Pravdepodobne, respektive popisu to trosku rozsahleji... Pac stejne by nektery dotaz na dane tema tu zazneli
Grace chodila do cca 10 mesicu na volno, byla hodne stene, zaklady privolani mela od chovatelky velmi solidni, me si hlidala nebyl problem... Na podzim 2010, kdyz mela deset mesicu jsme sla na spolecne venceni, no hlidala jsem Grace pac teda mela tendenci lovit ptaky, ale nijak jsem to nehrtila pac banda lidi a smecka psu udela takovej bugr, z e zver vyplasi daleko driv (aspon semi nikdy nestalo, ez by pri hromadnym nekde neco vyrazilo... jenze najednou bylo pul smecky pryc a snima i Grace. Ostatni se vratili do par minut, Grace jsme heldali temer pul hodiny, stim ze parkrakt kolem nas prosvistela s cenichem na zemi. Takze mela utrum s volnosti.. Na silvestra jsme jela do Heroltic a trosku nabuzena jsem tam nechala Grace jit na volno na prochazku... no vyletela na kopec.. musela jsme pro ni lezt, ale poslechla a vratila se, ale stejne zase jen voditko (a pohyb na oplocenych vybezich). Po tejsem jedne den no pribeh je tady : http://blog.knigy.cz...sna“-prochazka/
Po te tedy kazdopadne vzdycky voditko (v lese)...
S odvolanim treba od psu nebyl problem, od zradla trosku horsi, ale taky se darilo, zver jsme se snazila ji nejak korigovat, chodili jsme do obory (tady v Brne se smi), aby si zvkyla, zelpsila se ji ovladatelnost, ale nic, zadny pokrok, kdyz videla zajice, srnu, kocku, velkyho ptaka tak mela tendenci lovit...
Nicmene na konci prosince jsem se z Brna odstehovala a prisla tak o moznost oplocenych vybehu. Nicmene hned za barakem tu je pekny placek, na jehoz okraji zacina les... Zkusila jsme tma Grace parkrat pustit na stopovacce a o les nejevila zajem, tak blizko (az k barakum) zver nechodi, ze... Takze jsme ji tma pak poustela i bez stopovacky a bylo to misto,kde jsem s i s ni tri mesice kazdy den hrala, cvicila a kde behala se svymi psimi kamarady a nidky zadny problem. Az jeden den si jezevcik Cenda nejak nechtel hrat, zacuchal se rozbehl se, snimi druha fenecka a Grace se zanima rozbehla taky... Cenda valil k nejakemu baraku na konci ulice kde harala fena... Po ceste mijeli barak v nemz maji hodne kocek... grace se u toho domu zastavila (ja si naivne myslela, ze reaguje na muj povel...) a nasledujici dny se pokousela vzdycky z placku odbehnout ke kockam... Proto znova vyfasovala stopku a ja hlidala, aby se ji to nepodarilo. Coz slo a rikala , jsem si, ze to casem zapomene, po dvakrat zaslapnute stopce to uz ani nezkousela....
V to utery jsem s ni vysla na ten placek, stala jsem jako obvykle čelem k lesu a zady k tomu domu s kočkami (tak abych kdyžtak ji zabrzdila, že) házely jsme ballonek a pohoda... Najednou se otočila a popoběhla směrem k lesu, kde po levém okraji přicházela paní s jezevčíkem. Tak sjem si říkala, že jde za nima, tak jen, no jo máš tma kamaráda, a ohybala jsem se pro upusteny balonek, takze zbytek jsme jen zahledla jakj vyletěla strašně prudce přímo dopředu! Co tam viděla nevím, ale rozhodně to muselo být nějaké zvíře. A byla fuč
ps.s omouvam se za chyby a preklepy mam spankovej deficit a moc mi to uz nemysli cekam az se napusti vana a jdu chrnet...
NASLA SE - ztracená geofena - JIho/Zapadni okoli Brna
Vytvořeno od
Kniga
, dub 18 2012 18:49
22 odpovědí na toto téma
Publikováno 19 duben 2012 - 18:23
Publikováno 19 duben 2012 - 18:32
Na tyhle situace je dobrá píšťalka - než řvát povel, tak jen zapískat. Je to rychlejší, jasnější, a hlavně se přes píšťalku nepřenáší emoce, které by člověk v hlasu třeba měl.
Každopádně fenku jistě čeká nějaký čas opět na stopovačce..
Publikováno 19 duben 2012 - 18:37
ne fenku ceka jen a jen voditko... pripadne eo... stopovacka mi uz nesmi dom, maximalne tka jak je urcenana stopy... Ty nervy z toho, jestli se nekde neusrkitla nebo nekde neni uvizla (coz byla, kdyz je bez obojku), jestlis e dokaze vykroutit z obojku (bezne to umi i z postroje) nebo zda dokaze se otocit, aby stopku prekousala... nebo jestli tam nekde umira zizni a ja chodim par metru od ni a nevim o ni... kdepak... jen oploceny pozemky a voditko...
Pistalku mame, ale na ten placek ji neberu, slo o jen kratke pohrani pred spanim...
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů