Už s tím řešením času přestaňte, začínám mít deprese z toho, že bude celoročně zimní čas a já v létě prospím ještě více hodin světla :-(
Protože jak znám tyhle petice, hlasuje se o zrušení - a samozřejmě po zrušení by zůstal ten zimní astronomický čas, který mi nevyhovuje (petice už to který čas nechat neřeší a po zrušení by určitě zůstal ten "správný čas", protože prostě vede k tomu, že člověk ztratí hodinu denně na odpolední výlety a jiné činnosti.
Samozřejmě chápu to, že slunce je v nadhlavníku v pravé poledne, a že střídání času může být škodlivé, na druhou stranu výhody co mi plynou z letního času jsou daleko větší, než ty, které mě omezují při tom střídání. Takže za mě NE.
Podíval jsem se taky na astronomické údaje pro mou polohu a zjistil jsem, že zajímavě se mění doba poledne i co se týče průběhu roku. Že krom těch 25-ti minut o které se mění astronomické poledne z východu na západ naší republiky se o dalších 20 minut mění toto poledne v průběhu roku, že teď na podzim je nejdříve. Věděl jsem, že se to hýbe (známé přísloví Lucie noci upije ale dne nepřidá), ale že až o tolik, to mě překvapilo.
Takže ta hodina posunu už zase není tolik!