč se jejími zakládajícími členy staly konkrétně tyto kolegyně a kolegové? Tzv. problém delegování.
3) Koho konkrétně bude zastupovat tato asociace? Stanovy nejsou v tomto směru, kromě dvou slov, a to české kačery, příliš srozumitelné.
4) Jak si máme toto zastupování představit? Budou se zastupovat jednotlivci či vždy jako celek?
5) Co když vznikne i jiná podobná asociace a ta bude např. prosazovat u groundspeaku opačné stanovisko k problémům? Bude se jednat o konkurenci či spřátelenou asociaci?
6) Jak lze konkrétně dosáhnou zlepšení kvality geocachingu? Může být tímto nástrojem betatestování?
7) Bude se na této diskusi podílet i některý člen asociace? Kdy bude tato asociace oficiálně představená?
Domnívám se, že podobné otázky jistě napadnou každého a snad na ně nalezneme alespoň trochu uspokojivé odpovědi.
PS
Rozhodně se nejedná o vyčerpávající seznam všech možných otázek a je docela možné, že jsou některé formulovány trochu neobratně
Pokusím se zformulovat odpovědi jen za sebe:
ad 1: ano, je to vhodné - podle mne na základě diskuse na tomto serveru nemůže nic smysluplného vzniknout, navíc si myslím, že ČAG na základě diskuse vznikla - pochopitelně ne se všemi
ad 2: nebyli delegováni - sám píšeš, že se zde o tom nediskutovalo, tedy zde nemohli být ani delegování. Navíc okolnosti vzniku jsou popsána na jejich webu
http://www.cageo.cz/?page_id=32
ad 3: použil bych pravidlo zdravého rozumu - zastupují ty, kteří o to stojí. Použiji-li přirovnání - Sdružení na ochranu spotřebitele taky zastupuje spotřebitele (a asi s tím všichni explicitně nesouhlasili)
ad 4: každý si to musí představit sám, já si to představuji viz ad 3
ad 5: až vznikne, vznikne - pokud vznikne s pozitivními úmysly bude přátelská, jinak nepřátelská. Zde je patrné, že se mi vznik ČAG líbí a sympatizuji s jejich úmysly
ad 6: osvěta, osvěta, osvěta, osvěta ..... a betatestování tomu samozřejmě pomůže. V tomto týdnu jsem vyráběl keš s jednou "začátečnící" a myslím, že to kvalitě geocachingu minimálně neublížilo
ad 7: to musí odpovědět oni, sice neznám členy ČAG (kromě uvedených zakládajících), ale myslím, že někteří zde již diskutují
Toť můj názor(y), každý ať si o tom myslí své. Ale hledání katastrofických scénářů do jakých to povede pekel je absolutní nesmysl. Proč vždy, když něco vzniká hledáme ne to, k čemu je to dobré, ale to k čemu je to špatné
.