Jo, to o waymarkách je pravda. Jeden kostel je v kategoriích Starý kostel, Středověký kostel, gotický kostel, katolický kostel, kostelní portál, kříž před kostelem... Nevím, zda to všechno nelogovat jednou a tou samou fotkou, snažím se dát různé a ani neloguju všechny kategorie. Angličtina, chybějící mapa - to vychází z toho roku cca 2005-7, kdy asi tak vypadal i geocaching. Vývoj waymarků se zastavil. A za chvíli bude problém logovat třeba telefonní budky, už jich moc není. Spousta kategorií je nesmyslná, např. stojany na kola. Spousta je nepoužitelná celosvětově, např. kovárny, které vypadají jinde jinak, než u nás (Blacsmith shops - spíš dílny, než naše nefunkční ale hezké vesnické kovárny). Zrovna tak mi tam chybí třeba dřevěné kostely, u nás rarita, jinde převažující.
Byl pokus udělat waymarking jednodušší, jen několik kategorií - Geospy. Náš český projekt. Zkrachoval, nikdo to nehledal. Já se zapojil do testovacího provozu, do ostrého už jsem nic nevkládal a lovil jen minimálně. Waymarky lovím tak, že když jsem někde ve městě a fotím, hledám pak, jestli něco z toho nemá waymark. A třeba po čase hromadně. Sice mám waymarky v navigaci, ohnul jsem si exportní skript Geogetu a udělal z nich keše - megaeventy, které mít v navigaci nepotřebuju, ale už mi v navigaci spíš překáží.
Myšlenka WM se mi líbí. Objekty jsem si fotil už předtím, než jsem objevil Geokešing. Fotím si je stále. Mám tisíce objektů. Problém je, že od doby co máme děti jsem neměl čas je ani logovat, na tož vytvářet.
I kvůli tomu, v jakém stavu je web :-( Groundspeak prostě dělá jen to, co mu nese peníze. A tohle nevidí jako ziskové, tak už to nerozvíjí. Přitom kdyby to alespoň trochu upravil.
Další věc je to, že vkládat objekty jsem se vždy snažil i s pořádným popisem (dělat pořádný listing) a to znamenalo zjišťovat informace, popsat a to bylo náročnější na čas...
GeoSpy jsem taky zkoušel, fandil jsem mu. Bohužel opět pak přestal být čas a autoři asi zjistili, že výdělečné to nebude :-(