Přejít na obsah

Fotka

Georadostný koutek:)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3631 odpovědí na toto téma

#3261 zirafka183

zirafka183

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2020 - 22:46

Po delší době se objevil Mr3ska a prý nakoukne i sem. :-)

Potkala jsem ho na Velízu, bylo to moc milé setkání, tak snad zase "ožije" :-)

• 0

#3262 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2020 - 22:58

On právě psal na FB, že se s tebou potkal. Já mu odpovídala, že s tebou se znám jen virtuálně a s Petrou jsme potom vzpomínaly, která její známá s námi byla chvíli po Kuliškově zeleném evemtu. Ty jsi to nebyla, ale kdo jsme dohromady po dvou letech nedaly. Mně se vybavilo, kam jsme šly na jídlo, ale dotyčná paní ne.
  • 0

#3263 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 19:59

Podle dnešního newsletteru to vypadá na zploštění křivky: :-)

Počet aktivních keší

2000:             75

2007:    500 000

2010: 1 000 000

2013: 2 000 000

2017: 3 000 000

2020: 3 100 000

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3264 vojtisekp

vojtisekp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2020 - 20:21

Podle dnešního newsletteru to vypadá na zploštění křivky: :-)

Počet aktivních keší

2000:             75

2007:    500 000

2010: 1 000 000

2013: 2 000 000

2017: 3 000 000

2020: 3 100 000

Myslím že to je jen dobře, pak by to bylo opravdu všude a nebyl by to ten geocaching které člověka vytáhl na místo kde nebyl. Ne, že by to dneska tak bylo, ale bylo by ještě hůř.

• 1

#3265 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 196 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 10:36

Tak bych řekl, že to sploštění křivky je patrné již pár let...

Podle https://project-gc.c...istics/Overview

mám poznačených pár čísel za posledních pár let:

Jedinečné keše v ČR: GC.jpg

A co do vývoje publikovaných keší v jednotlivých rocích, počtu aktivních kačerů: GC2.jpg

Takže podle těchto tabulek už jsme za vrcholem...

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 06 květen 2020 - 10:40

• 1

#3266 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 11:32

Po téměř deseti letech od prvního nálezu jsem dnes konečně kompletně vyplnil kalendář (366/366). :)
Třeba za dalších deset let doplním i matrix. :D
  • 4

#3267 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 12:34

Mě po deseti letech chybí přes 20 dní a nikdy to nedodělám. Chybí hlavně v zimě, kdy se mi daleko nechce a blízko nic není.

• 0

#3268 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 12:54

Byl jsem na tom obdobně, jenom za leden a únor mi chyběla polovina dní, ale díky výskytu Praze se mi podařilo nakonec všechno vyplnit.

• 0

#3269 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 196 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 13:07

Kalendář mám vyplněný už pár let... Loni jsem si začal všímat, kdy mi chybí tradičky, multiny, mysterky. Ovšem stejně kvůli práci, když končím po páté, stejně už s rodinou nikam nejedu, jen kvůli kalendáři. Nebo když je v zimě škaredě, tak jen kvůli kalendáři nejedu. Ale snažím se trochu upravovat výlety za keškami a loni jsem si pár dní doplnil. I když stále u nás je problém vyplnit třeba žlutý kalendář, když nejbližší multina je třeba 15 km :-).

Ale je to prostě občas příležitost, proč se zvednout doma ze židle a udělat si větší výlet, než se třeba jen projít po okolí, nebo zůstat doma na zahradě.

• 0

#3270 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 13:13

Na vyplňování kalendáře dle barev by padla možná tatáž doba, jakou mi zabralo vyplnění toho společného. Já jsem rád, že se mi vůbec něco takového podařilo zdárně dotáhnout, natož už přemýšlet nad dalšími kombinacemi. Neříkám však, že se do toho také někdy v budoucnu nepustím, možné je vše. :) Teď bych se chtěl především orientovat podle toho, kam mne to bude lákat zajet, aniž tam nutně musí být keška. Čímž samozřejmě neříkám, že cílené výpravy za odlovy vynechám, to rozhodně nehrozí. :)
  • 0

#3271 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 196 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 13:39

Já to taky nehrotím. Většinou mám připraveno třeba 10 různých výletů s kluky a podle počasí, volna a toho, co mi zrovna chybí je prostě kombinuji:-). A plánování počítám s tím, že mi bude trvat ještě tak možná dalších 14 let (takže vlastně ještě jednou tak dlouho, co zatím geokešing dělám :-) ), protože v týdnu díky práci se většinou na keše nedostanu, takže musím většinou čekat, než odlov padne na víkend, a ještě k tomu občas je prostě na víkend zrovna škaredě, nebo jsme nemocní, tak stejně třeba o víkendu nikam nejedeme...

• 1

#3272 Kreten8

Kreten8

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 790 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 16:48

No a já jsem dal všechny kalendáře v období od 1.1.2018 do současnosti a využíval jsem právě mírných zim, kdy se dalo lovit bez problémů se sněhem a těch pár dní co nějaký sníh byl, tak se volily kešky někde nad zemí, kde sníh nevadí (i když je pravda, že se smetáčkem z auta jsem ometal pár pařezů a pak po sobě zase "uklízel"). Mojí výhodou je bydliště na Kladně, kde těch kešek okolo je hodně a taky to, že v práci končím ve 14h, takže mám celé odpoledne volné na lov. No a když se tedy kouknu do kalendáře, tak zelený a modrý je splněný, žlutý to mi chybí dva dni, kdy jsme byli na dovolené a ten den nebylo nic v dosahu, u mikro mi chybí dva dni, u small jeden den a u regular tři dni, ale tohle je tak trochu pakárna, neboť se u odlovených kešek ty velikosti občas mění a tak např 22.4. jsem měl splněno, ale keška se z regular zmenšila na small a tak musím letos zase nějakou doplnit.

• 0

#3273 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2020 - 23:34

Já mám celkem radost, udělal jsem kontrolu 4 logbooků a dopadlo to docela dobře. Nenašel jsem pouze 3 kačery a jednoho seedcorpa. S jedním kačerem vyřešeno hned, zalogoval si keš omylem místo jiné, u těch dvou se ještě uvidí, psal jsem jim.

• 5

#3274 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 7:30

Kalendář mám vyplněný už pár let... Loni jsem si začal všímat, kdy mi chybí tradičky, multiny, mysterky. Ovšem stejně kvůli práci, když končím po páté, stejně už s rodinou nikam nejedu, jen kvůli kalendáři. Nebo když je v zimě škaredě, tak jen kvůli kalendáři nejedu. Ale snažím se trochu upravovat výlety za keškami a loni jsem si pár dní doplnil. I když stále u nás je problém vyplnit třeba žlutý kalendář, když nejbližší multina je třeba 15 km :-).

Ale je to prostě občas příležitost, proč se zvednout doma ze židle a udělat si větší výlet, než se třeba jen projít po okolí, nebo zůstat doma na zahradě.

Já si toho začal všímat kvůli challenge.
Kalendář mám už vyplněný 2x, teďka se snažím dodělat po třetí - ale nijak mne netrápí když to bude trvat dlouho.
366 tradi, multi a mystery jsem začal řešit od 01.01.20.
To mi chybělo T- 18, Mu- 218 a My- 120.
Dneska jsem na stavu T- 9, Mu-194 a My- 109. 
V pondělí jsem bohužel neodlovil tradičku, bo jsem si spletl dny. Takže to splním až příští rok.
Mysterky a multiny mi budou trvat sakra dlouho- hlavně multiny. Protože jich je v blízkém okolí dost málo.
Ale aspoň si mám s čím hrát :-)
366 na velikost krabičky vůbec neřeším- to už je na mne moc.

• 0

#3275 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 7:36

A ještě dodám, že kvůli různým challengím jsem zjistil, že některé kombinace D/T a typů jsou v mém okolí skoro nelovitelné.

Tak jsem si řekl, že založím pár (číslo zatím nevím) kešek, které právě tyto velmi vzácné kombinace rozšíří.
Betatestováno už mám wherigo 2,5/4,5 a letter 1/5. Rozchystánu multinu 4/1 a další v plánu.
Takže myslím na challenge i z druhé strany :-)

• 0

#3276 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 231 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 7:41

Já mám celkem radost, udělal jsem kontrolu 4 logbooků a dopadlo to docela dobře. Nenašel jsem pouze 3 kačery a jednoho seedcorpa.

V sobotu jsme udělali kontrolu keše dcerky a nenašli pouze 1 kačera. Ale obráceně, nenašli jsme ho na webu ;)

V logbooku má STF. Předloni na podzim, pro upřesnění ;)

Taky jsme mu napsali.

• 0

#3277 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 7:42

Já mám celkem radost, udělal jsem kontrolu 4 logbooků a dopadlo to docela dobře. Nenašel jsem pouze 3 kačery a jednoho seedcorpa. S jedním kačerem vyřešeno hned, zalogoval si keš omylem místo jiné, u těch dvou se ještě uvidí, psal jsem jim.

A Semenu jsi to hned smazal ne? :)
  • 0

#3278 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 236 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 8:01

Vaší honbu za žlutým kalendářem nepřímo trochu podporuji i svým zalíbením v multinách. Kde to jde nebo k tomu směřují podmínky, tam uvažuji automaticky nad multinou. Nicméně, nejsem žádný velkozakladatel a ty keše se hodí spíše místním než přespolním.
  • 0

#3279 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 9:42

V sobotu jsme udělali kontrolu keše dcerky a nenašli pouze 1 kačera. Ale obráceně, nenašli jsme ho na webu ;)

Těch bylo víc, ale ty si nijak nepoznamenávám, nevím, kolik.

A Semenu jsi to hned smazal ne? :)

Tak to je jasný, to už je taková rutina. 

• 2

#3280 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2020 - 10:21

Těch bylo víc, ale ty si nijak nepoznamenávám, nevím, kolik.

Tak to je jasný, to už je taková rutina. 

Jo... je to z roku 2018, marně přemýšlím, jestli jo a nebo ne... kdo ví? Každopádně je to fuk, keš je v archivu, takže na mapě nesvítí a to je důležitý... :)

• 0

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama