Přejít na obsah

Fotka

Georadostný koutek:)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3631 odpovědí na toto téma

#1861 Viktor36005

Viktor36005

Viktor36005

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 20:42

...tak (nejen) tady čtu o Evropském, Ruském, Americkém, soukromém, vojenském atd. systému...o krizovém vyhledávání atd. .... a přesto se ztratí letadlo velký jako několik kráv, ve kterém bylo víc než 100 mobilů (asi vypnutých). Bylo pod dohledem radarů, vědělo se odkud a kam  letí. Sledovaly ho družice, který prej dokážou přečíst novinovej text na zemi. Mělo vysílačky atd. atd. atd. .....tak mi pověste kde (sakra) to letadlo je ???????????

....že by opravdu bylo něco mezi zemí a satelity ?????

• 0

#1862 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 21:02

Ono právě moc satelitů letadla nesleduje, alespoň ne dost podrobně a dost často. A GPS se nepovažuje za dost přesnou a spolehlivou pro leteckou navigaci (Galileo bude pro tyto účely certifikované).

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 18 prosinec 2016 - 21:03

• -3

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#1863 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 14:15

Koukám, že se záhadný kolega geoskorpil znova zamiloval... po Jacce to odnesl Kub4 ;-D

• 4

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#1864 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 14:54

Zpětný kanál v minimálně Evropě půjde skoro určitě přes GSM ne přes Galileo, ten kanál na družice bude používán v podstatě pouze v místech mimo civizaci popřípadě při masivních živelných pohromách.

Presne to si v podstate myslim taky. Jenze v momente kdy to zpatky pujde pres GSM, pak Galileo vubec nepotrebujes. Protoze stejne tak muzes pouzit GPS+GSM nebo Glonass+GSM, coz mas v kazdym founu uz dneska. A naopak pokud budes zpetne komunikovat pres Galileo, ziskas velkou pridanou hodnotu s tim ze to pujde i mimo oblast s GSM pokrytim, ale za cenu drahyho nestandartniho koncovyho zarizeni. Coz ale zase mas k dispozici uz dneska v jinych systemech. Jinak receno nevidim z pohledu zachranneho systemu vubec nic, v cem by Galileo nabizelo neco noveho, co jeste nemame. Je to jen duplicitni system k jiz existujicim technologiim, akorat s mnohem mensim pokrytim (ktere BTW nikdy neni planovane jako kompletni, narozdil treba od Iridia).

V podstate jde jen o to ukazat kdo na to ma + zaroven bejt strategicky nezavislej na teoretickym nepriteli, ktery sve technologie muze pro ostatni vypnout. Proto maj svuj system amici, rusove, Evropa. Co cinani? Delaj uz na necem? Nevim o tom, ale je to dost pravdepodobny. Preci Cina nebude zavisla na satelitech od rusu nebo amiku.

• 2

#1865 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 15:08

...

V podstate jde jen o to ukazat kdo na to ma + zaroven bejt strategicky nezavislej na teoretickym nepriteli, ktery sve technologie muze pro ostatni vypnout. Proto maj svuj system amici, rusove, Evropa. Co cinani? Delaj uz na necem? Nevim o tom, ale je to dost pravdepodobny. Preci Cina nebude zavisla na satelitech od rusu nebo amiku.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Beidou

• 0

#1866 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 15:11

Takže závěr. Ano, funkce Galiela týkající se search and rescue nebo třeba pokrytí na dalekém severu člověk, který sedí na zadku v civilizaci bezpečně pokryté GSM signálem nevyužije. Pořád má šanci ale využít funkce pro leteckou přepravu. Bojí se létat? Tak snad lepší pokrytí při špatném výhledu na oblohu. Že má výhled stále dobrý? No pak už nevím. Pak má holt asi smůlu a musí tvrdě platit daně na tu zbytečnou hračku pro nás, dobrodruhy. Ten život je ale zlej a nespravedlivej, že?
  • 1

#1867 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 15:19

Takže závěr. Ano, funkce Galiela týkající se search and rescue nebo třeba pokrytí na dalekém severu člověk, který sedí na zadku v civilizaci bezpečně pokryté GSM signálem nevyužije. Pořád má šanci ale využít funkce pro leteckou přepravu. Bojí se létat? Tak snad lepší pokrytí při špatném výhledu na oblohu. Že má výhled stále dobrý? No pak už nevím. Pak má holt asi smůlu a musí tvrdě platit daně na tu zbytečnou hračku pro nás, dobrodruhy. Ten život je ale zlej a nespravedlivej, že?

Hele, že ty u nich děláš ? V tom případě ale svoje příspěvky zřetelně označ jako PR :D .

• 0

#1868 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 15:22

Takhle spatne PR jsem dlouho nevidel.

Ale vazne, fakt vam neprijde dobry napad celou diskuzi o smyslu Galileu presunout do samostatneho vlakna?

• 4

#1869 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 16:00

Nedělám. Ale celkem běžně se mi v životě stává, že GSM signál nevidím celé týdny. Takže mi argumentace GSM přijde, s prominutím, mimo mísu.
  • 0

#1870 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 19:24

Koukám, že se záhadný kolega geoskorpil znova zamiloval... po Jacce to odnesl Kub4 ;-D

Asi je z těch, co "berou všechno", no. Akorát já teďko asi začnu žárlit! :D

• 4

#1871 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2016 - 11:46

Já mám radost, že mám listing GC6Y0M0 ve všech místních jazycích :)
  • 0

#1872 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 199 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 7:13

Jen tak ze zvědavosti, co je ten jazyk HSB? Nějaký polský dialekt?

• 0

#1873 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 8:08

Jen tak ze zvědavosti, co je ten jazyk HSB? Nějaký polský dialekt?

A to bys chtěl luštit mysterky?

ISO 639-2

• 0

#1874 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 812 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 8:26

To je jazyk, na který doplatil Klaus. V Německu zamručel něco jako Stejně to nepodepíšu a netušil, že jeho protějšek je LS a rozumí mu.

• 1

#1875 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 199 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 8:59

Hmm, zajímavé, vypadá to hodně podobně jako polština, ale je tomu daleko hůře rozumět :-). Člověk se celý život učí :-)

• 0

#1876 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 9:49

Hmm, zajímavé, vypadá to hodně podobně jako polština, ale je tomu daleko hůře rozumět :-). Člověk se celý život učí :-)

Zvláštní. Já to vnímám jako daleko podobnější češtině, narozdíl od polštiny tomu vcelku rozumím (v polsku bych bez angličtiny nepřežil). A je to češtině příbuznější než polština, jak jazykově tak historicky, Lužice byla naše území. Ale možná je to tím, že severní Morava je pro mě těžká exotika a už v Olomouci mám problém se domluvit s lidmi, kteří mluví nářečně, ale vyrostl jsem v Lužických horách, kde občas nějaké to lužické slovo problesklo i v češtině. Chápu, že někdo třeba z Ostravy to má obráceně.

• 0

#1877 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 199 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 13:25

Jestli narážíš s tou severní Moravou na mě, tak by sis měl zopáknout zeměpis :-). Já jsem ještě z Čech;-).

Ovšem v mládí jsem sledoval "Poláky", protože tam dávali "Disneyovky", které u nás byly ještě tou dobou asi zakázány (Tom a Jerry atp.), takže je pravda, že polákům docela rozumím. Určitě mě nenapadlo s nimi komunikovat v angličtině.

Bohužel jsem zjistil, při nějakých rozhovorech s některými poláky, že já rozuměl jim, ale oni nerozuměli mně.

• 1

#1878 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 13:35

Ovšem v mládí jsem sledoval "Poláky", protože tam dávali "Disneyovky", které u nás byly ještě tou dobou asi zakázány (Tom a Jerry atp.), takže je pravda, že polákům docela rozumím.

Romane, to se mi nezdá. Myslím, že jsem o dost starší a Toma a Jerryho, Psa Filipsa, Méďu Béďu a podobné pamatuju z telky i z kina v češtině.

• -1

#1879 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 199 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 14:04

Tak nevím, možná ty filmy nebyly zakázány, ale prostě je u nás nedávaly.

Proč jinak bych se na ně díval na polácích s hrozným překladem do polštiny, kdy jedním hlasem pán mluvil úplně všechny stejnou intonací... Zlatý náš dabing :-).

• 0

#1880 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 14:16

Za starých časů byl polský rozhlas a TV super. V Ostravě byl k sehnání i jejich týdeník Antena, takže jsme věděli, co bude. Některé nahrávky alb zahraničních skupin mám dodnes.
Ale výše zmiňovaný listing....to polština není...:-) :-)
  • 0

Co nevidím, nahmatám . . .

14 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama