honzak83 napsal/a:
Těch několik tisíc za doménu s hostingem snad nemyslíš vážně, dneska lze mít stránku na webu zadarmo (pokud člověku nevadí nějaká ta písmena za jim zvoleným názvem), případně za pár stovek (max. 500). Správa stránek snad nebude až takový problém, aby si to ona asociace nemohla dělat sama... Stačí jen hrubý propočet, i kdyby měla ona asociace "jen" 1000 členů, tak je to rázem ročně 120 tisíc, což náklady na provoz bohatě zajistí, ne-li převýší. A ony argumenty ve stylu "jsme nezisková organizace, tudíž žáden člen od nás nemůže očekávat žáden zisk", to už je opravdový úlet hraničící s diletantstvím. KČT je rovněž nezisková organizace a přesto mají členové různé výhody...A takových "neziskovech" jsou stovky. Rozumím-li tomu správně, tak oni zástupci asociace tvrdí "plaťte příspěvky, ale nic od nás nečekejte". Pak je otázkou, proč by měl člověk vůbec něco platit?weri napsal/a:
A co se týče příspěvků? Za geocaching ročně utratím celkem hodně, naposledy 4 tisíce za prodloužený kešovací víkend v Barceloně, takže stovka mě nezabije. A proč to platit? Přece aby se pokryly náklady na fungování. On jen web (doména s hostingem) žere nějakou tu tisícovku ročně...
Když to vezmeme do extrému, tak nedávno byla akce na cz doménu za 20 korun a hosting by se mohl vzít free. Ale pokud chceš, aby to nějak vypadalo, tak se do toho musí nějaké peníze investovat. Navíc investice do webu byl jen příklad...
Já jsem se stal členem, poslal jsem 120 korun a opravdu si myslíš, že se nebudu zajímat o to, co se s těmi penězmi stalo? Až se využijí na něco, s čím nebudu souhlasit, tak to začnu řešit. Nejvíce mě dojímají starosti od někoho, o čí peníze nejde...