Přejít na obsah

Fotka

Georadostný koutek:)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3631 odpovědí na toto téma

#1201 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 11:30

To erebi:

To bych snad ani nevyčítal, že mnoho lidí nezvládne tuhle "drobnost" odlišit -  víc než 150 let byly jen Č(S)D a toto rozdělení na první pohled cestujícího nijak zvlášť neovlivnilo (stále si koupí jízdenku a nastoupí do kovové krabičky, která ho někam odveze). Samozřejmě, to, že to umožnilo vstup konkurence a tedy i větší snahu majoritního využivatele tratí, je důležitá, ne však zásadní informace všeobecného přehledu.

Já jsem rád, že se na železnici něco děje, probíhají údržby i rozšiřování, jen ty protihlukové stěny, ty mi také nesedí... Škoda, ale třeba se probereme.

• 0

#1202 d-n

d-n

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 11:47

No jo, ale málokoho zajímá, kdo za to může, ale co je důsledkem. Kdysi, ještě před oddělením, jsme cestovali s kočárkem a přesedali na lokálku a až ve vlaku nám řekli, že je výluka. Pak jsme čekali u lokálky, jestli nám ten kočárek přivezou, nebo ne, protože jsme vysedali na zastávce a šli ještě 4 kilometry. Přivezli ho. Jinak mi ale výluky nevadí, alespoň se člověk podívá na jinou krajinu a kolem silnic se ještě nestaví protihlukové (protipohledové) stěny. Jiná věc je ale třeba přestup na autobus, který většinou nečeká.

No a já zase jednou jel vlakem v Bosně. Na jedné zastávce mi přišlo, že nějak dlouho stojíme, tak jsem se šel podívat, co se děje. Celý vlak byl prázdný, protože všichni už před čtvrt hodinou odjeli autobusem NAD a mě se nikdo neobtěžoval sdělit, že je na trase výluka. Další vlak jel za 6 hodin, naštěstí mě svezli autobusem, co přijel od protivlaku a vracel se prázdný zpátky.

U nás myslím s organizací výluk nejsou žádné problémy. Ve většině případů už jsou zpracovávány i výlukové jízdní řády, takže pokud bude mít výluka vliv na jízdní dobu, tak se to cestující dozví narozdíl od autobusu, který v případě nějaké uzavírky přijede v lepším případě pozdě, v horším vůbec. No a kdo má nějaké speciální požadavky na přepravu jako kolo (kolik % cestujících převáží kolo?), tak si informace najde. Třeba na tom Šolimově příkladu z e-shopu stačí u spojení kliknout na detail a info o výluce je tam taky.

Tento příspěvek byl upraven od d-n: 13 April 2015 - 11:49

• 0

#1203 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8810 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 12:07

Co se týče výluk, dost často (téměř většinou) nakonec výluka není. Buď ji ukončí dříve, nebo rychlíky pustí, pokud nejde o stavbu mostu nebo o výměnu kolejí. Takže ani ten žlutý trojúhelníček nemusí znamenat, že výluka je.

Ale co se mi na eshopu líbí, že už nějaký čas po mě průvodčí nechtějí jízdenku. Zkontrolují inkartu a že mám jízdenku, mají online.

• 0

#1204 jeef

jeef

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 13:04

Zkontrolují inkartu a že mám jízdenku, mají online.

...pokud jim zrovna nepadnul systém, jako třikrát za posledních čtrnáct dní. ;-) 

Jeden průvodčí to zkoušel horem dolem, skončil se slovy "ale když jezdíte pravidelně." Druhý to zkusil jen jednou a prohlásil "zase už". A jen třetí volal na centrálu, aby zkontroloval, že jízdenku skutečně mám.

• 0

#1205 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8810 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 13:16

Já si jízdenky pořád radši tisknu. Ale v poslední době už ji po mě nikdo nechce.

Manželka jednou věděla, že si jízdenku koupit nestačí, zavolala mi, seděl jsem u PC, číslo její inkarty znám, jízdenku jsem koupil, tedy těsně před odjezdem vlaku - a bylo to v pořádku. Tedy je to opravdu online.

A pro ukázání jízdenky na laptopu, tabletu, telefonu, neplatí výmluva typu vybitá baterka, apod. Jestli platí totéž pro dráhy - spadlý systém - tak by to měli v té situaci uznat všem. No ale mnohokrát jsem jel zadarmo. Když jsem nastoupil na zastávce kde není pokladna a jel jen několik stanic na konečnou, průvodčí často ani nepřišel.

• 0

#1206 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 13:55

Jak vás tak všechny průběžně čtu, tak si říkám, že cestovat s ČD je skoro detektivka :D - pamatuji si, jak se tu někde probíralo, co je s jakou kartou kdy výhodnější, teď zase mysterky se změnami při výlukách. Docela by mě zajímalo, jak by tohle všechno včetně nákupu jízdenky v e-shopu měla zvládnout chudák babička z Horní-Dolní? Ta pamatuje jen jízdenky podle km, jízdní řády na nádraží a teď aby studovala na netu.....

Je to dost dlouho, co jsem jela naposledy vlakem, vlastně jsme tak občas někam naplánovali výlet, když byla dcera malá, aby si vlaky trochu užila. Za nás bylo běžné cestovat vlakem nebo busem, auto mělo pár lidí a dneska to mají děti naopak, svátek je výlet vláčkem -  shodou náhod jela dcera v pátek na krajské kolo Eurorébusu, ze školy jich bylo přes dvacet a tak jeli vlakem. Vypadá to, že se na vlak docela těšila, i se jím vrátila, přestože jsme jí nabízeli, že ji po soutěži vyzvedneme. :)

• 0

#1207 Nemo02

Nemo02

Nemo02

• Members
  • PipPipPip
  • 393 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 15:01

zvedavkanocni: Stále ještě existuje obyčejné jízdné, ale pro nás, co jezdíme často, je to moc drahé. A pak nastává luštění té ČDmysterky (po pár letech si zvykneš, že se každý rok mění zadání). Pojedeme ze stejné stanice zpátky? Skupinová nebo každý na svou slevu? Vyplatí se koupit inkartu na 3 roky?

Vlaky jezdím rád, sbírám jízdenky a mou biblí je papírový jízdní řád. Za auto bych neměnil.

Tento příspěvek byl upraven od Nemo02: 13 April 2015 - 15:01

• 0

#1208 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8810 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 21:31

Zpáteční slevu už zrušili, slevu 3% za nákup online taky a 3% bonus za nákup peněženkou na kartě taky. Ale udělali bonus program za nákupy na eshopu. Momentálně bych tam měl asi tak vstupenku do Království železnic, kam se nedostanu. Uvidím, co nasbírám. Ale předpokládám, že ten bonus zruší dřív, než si ho vyberu. Ale vlakem jezdím rád. Když si mohu vybrat, jezdím vlakem. Ovšem často je autobus levnější a rychlejší a když stojí auto před barákem, vyplatí se už když jedou dva. A často se někam vlakem nebo autobusem prostě v rozumný čas dostat nedá. Ale já jsem si na auto ještě nezvykl, nejezdil jsem 20 let a i teď mám auto, co skoro nejezdí.

• 0

#1209 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 13 April 2015 - 23:02

Zpáteční slevu už zrušili,

Ale předpokládám, že ten bonus zruší dřív, než si ho vyberu.

Zpáteční slevu nezrušili, činí 5 %.

Bonusové body platí 2 roky, takže doufám, že aspoň tolik ten program vydrží. Spíš hrozí, že si člověk vyhlídne nějaký konkrétní benefit a než nasbírá body, tak už tam nebude.

• 1

#1210 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2015 - 8:43

Dík Trhači za Log na Houlovi

Tento příspěvek byl upraven od Citecka: 17 April 2015 - 8:44

• 4

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#1211 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2015 - 10:46

Mám velikou georadost z odlovení série Velká řeka.
Kdo má rád terénní multikeše v nádherné přírodě, nevadí mu poněkud obtížné luštění a T5 terény, tak tomu vřele doporučuji.
Velka reka 1, 2, 3, 4, 5

• 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#1212 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 17 April 2015 - 11:12

Na Velkou řeku jsem už koukal. Obtížné mysterky mi nevadí, jen je neumím vyluštit. A je to případ i těchto.

• 0

#1213 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2015 - 20:47

Dnes mne potěšily dvě věci, jednak výlet na sérii Klobouk s partou kamarádů, kdy jsme si užili výhledy, terén, kešky ale i popovídání a vubec společnou jízdu (kola) a druhak logy od Jacky. Přijel jsem domů, měl dobrou náladu, zkontroluju logy u svých keší a tam takové povedené kousky od Jacky. Hned jsem měl úsměv od ucha k uchu. Jacko, děkuji :)

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#1214 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2015 - 20:54

Nejni zač, já děkuju za moc pěkný keše :) !

• 0

#1215 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 17 May 2015 - 20:56

Tak se těš až dodělám další, co tu mám v "pracovně" zrovna rozdělanou :) Místo mám, listing mám, jen tu keš ne a ne dokončit jelikož mi to nefunguje jak chci :D

• 0

#1216 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 30 May 2015 - 17:38

Dneska jsem po dlouhé době našel geocoin a putuje od roku 2006! Tak přeci jen to s nimi snad není až tak špatné.

• 6

#1217 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 05 June 2015 - 21:24

Smrku já dnes po dlouhé době v keši našel TBčko. V keši, ne na eventu :D Sice šlo o průměrnou keš, ale u zajímavé stavby ;)

• 2

#1218 SikoCZ

SikoCZ

SikoCZ

• Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 07 June 2015 - 14:30

Vypada to ze mame noveho Reviewera.  :D 

Log.png

• 1

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0

#1219 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 07 June 2015 - 18:16

Vypada to ze mame noveho Reviewera.  :D

Fíha, to smazal tobě? Zajímavé.
  • 0

#1220 A+T

A+T

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 07 June 2015 - 18:36

No ty v*le jestli to neni fake, tak to patri spis do geodeprese....
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama