Georadostný koutek:)
Publikováno 23 březen 2019 - 18:48
Publikováno 23 březen 2019 - 20:45
Publikováno 23 březen 2019 - 22:37
Dneska mam georadost. Jeli jsme 5 hodin vlakem tam a odlovili nejstarsi kes v CR. Nasledne jeli zase 5 hodin zpatky
Někdy si říkám, že jsem magor. Pak si přečtu takovouhle zprávu a jsem zase v klidu .
Ale gratuluju, která to vlastně je?
Publikováno 24 březen 2019 - 7:45
Byla sice hlavnim cilem, ale sekundarni byla navsteva muzea Tatry v nedaleke Koprivnici. Nakonec se vsechno vydarilo a maly synek byl nadseny jak z vystupu na Kotouc, tak z muzea Tatry.
A 8 kesi byl jen bonus pri ceste.
Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 24 březen 2019 - 8:07
Publikováno 24 březen 2019 - 11:01
Dneska mam georadost. Jeli jsme 5 hodin vlakem tam a odlovili nejstarsi kes v CR. Nasledne jeli zase 5 hodin zpatky
Blázni.
Publikováno 24 březen 2019 - 11:08
Blázni.
Mozna . Navic autem je to od nas 4 hodiny, takze je to prast jak uhod Brali jsme to jako trening na 9 hodin ve vlaku na ceste do Lichnstejnska. To bude teprve to prave blaznovstvi. Ale uz se tesime do udoli Vaduzu a na 2tis. kese.
Tak to jo, do tatrováckého muzea bych taky rád.
Doporučuji. Opravdu hezká záležitost. Navíc pokud máš děti, dá se za to schovat výlet na keše
Vlacek ze Studenky jede v pohodě.
Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 24 březen 2019 - 11:11
Publikováno 24 březen 2019 - 11:36
Škoda, že jste nezastihli Slovenskou strelu, která se teď opravuje v Hranicích. https://youtu.be/yCn_5ZHVr_U?t=51
Bude zajimavé porovnat výsledek opravy se stavem před tím.
Tento příspěvek byl upraven od Nemo02: 24 březen 2019 - 11:45
Publikováno 24 březen 2019 - 12:50
Publikováno 24 březen 2019 - 15:24
Mozna . Navic autem je to od nas 4 hodiny, takze je to prast jak uhod Brali jsme to jako trening na 9 hodin ve vlaku na ceste do Lichnstejnska. To bude teprve to prave blaznovstvi. Ale uz se tesime do udoli Vaduzu a na 2tis. kese.
Jako bláznovství mně přijde hlavně ta jízda prakticky na otočku. Ale nic ve zlém, za mlada jsem taky dělával podobné bláznivé kousky.
Jinak 9 hodin je nic vůči železničním soutěžím, které trvají 12 nebo i 24 hodin.
Publikováno 24 březen 2019 - 15:45
Jako bláznovství mně přijde hlavně ta jízda prakticky na otočku. Ale nic ve zlém, za mlada jsem taky dělával podobné bláznivé kousky.
Jinak 9 hodin je nic vůči železničním soutěžím, které trvají 12 nebo i 24 hodin.
no uplne na otocku to nebylo. V pet rano vyrazime a ve Stramberku jsme v 9:47 zpatky v 15:25 a v osm jsme doma takze krasnych 5 hodinek na miste.
Publikováno 24 březen 2019 - 19:52
Tak to jo, do tatrováckého muzea bych taky rád.
https://coord.info/GC7XP5H tos čoveče nějak prošvihnul
Jinak mi to připomíná tohle: https://coord.info/GLEE47XY
Publikováno 24 březen 2019 - 19:52
Nebo 103 hodin, že ano ;-). Ale na otočku se dá dát leccos. Třeba teď se vracím z jednodenniho výletu do Vídně, kam jsem vyrážel o pulnoci, takže na místě jsem měl skoro 15 hodin.
Publikováno 24 březen 2019 - 20:40
My jsme kdysi v práci jeli na otočku z Brna do Hinterweidenthalu https://mapy.cz/s/3q55x, nebo z Prahy do Bruselu. Na místě jsme byli vždy tak hodinku, dvě
Jde se lovit!
Moje statistiky ZDE
Publikováno 25 březen 2019 - 11:17
Někdy si říkám, že jsem magor. Pak si přečtu takovouhle zprávu a jsem zase v klidu .
Ale gratuluju, která to vlastně je?
No ja si jednou objel republiku vlakem za 22 hodin. Vyrazil jsem o pulnoci a vratil se v 22 hodin, jen v Brne jsem mel asi 3/4 hodiny pauzu. Nekdy okolo 20 hodiny, na Mostecku, jsem totalne vytuhl, jinak jsem celou dobu koukal z okna, pozoroval krajinu a poslouchal jak se meni nareci.
Myslim, ze jsem tehda stihl ulovit jen jednu cache v Brne .
A pripadam si, ze jsem normalni .
No i kdyz nekdy cervicek hloda.
Kdyz jsem u kosteliku na Radhosti nekdy okolo poledniho, kdyz jsem zvykal rohlik, rekl jednomu mistnimu zednikovi, ze jsem prijel vlakem dnes z Prahy. A na druhou otazku kde jsem ubytovany, jsem mu rekl, ze vecer zas jedu vlakem domu do Prahy. Tak se mne tak nejak divne podival a ocividne si neco myslel.
Tento příspěvek byl upraven od Solim: 25 březen 2019 - 11:24
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 25 březen 2019 - 12:51
Já na jednodenní vlako keško výlety jezdím aspoň 1x ročně.
Někdy, pro více keší, si sebou beru i kolo :-)
Už jsem tak byl v:
okolí Trutnova, Náchodě, Teplicích v Čechách, Plzni, Táboře, několikrát v Praze a letos něco taky určitě vyjde.
Brzo ráno vlakem pak 5 - 8 hodin na místě a zase zpět.
Já mám jízdy vlakem moc rád, čtu si, dívám se na filmy, pozoruji krajinu, lidi.
Publikováno 25 březen 2019 - 13:28
No ja si jednou objel republiku vlakem za 22 hodin. Vyrazil jsem o pulnoci a vratil se v 22 hodin, jen v Brne jsem mel asi 3/4 hodiny pauzu. Nekdy okolo 20 hodiny, na Mostecku, jsem totalne vytuhl, jinak jsem celou dobu koukal z okna, pozoroval krajinu a poslouchal jak se meni nareci.
Myslim, ze jsem tehda stihl ulovit jen jednu cache v Brne .
A pripadam si, ze jsem normalni .
No i kdyz nekdy cervicek hloda.
Kdyz jsem u kosteliku na Radhosti nekdy okolo poledniho, kdyz jsem zvykal rohlik, rekl jednomu mistnimu zednikovi, ze jsem prijel vlakem dnes z Prahy. A na druhou otazku kde jsem ubytovany, jsem mu rekl, ze vecer zas jedu vlakem domu do Prahy. Tak se mne tak nejak divne podival a ocividne si neco myslel.
Tohle by me docela zajimalo. Muzes mi poslat pribliznej plan cesty. Chtel jsem odlovit vsechny kraje za 24 hodin a to vlakem. No a nejak mi to porad nevychazelo casove. projet ano, ale jeste u toho neco odlovit, to uz je orisek. Takze by me to velmi zajimalo.
Tento příspěvek byl upraven od panzerstepan: 25 březen 2019 - 13:29
Publikováno 25 březen 2019 - 14:50
Tohle by me docela zajimalo. Muzes mi poslat pribliznej plan cesty. Chtel jsem odlovit vsechny kraje za 24 hodin a to vlakem. No a nejak mi to porad nevychazelo casove. projet ano, ale jeste u toho neco odlovit, to uz je orisek. Takze by me to velmi zajimalo.
Odlovit nejde skoro nic a navic vsechny kraje to nedas. Ja mel za cil cesty prave tu cestu a tak jsem mel jen cas pri prestupu v Brne. A pokud to slo, tak jsem vyuzival jen rychliky. Snažil jsem se to naplánovat na 24 hodin na platnost celodenní síťové jízdenky, ale ty poslední 2 hodiny mne uz nejak nevysly a taky dobre ze nevysly, jelikoz by mne asi museli z toho vlaku vyvezt na rudlu, neb bych asi totalne vytuhl.
cesta:
Noční rychlík: Praha hl.n. - Olomouc - Bohumín
Courák: Bohumín - Ostrava hl.n.
Rychlík: Ostrava - Otrokovice - Břeclav
Rychlík: Břeclav - Brno
Rychlík: Brno - Jihlava - České Budějovice - Plzeň
Rychlík: Plzeň - Cheb
Rychlík: Cheb - Ústí nad Labem - Praha hl.n.
To ještě jezdil Excelsior s odjezdem z Prahy v 00:08 (můj oblíbený vlak) a mnohdy jsem měl na přestup jen 5 minut. Jen v Brně jsem měl cca 3/4 hodiny a tady jsem stihl jen jednu cache.
P.S. omlouvam se za chybejici hacky a carky, ale obcas programuji a prepinat mezi beznym psanim (háčky a čárky) a psanim programu (bez hacku a carek) to nejde.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 25 březen 2019 - 15:47
No tu jsem hledaj snad hodinu a půl. Nechtěl jsem to vzdát. A tak mi z bookmarku 25 nejstarších keší chybí odlovit jen dvě u Karlových varů. Doufám, že letos padnou.
Publikováno 25 březen 2019 - 16:21
Chtel jsem odlovit vsechny kraje za 24 hodin a to vlakem. No a nejak mi to porad nevychazelo casove. projet ano, ale jeste u toho neco odlovit, to uz je orisek. Takze by me to velmi zajimalo.
Odlovit nejde skoro nic a navic vsechny kraje to nedas. Ja mel za cil cesty prave tu cestu a tak jsem mel jen cas pri prestupu v Brne. A pokud to slo, tak jsem vyuzival jen rychliky. Snažil jsem se to naplánovat na 24 hodin na platnost celodenní síťové jízdenky, ale ty poslední 2 hodiny mne uz nejak nevysly a taky dobre ze nevysly, jelikoz by mne asi museli z toho vlaku vyvezt na rudlu, neb bych asi totalne vytuhl.
Ahoj taky jsem řešil, zda se dá objet republika za den.
Problém jsou kraje Karlovarský, Jihočeský, Vysočina, Liberecký a trochu i Moravskoslezský.
Moravskoslezký proto, že musíš tam a zpět (pokud chceš rychle), ostatní proto, že skoro nejsou na rychlých tratích třeba Liberec je tím úplně drsný :-)
Třeba přejezd Cheb-Plzeň-ČB-Jihlava-Brno trvá skoro 8 hodin s 10 minutovým přestupem v Plzni.
Našel jsem tuto trať:
Cheb-Plzeň-ČB-Jihlava-Brno (kraje KV, PL, JČ, VY, JM)
Brno-Ostrava (ZL, OL, MS)
Ostrava- HK (PA,KH)
HK-Praha- Ústí (SČ, PH, US)
Start v cca 4:00, cíl ve 22:31, projedeš 13 ze 14 krajů, ale do Libereckého se nedostaneš.
A to ještě musí jet všechno v pohodě, protože přestupy jsou tak kolem 10 minut.
Před 4 ráno a po 22 skoro nic nejede.
Netvrdím, že se to nedá, hledal jsem to teď asi 10 minut. A hledal jsem, že se to pojede v sobotu.
4 uživatel(ů) prochází toto téma
1 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů
-
vlkys