Přejít na obsah

Fotka

Georadostný koutek:)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3631 odpovědí na toto téma

#3321 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 196 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 9:47

Možná že už tam nebyla, když jsem ji hledala a  možná že ano... ale pořád by mne to zajímalo, jestli jsem ji vůbec měla dobře... Muselo se šplhat kus od cesty nahoru?

Poprvé jsem tam byla v r. 2013, ale to byl junior ještě malý (tuším na tyči za kolo, už ne ve vozíku) a nechtěl zůstat sám u kol a kola a jeho jsem tam tahat nechtěla) a po druhé o rok později a našla jsem prd, to už tam ale byla sada DNF logů...

Jo, jestli jsi lovila jen sama s mladým, tak to tě docela obdivuji, jestli takhle někam lezeš, jestli mu bylo do 4 let... Starší už zvládá počkat (je mu 5) ale mladší chce stále za mnou. Kdybych ho měl na starost sám a nešla se mnou Dana, tak na nějaké T 3 a výš můžeme zapomenout. I když občas mi nadává, kam je až tahám a co budou dělat za pár let, když vidí tatínka lézt pod mosty, do kanálů (kam samozřejmě chtějí taky a my jim to nechceme povolit), nebo lézt na stromy či skály u T 4-4,5... Jen mám trochu zlozvyk, že na terén (krom T5, které mám vyfiltrované) se dívám až na místě...

• 0

#3322 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 10:23

To byla jen stran, zadny sraz... a taky bych ho byvala nechala jen na miste kam vidim... mohl by se rozhodnout jit pryc :)
  • 0

#3323 zirafka183

zirafka183

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 16:07

Možná že už tam nebyla, když jsem ji hledala a  možná že ano... ale pořád by mne to zajímalo, jestli jsem ji vůbec měla dobře... Muselo se šplhat kus od cesty nahoru?

Poprvé jsem tam byla v r. 2013, ale to byl junior ještě malý (tuším na tyči za kolo, už ne ve vozíku) a nechtěl zůstat sám u kol a kola a jeho jsem tam tahat nechtěla) a po druhé o rok později a našla jsem prd, to už tam ale byla sada DNF logů...

Tak já si jí kupodivu pamatuji dobře, což u mě nebývá zvykem :) .

Byla ve stráni, která byla dost kamenitá, vcelku nahoře, od hlavní cesty na dohled, ale ne pár metrů. Byla to jedna z mých prvních "pěško-dálkových" multin. Umístění se ale mohlo změnit, byla založená v roce 2009, já tam byla "až" v roce 2012.

• 0

#3324 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2020 - 22:43

Spíš jsem teď klikala na nové keše a koukám, že nová "Routovina" jde s dobou a přesunem na kola! :-) Podle číslování to vypadá, že bude pokračování?

Chvályhodné, i když já mám vedle les a radši zamířím tam nebo kolem řeky.

Já teda vedle sice četl, že tě to netankuje, ale sbal zítra saky paky a přijeď si pro FTFko. Mě už to neba  :D

• 0

#3325 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 6:12

Nikdo ti stále neudělal radost a nepočmáral logbook?
To by byl dobrý paradox, jet na FTF do Prahy, když nechávám keše, co mám i necelý kilometr. :-)
Zklamu tě, mám v plánu program mimo gc - konkrétně potřebuji po zmrzlících zkontrolovat zahradu a chtěla bych zkusit džem z rebarbory. Jen váhám, kterou variantu. Jde jak samotný, tak v kombinaci třeba s banánem a rozinkami nebo pomerančem, ořechy....
  • 1

#3326 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 8:22

Pokud vyrazíte ven, ať už na keše nebo jen tak, rozhlédněte se po bršlici kozí noze - má řadu léčivých účinků. Vitamínu C má několikanásobně vic než citron, je zdrojem minerálů. Možná ji máte i přímo na zahradě, tak ji jen nelikvidujte, ale i využijte. Dokonce se prý dá nakládat jako zelí.
  • 0

#3327 vojtisekp

vojtisekp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 8:24

Pokud vyrazíte ven, ať už na keše nebo jen tak, rozhlédněte se po bršlici kozí noze - má řadu léčivých účinků. Vitamínu C má několikanásobně vic než citron, je zdrojem minerálů. Možná ji máte i přímo na zahradě, tak ji jen nelikvidujte, ale i využijte. Dokonce se prý dá nakládat jako zelí.

To je takový ten plevel co roste úplně všude?

• 1

#3328 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 8:27

Jj, zatím jsem z ní zkusila smoothie, ale jde podle netu využít na plno způsobů. Zkusím trochu přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu. Všeho přiměřeně. ;-)
  • 0

#3329 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 9:53

Přijeď si natrhat k nám na chalupu. MInulý týden jsem jí i na té minizahrádečce likvidoval kolečko, stejně tam ještě zůstala. :-)

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3330 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 10:42

Bršlice mne k ochutnání moc neláká :)... a džem bych zkusila samotný, bez přísad... Vůbec si nedokážu představit, jak může rebarborový džem chutnat.

• 0

#3331 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 196 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:15

Tak nevím, ale kerhart bych tedy na zahrádce nechtěl...

Ale že je takhle léčivej to jsem nevěděl...

• 0

#3332 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 12:24

To by byl dobrý paradox, jet na FTF do Prahy, když nechávám keše, co mám i necelý kilometr. :-)
Zklamu tě, mám v plánu program mimo gc - konkrétně potřebuji po zmrzlících zkontrolovat zahradu a chtěla bych zkusit džem z rebarbory. Jen váhám, kterou variantu. Jde jak samotný, tak v kombinaci třeba s banánem a rozinkami nebo pomerančem, ořechy....

To nevím. My vždy dělávali z rebarbory koláč.

• 0

#3333 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 14:08

Ale že je takhle léčivej to jsem nevěděl...

:) taky ho nechci, ale on se mne neptá :)

• 1

#3334 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 15:02

Doufám, že se mi jí na zahrádce podařilo zliklidovat :wacko: a ty léčivé účinky jsou asi v tom ohýbání a rytí při likvidaci plevele :o .

• 2

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#3335 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 15:59

Doporucuju samostatny a nedavat moc cukru. Ma to pak takovou krasne sladkokyselou chut. Delam z revene dzem kazdy rok. Proste parada.
  • 0

#3336 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 16:56

Můžeš třeba přes sz poslat svůj recept? Rebarboru jsem sice sklidila, ale dneska už džem dělat nebudu - byli jsme se na chvíli projít u Podoláku, abych srovnala záda.
Bršlice mám díky sousedům plnou zahradu - oni ji konečně zlikvidovali, ale my ne. Bohužel stačí v zemi malý kousek a roste dál. :-(
  • 0

#3337 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 18:41

Tak konečně vím, proč se jedna obec u Ústí nad Orlicí jmenuje Kerhartice!

Díky za keš informaci.

Člověk se pořád učí...

• 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3338 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2020 - 19:14

Tenhle plevel se nejlíp likviduje brzy na jaře, když je zem načechraná mrazy. To hrábnu do země rukou a táhnu, táhnu, metr, dva tři a větví se to... Na jeden zátah půl kolečka kořenů bršlice. Ale musí se pomalu a s citem aby se nic neulomilo.
Dnes jsem prijel na chajdu a tam co jsem loni2 "mulčoval" posekanou trávou se kterou se mi nechtělo až na kompost, jde bršlice a pejry úplně krásně ven i teď.
  • 0

#3339 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2020 - 21:00

Tak jsem si udělal radost a trochu doplnil a předdoplnil zásoby (samozřejmě spoustu krabiček mám i doma). No a jak začne docházet materiál, různé velikosti a tak, mohl bych pomalu začít archivovat, ne?

Přiložené miniatury

• IMG_20200528_163640.jpg
  • IMG_20200528_163646.jpg

Tento příspěvek byl upraven od MiroslavRouta: 28 květen 2020 - 21:01

• 2

#3340 Zverinec

Zverinec

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 163 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2020 - 21:09