Když mě prostě labky nepřijdou zajímavé a nemám je rád.
Nejsi sám...
Publikováno 27 listopad 2019 - 12:43
Když mě prostě labky nepřijdou zajímavé a nemám je rád.
Nejsi sám...
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 27 listopad 2019 - 13:44
U mňa rovnako. Mám nejaké labky z megáčov, čo behali kamaráti, ale z tejto novej várky čo vychádza mimo mega eventov, nemám ani jednu a ani netuším, kde sú.
Publikováno 27 listopad 2019 - 15:37
Tak já jsem LABkam přišel na chuť pořádně až teď co jsou publikované Adventure LAB. Ty eventové LAB jsou vždy tak nějak hektické, jsou publikované jen na chvíli a loví se většinou v davu a místo toho aby se lidi soustředili na event, tak pobíhají po okolí. A jelikož jsem introvert, tak z toho mám málem osypky. Naopak Adventure LAB jsou na delši čas a tak si ten pravý okamžik, kdy navštivit ty LABky, mohu řídit sám a lovím sám bez davu a tak se mohu podívat pořádně na to místo kam mne autor nahnal. A těch pět míst většinou stačí na základní seznamení se s malým městečkem v pomalé chůzi a rozjímání. Jsem teď po úrazu a tak se nemohu moc ohýbat a moc toho neujdu, tak mi ty Adventure LAB akorat sedly do rehabilitačnich vycházek, kdy jsem navštívil Rakovník, Brandýs, Karlštejn, Nymburk a Prahu, v Brně jsem zas vybral Virtuálky, kterých je v centru tak nějak okolo pěti a hlavně nikde jsem se nemusel ohýbat a lovit nějakou zaokapovku. No není to pro honibody, ale je to spíš na poobědovou vycházku. Jen se moc nepovedly LABky z posledního astronomického eventu v Praze, tam jsem to viceméně objel autem aniž bych viděl dotyčné objekty, neb ty zony byly az 500m veliké, ale i za to jsem byl vděčný, neb tou dobou jsem fakt nemohl moc chodit.
Z těch Adventure LAB mne asi nejvíc zaujaly bývalé autobusové garáže v Praze v Dejvicích, kdy jsem jen kousek poposel a koukal na dobové fotky a hledal odpovědi. Právě to spojení starých fotek s geocachingem se tady povedlo. Jen té bonusove cache jsem si všiml až doma, tam to ještě není úplně dořešené, LABky se loví s jednou aplikací a cache s jinou.
Řekl bych, že Adventure LAB jsou lepší než earthcache, kde je přemíra informací a došt špatně se hledají odpovědi a člověk netuší, zda odpovídá správně, jelikož vpodstatě nikdy není odborník na danou problematiku. Zato u LABek o správné odpovědi ví hned na místě, kde hledá odpověď.
iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4
S úsměvem jde vše líp
Publikováno 27 listopad 2019 - 17:09
Když pominu další věci, které na labkách nemám rád, tak mi vadí i neexistence GC kódu a tedy nemožnost zpětně se podívat na to, kdy, kde a co jsem vlastně lovil. Mám rád listingy, čtu si zajímavé informace a pokud někde jsou dobové fotky, nepotřebuji k tomu formulář pro zadání odpovědi, neb mám historické fotografie a mapy rád a prohlédnu si je vždy a všude.
S tím, že jsou labky lepší než earthky nemohu souhlasit. Nejsem žádný šutrolog a poznám tak maximálně pískovec, ale earthkám se i přesto věnuji a nejen, že mi nevadí, ale mám je i celkem v oblibě.
Publikováno 27 listopad 2019 - 17:40
Problem LABek je jen v tom, že ji implementovali jako uplne jinou hru nez Geocaching. Zcela mimo system kesi, jine apliakce, jiny web. Jen ty statistiky nepochopitelne promichali.
Publikováno 27 listopad 2019 - 17:47
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 28 listopad 2019 - 8:05
Publikováno 27 listopad 2019 - 18:37
Labka by rozhodně lepší nebyla. Tohle je hodně kacířská myšlenka (Upálit! Upálit! Upálit!). Ano, v zahraničí kolikrát nebývají keše v dobré stavu, jaký známe od nás, ale vždy mě potěší víc najít fyzickou keš než psát nějaké odpovědi do nějaké aplikace. Už jenom to, že musím být online mě odrazuje. Virtuálky, webky i earthky také nemají fyzickou schránku, ale beru je jako zpestření, které mě baví. Pokud někdo chce průvodce, máme tu wherigo. Otázky jsou v něm možné taky, jen je po odehrání ze všeho jen jeden nález a ne několik.
Publikováno 28 listopad 2019 - 6:51
Mě se jako nedodělek jeví wherigo. Letitý nedodělek. Připadá mi to jak počítačová hra z 90. let (hry nehraju a nehrál jsem). Novější navigace to už nepodporují, na telefonech to má jiné možnosti, takže to nutí autory buď ignorovat jedno nebo druhé, nebo dělat dvě verze. Krabička na konci je vlastně něco navíc, co by tam ani být nemuselo, odehrát hru a zalogovat odehrání na wherigo serveru se dá i bez krabičky. Zrovna tak se dá zalogovat náhodný nález krabičky bez odehrání hry. Evidentně je to přežívající opuštěný projekt. Nové Labky jsem ještě nehledal, to si nechám na jaro, nebo až se vyskytnu na místě z jiných důvodů. Takhle hraju i geocaching, nejezdím cíleně pro krabičky, ale naplánuju si výlet tam, kde jsou.
Publikováno 28 listopad 2019 - 7:53
Na druhou stranu je daleko lepší wherigo, než labka. Tím nezatracuji úplně to druhé, taky si ji vyzkouším, ale vadí mi to, že není přístupná na stejném serveru i to, že je dostupná jen přes aplikaci.
Publikováno 28 listopad 2019 - 7:54
Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 28 listopad 2019 - 8:06
Publikováno 28 listopad 2019 - 7:59
Publikováno 28 listopad 2019 - 8:33
Na druhou stranu je daleko lepší wherigo, než labka. Tím nezatracuji úplně to druhé, taky si ji vyzkouším, ale vadí mi to, že není přístupná na stejném serveru i to, že je dostupná jen přes aplikaci.
A wherigo je na stejném serveru? Stahuje se odjinud, kam se musí přihlásit, mimo starší Garminy se hraje taky na jiné aplikaci, připravuje se taky zcela mimo server GS, jen to má svou stránku i na geocaching.com. Která je jen informativní a logovací, vede z ní odkaz na stažení odjinud. A logovat by se mělo dvakrát. Přiznám se, že několik jsem jich odehrál, ale na wherigo.com nelogoval. Třeba proto, že to nešlo, nějakou chybou navigace jsem se u reverzního wheriga dostal na 15m od zóny, krabičku jsem našel, ale do zóny nedošel, protože bych spadnul do lomu.
Každý má něco. Já nechci běhat po městě a hrát akční hru, průvodce po zajímavých místech se mi líbí. Pochopitelně to jde udělat i jako wherigo, ale projekt labek se mi líbí, uvidím, co budu říkat, až nějakou obejdu. Nejbližší mám v Třeboni, téma by mě zajímalo (stopy po zaniklých místech si obejdu rád), ale nechám to na teplejší počasí a delší dny.
Publikováno 28 listopad 2019 - 9:49
Publikováno 28 listopad 2019 - 10:41
Navíc dat berou minimum.
A wherigo ... jen to má svou stránku i na geocaching.com. Která je jen informativní a logovací, vede z ní odkaz na stažení odjinud.
Já nechci běhat po městě a hrát akční hru, průvodce po zajímavých místech se mi líbí. Pochopitelně to jde udělat i jako wherigo,...
Publikováno 28 listopad 2019 - 12:21
Publikováno 28 listopad 2019 - 12:25
Publikováno 28 listopad 2019 - 12:57
Publikováno 28 listopad 2019 - 13:19
Publikováno 28 listopad 2019 - 17:57
Tento příspěvek byl upraven od Zverinec: 28 listopad 2019 - 17:57
Publikováno 28 listopad 2019 - 21:32
Tak právě já měl na mysli to, že wherigo má zároveň i svou keš na stránkách serveru, zobrazuje se na mapě, dá se normálně logovat, jeho logy se mi zobrazují na webu Groundspeaku. Ani by za mě nemusely mít odkaz na svůj vlastní web s downloadem cartridge, stačil by listing na geocaching.com s odkazem na stažení.
U Labek mi právě chybí to propojení na geocaching.com
No, uvidíme, jak budu mít čas na prozkoumání LABek trochu více.
Zajímavé je, že i ony jsou v případě fyzických stage (jestli jsem dobře pochopil, může to být štítek, nebo dokonce i krabička s kódem) omezeny minimální vzdáleností. Ještě jsem se tedy neptal, jestli to je i naopak (pokud má Labka fyzickou stage s odpovědí) jestli je pak i fyzická kolize na normální keš... Protože se má oslovit revírník s dotazem, jestli plánované fyzické stage nejsou v kolizi, když to nejde udělat přes server.
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů